Domownicy Zgredo
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
balbinka1772
- 200p

- Od: 29 lis 2008, o 18:59
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Dziękuję, dołożę starań, aby rosły zdrowo 
anoli - ja ją po prostu kładłam na wilgotnej ziemi zielonym do góry i czekałam, aż wrośnie sobie. Gdzie - niegdzie przyciskałam do podłoża grudką ziemi, bo pędy są dość sztywne i nie chcą równo leżeć. I tak sobie rosła...
Ja też mam pytanie - o ten węgiel, co go do wody się wkłada. Wyczytałam tu na forum, że to przeciw pleśni, ale czy to mają być kawałeczki, czy może skruszyć go na piasek?
Graszko, Dziękuję
Twoje niestety jeszcze nie
Podobno sortownia, z której listy trafiają już do rąk listonoszki mojej, pracuje w sobotę, więc jest jeszcze szansa, że uda im się zamknąć drogę w tygodniu...
balbinko, nie miałam okazji głębiej poszperać dziś, ale dałaś mi do myślenia, jak tylko dojdę co tak naprawdę mam, dam znać :o
Maszerując dziś dzielnie po mieście przechodziłam koło kwiaciarni...

...nie mogłam się oprzeć, tak, jak nie przepadam za fiołkami, ten rzucił mnie na kolana. Lubię drobne, maluśkie, pełne kwiatki. Gdyby był do tego biały...
Musze sie teraz duzo nauczyc o fiołkach
Na szczęście na tym forum to nie problem 
anoli - ja ją po prostu kładłam na wilgotnej ziemi zielonym do góry i czekałam, aż wrośnie sobie. Gdzie - niegdzie przyciskałam do podłoża grudką ziemi, bo pędy są dość sztywne i nie chcą równo leżeć. I tak sobie rosła...
Ja też mam pytanie - o ten węgiel, co go do wody się wkłada. Wyczytałam tu na forum, że to przeciw pleśni, ale czy to mają być kawałeczki, czy może skruszyć go na piasek?
Graszko, Dziękuję
balbinko, nie miałam okazji głębiej poszperać dziś, ale dałaś mi do myślenia, jak tylko dojdę co tak naprawdę mam, dam znać :o
Maszerując dziś dzielnie po mieście przechodziłam koło kwiaciarni...

...nie mogłam się oprzeć, tak, jak nie przepadam za fiołkami, ten rzucił mnie na kolana. Lubię drobne, maluśkie, pełne kwiatki. Gdyby był do tego biały...
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

Połamałam taki brykiet do grilla, ale może go jeszcze rozkruszę. Do średnicy 1-2cm?
Co do nertery, to chyba muszę zobaczyć na żywo liściorki jednej i drugiej rośliny, nie umiem ocenić... wydaje mi się prawdopodobne, że to jednak Soleirolia. Kupię sobie po prostu nerterę kwitnącą (czy tez owocującą). To świetny pretekst, aby przygarnąć jeszcze jednego maluszka
Co do nertery, to chyba muszę zobaczyć na żywo liściorki jednej i drugiej rośliny, nie umiem ocenić... wydaje mi się prawdopodobne, że to jednak Soleirolia. Kupię sobie po prostu nerterę kwitnącą (czy tez owocującą). To świetny pretekst, aby przygarnąć jeszcze jednego maluszka
Moje... wszystko
Moje... wszystko
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale masz cudne rośliny. Urzekła mnie żyworódka pierzasta (i właśnie się dowiedziałam, ze to kalanchoe
, pewnie wstyd przyznać, ale nie znałam tej rośliny
) i mimoza, która mnie zawsze fascynowała. Kolekcja kaktusów i sukulentów rewelacyjna. Pozdrowienia!
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
-
balbinka1772
- 200p

- Zgredo
- -Moderator Forum-.

Dziękuję
Papirus jeszcze jest u Mamy, zresztą przez nią hodowany, więc "moim" nazwać go będę mogła za długi, długi czas dopiero 
bablbinko, myślę, że masz rację, iż to moje to nie nertera
Moje wygląda właśnie tak, jak prezentujesz na zdjęciu, czyli to Soleirolia
Teraz będę
1) musiała powiedzieć dziewczynom, że nie dostały ode mnie nertery ^^
2) mogła wsadzić Soleirolie do terrarium
Bardzo Ci jestem wdzięczna za poszerzenie mojej wiedzy

jednocześnie na jednej ze stron udało mi się znaleźć prawdopodobną nazwę innej mojej roślinki:

to być może Sagina procumbens
Edit: Nie mogę zmienić już postu w którym głoszę herezję na temat Solerioli "Nertery"
bablbinko, myślę, że masz rację, iż to moje to nie nertera
1) musiała powiedzieć dziewczynom, że nie dostały ode mnie nertery ^^
2) mogła wsadzić Soleirolie do terrarium
Bardzo Ci jestem wdzięczna za poszerzenie mojej wiedzy
jednocześnie na jednej ze stron udało mi się znaleźć prawdopodobną nazwę innej mojej roślinki:

to być może Sagina procumbens
Edit: Nie mogę zmienić już postu w którym głoszę herezję na temat Solerioli "Nertery"
Moje... wszystko
Moje... wszystko
-
balbinka1772
- 200p

Niechciałabym wprowadzać ci zamieszania,dlatego próbowałam znaleźć coś o tych roślinkach i mam coś takiego.Porównaj sobie te opisy,wtedy się upewnisz co masz.
http://www.euroflor.pl/pl/katalogkwiato ... phacontent
http://www.euroflor.pl/pl/katalogkwiato ... phacontent