Róże w ogrodzie Gosi - cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Inka10
100p
100p
Od: 14 maja 2009, o 22:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, a ja chciałam posadzić Aspiryne w pełnym słońcu, jako wypełnienie dla innych wyższych -może trochę ją osłonią?
Tobie mylą się hodowcy a mnie nazwy róż - oprócz tych ulubionych, czyli Tuscany, Pirouette, Heritage, Erotici, Rose de Resht, Icelady i Eden Rose :D . Tip Top - świetna, malutka i na pełne słońce jak u mnie, muszę się zastanowić.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hania1 - właściwie okazuje się, że najwięcej róż u mnie jest w takim cukierkowym różu, niestety, nie wszystkie róże są z górnej półki.
Taruś - u mnie jęczy brat - szczególnie kiedy ma kosić trawę, dlatego wycinam kawałki trawnika i miejsce jest już pod nową róże. Znam więc Twój ból ale jaka to później przyjemność patrzeć na ogród i myśleć sobie - to ja zrobiłam - prawda? :wink:
Liska - później to my będziemy do Ciebie przychodzić i wzdychać - przecież szykujesz swoją różankę :wink:
Inka10 - a nie myślałaś o małych krzewinkach? Kupiłam perowskie i barbule doskonale się nadają do wypełnień, jeszcze do tego jest - lawenda, kocimiętka i inne byliny. Co do zasłony z cienia - obserwuj ile róże miejsca zakrywają i jeśli nie ma ostrego słońca to może Aspiryna sobie dobrze poradzi.
Zastanawiam się czy jestem w stanie połączyć perowskią lub barbule z Winchester Cathedral.
Barbula.

WC z barbulą.

WC z perowskią.
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, jak można tak kusic różami?????????????? Naoglądam się twojego wątku i potem to chce jeszcze i jeszcze... A tak rzeczowo, jak u ciebie się miewa barbula, nie ma problemów z zimowaniem? Tez mi wpadła w oko na All, ale ja nie lubię problemowych krzewów (okrywanie :twisted: ) i dlatego tak podpytuje różne posiadaczki co ciekawszych egzemplarzy.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

mnie się wydaje, że niebieskie dodatki do róż to do każdej róży pasują :wink:
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Moim zdaniem wygląda to całkiem nieżle!Z Barbulą również nie miałam jeszcze do czynienia więc chętnie tutaj poczytam :wink: .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

A ja mam dostać Barbulę i już kombinuję gdzie posadzić,dzięki za zasugerowanie ;:80 ;:87
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Inka10
100p
100p
Od: 14 maja 2009, o 22:24

Post »

Gosiu, właśnie pytałam Aszkę, gdzie kupiła perowskie - szukałam jej od zeszłego roku :D . A barbula świetnie wygląda z różami, znam ją tylko z nazwy, muszę trochę o niej poczytać. Kupiłaś w ogrodniczych czy markecie? Wielkie dzięki za podpowiedź!
P.S.
Przed chwilą przeczytałam, że Aszka perowskie kupiła w Centrum Ogrodniczym w Poznaniu, więc pewnie tam , gdzie Ty. Myślałam, że może w Pile były. Przeczytałam PW i odpowiadam.
Pozdrawiam - Iza
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Igiełko - wiem, za dużo kuszę ale mam 80 róż w ogrodzie, mam co pokazywać. Większość z nich jest u mnie od zeszłego roku - angielki - część swoich róż - chorowały - wykopałam. Co do Barbuli - kupiłam ją w sobotę w centrum ogrodniczym pod Poznaniem, ogólnie w necie znalazłam coś takiego - pochodzi z Japonii i Azji wschodniej, wymaga słońca, suchej, przepuszczalnej gleby, rośnie do 80 cm, w zimnych rejonach wymaga okrywania. Na dno dostanie drenaż, ziemie zmieszam z torfem, po pierwszym roku powiem jak zimuje ale u mnie jest strefa 7a czyli jest ciepło.
Aniu - Strelicjo - nie wyobrażam sobie jej z czerwonymi różami. :wink:
Halinko - zawsze do usług - choć tym razem - przypadkowo zasugerowałam wystawę, pamiętaj o jej wysokości.
Inko - wysłałam Ci wiadomość, perowską też kupiłam w tym roku. Kupiłam je w pod poznańskim centrum ogrodniczym, mieli róże i dodatki do róż, dużo traw, ogólnie są dość dobrze zaopatrzeni.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

też szukam perowskie, droga jest?
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Gosiu, u mnie tez co prawda 7a, ale jak to w młodym ogródku - nie bardzo ma co osłaniac przed zimowymi wiatrami, a to już gorsza sprawa. W tym roku chyba dam sobie jeszcze spokój i poczekam na twoje wrażenia :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu .......piękniscie i z barbula i z perowskia ale barbula daje dodatkowo efekt odcieni liści a perowskia jest mniej sztywna :roll: :roll: .........a w ogóle to jak WC wyrosnie na krzakal to moze lepiej kocimietkę u stóp i spokój :lol: :lol:

mimo suszy rózyce masz śliczne[ ja juz schowałam węża do wiosny]

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

minismok pisze:[ ja już schowałam węża do wiosny]
Zgłupiałam ;)
Dopiero niedawno wróciłam z podróży po dzieci Poznań-W-wa i W-wa Poznań (plus dojazdy na moją wiochę) tego samego dzisiejszego dnia i padam na pychola ale nie mogłam odmówić sobie zajrzenia do ulubionego wątku ;) Ledwo widzę ze zmęczenia na oczy i trochę mnie zdziwiło, dlaczego, Smokini "już schowałaś męża do wiosny" 8)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ty się ze mnie nie śmiej,wiesz jak się namęczyłam aby nazwać moją piękną :?: :D
więcej nie kupie jak nie będę wiedziała co to za jedna :evil: .Chyba,że znowu pomylą jej etykietki :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko, ja nie z Ciebie tylko z tego :wink: :lol: :lol: :lol: