Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza widzę, że do Ciebie zawitało słoneczko, a mnie leje już trzeci dzień :( A ja chcę już na działkę!!!!
Iza czy pamiętasz z jakim wyprzedzeniem dostawałaś "Działkowca"???Bo w kiosku już jest lipcowy, a ja jeszcze nie mam z prenumeraty...... A wydaje mi się, że prenumerata docira wcześniej do adresata niż do kiosku...
Orania pisze:A ja zbieram i namierzam się na osobisty laptopik ... wyobrażam sobie, jak wieczorkiem, w łóżeczku, wygodnie...w końcu chyba tak będzie...?
Oj wygodnie wygodnie :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś, ślicznie kolorowo u Ciebie, Ismena prześliczna :D przepiękna biała róża :D ja białej nie mam żadnej i muszę koniecznie to zmienić :roll: Swietna krata dla różycy, jak ją obrośnie będzie cudnie :D
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bishop pisze:
...zrobiłem sobie kratę...

Obrazek

...dla rugosy:

Obrazek

Super pomysł z tą kratą, chyba będę musiała co nieco zaporzyczyc z tej kraty i wymęczyc męża o podobne cudo.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam wszystkich cieplutko wbrew pogodzie.
Bishopku - jesteś Wielki! Serdeczne dzięki za instrukcję. Mój żywotnik ( jeśli to faktycznie żywotnik) ma jeden pień i wygląda tak:
Obrazek
A chciałabym z niego zrobić coś takiego:
Obrazek
Drabinka do róż bardzo pomysłowa i widzę, że nie tylko mi się spodobała :wink:

Joluś - u mnie też codziennie pada...chociaż bywają przerwy w dostawie deszczu :;230 i wtedy staram się iść na działkę by sprawdzić jak znoszą to moje rośliny. O "Działkowcu" napisałam u Ciebie.
Witaj igielko78 w moim skromnym ogródku! Zapraszam częściej do odwiedzin. Może jeszcze coś ciekawego znajdziesz dla siebie :wink:

Chyba przyszedł czas by pokazać mój pomidorowy eksperyment...Nie sadziłam, ze coś z niego wyjdzie - początkowo bardzo słabo mi rosły te różniaste pomidory. Teraz wszystkie szykują się do kwitnienia mimo kiepskiej pogody.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dwie prymulki myślą chyba, że to dopiero wiosna się zaczyna a nie lato...
Obrazek Obrazek

Lilie nie dają za wygraną i też próbują kwitnąć...
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza całkiem spore masz te krzaczki pomidorków... :lol: Moje niektóre mają już owocki :lol: Najgorsze jest to, że tak leje, a one tego nie lubią...
Moje lilie jeszcze w pąkach, mam tylko trzy, ale koniecznie muszę dokupić..
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

No, no! Izo! Krcze, Twoje pomidory są dorodne, nie przerośnięte liście, krępe, zielone- jak na tak nieżyczliwe lato, to wręcz zazdrościć Ci trzeba! I już masz kwiaty na pomidorkach!

Podziwiam kwitnące u Ciebie rośliny....Ja mam "dziurę" i nic u mnie nie kwitło w czerwcu...TYm bardziej napatrzam oczy u Ciebie, i ostatnio u Gieni- na te kolory, jak z tęczy!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Izo :!: Ismena - cudo :shock: W ub. roku dobierały się do niej ślimaki u mnie, a zimą grzyb więc została tylko cebulka potomna, z której nie mogę liczyć na kwiaty :cry:
U mnie prymulki też zakwitły, bo w zasadzie ilość opadów i niskie temperatury przypominają wiosnę :wink:
Życzę ,miłego weekendu ;:3
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

I znowu "zgapiam" od Ciebie połączenie- te goździki brodate białe obok hosty! Coś pieknego, jak puszek bawełny: miękki, ciepły, suchy, puszysty a kilka zdjęć dalej: mokra, chłodna, krucha, chrupka hosta! Aż miło patrzeć (ogrodniczo) na takie fotografie!

A co to jest to biało-zielone na zdjęciu, obok goździków?

Pięknie Ci zakwitły lilie!
Czy one są wieloletnie?
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Iza, rewelacyjna ta pergola!!!! :D
Czym to połączyłaś?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Łał, super pergola!!!
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

pomysł na pergolę super, pomidorki tez u mnie w folii pomidorki byle jakie, prmulki tez u mnie zakwitaja ale lilie to masz dorodne, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Dzięki wszystkim za odwiedziny!
Pogoda ciągle w kratkę, ale przynajmniej nie ma u mnie zagrożenia powodziowego. Współczuję wszystkim co zetknęli się z żywiołem!
Rivendel, Aska - pergola pomysłowa, ale nie moja. To Krzysiek- bishop taki zdolniacha i o szczegóły techniczne trzeba pytać Jego :wink:
Jolu zastanawiam się czy ja w ogóle doczekam owoców na swych krzaczkach jeśli pogoda radykalnie się nie zmieni :(
Dzięki Jacku! Na mnie też ismena zrobiła duże wrażenie. Tym bardziej, że są to zeszłoroczne cebule - które w zeszłym roku wcale mi nie zakwitły. Coraz więcej prymulek szykuje się do kwitnięcia.
Aguś - dzięki, dzięki, dzięki. Pogoda trochę dziwna w tym roku i z tym kwitnięciem różnie bywa. Lilie są jak najbardziej wieloletnie. Sadzisz cebulę i zapominasz, a co roku pięknie kwitną - bynajmniej ja tak mam. Ten goździk biały to nie jest goździk brodaty...tak myślę....raczej pierzasty lub chiński - cudownie pachnie.Są jeszcze takie w kolorze różowym - niestety nie posiadam. Biało-zielona roślina obok niego to jakaś odmiana większego barwinka - dostałam od Samanty z forum.
Taro - miło, że wpadłaś. Lilie pięknie u mnie rosną bez specjalnej opieki z mojej strony. Nigdy nie wykopuję cebul tylko lekko okrywam stroiszem na zimę. Co roku jakieś dosadzam.
Wczoraj mocno się zeźliłam, bo zobaczyłam co ślimaki zrobiły z lilią sadzoną tej wiosny:
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

O q., ślimary do ukatrupienia :evil: ... U siebie ostatnio urządziłam rzeź bezmuszlowców. Za wszystkie ogrodnicze smutki i bóle!!! Precz z tałtajstwem!
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo jak taka mała ,filigranowa kobitka może wykonać tyle pracy :?: Jestem NAPRAWDĘ pełna podziwu dla Ciebie.
Lilje piękne .Pomidory dają sobie radę .Owoców się doczekasz SPOKO :!: Koktajlowych nie wycinaj ,zostaw je w spokoju ,a czarnego puszczaj na dwa puszczaj na dwa pędy.Proszą sie już o wsparcie w postaci odżywki np.florowitu ,albo pokrzywy z gówienkiem ....Choroby nie mają ,ale popryskaj je mlekiem z wodą 1do10 ,tak co tydzień.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Ido, przy okazji ja skorzystam z Twoich porad. Moje pomidorki też sobie radzą. Na razie nie widać oznak choroby grzybowej, ale spryskam je mlekiem na wszelki wypadek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”