Moja młoda działeczka - aanula cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - straty są ale za to będziesz miała miejsca pod nowe nasadzenia :) a wiosna i do Ciebie dotarła - szkoda że przymrozki zbierają jeszcze takie żniwa :(

na szczęście inne roślinki kwitną i radują :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj! śliczne kwiatki, co to jest na pierwszym zdjęciu?
ja o swoich krokusach dawno zapomniałam.....
grzyby super hihi, swoją drogą pozbierało by się grzybków oj pozbierało....
i uwaga uwaga wstawiłam zdjęcia :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne narcyzy ,biała sasaneczka i cała reszta . :P
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

AGNESS Dziękuję ... :D
Byłam u Ciebie i też jestem zachwycona Twoimi zdjęciami :D
Ładniejsze od moich ...
Agnieszko, ten skalniakowy to rozchodnik jakiś :wink: może kaukaski? ... nie mam pojęcia tak na prawdę, bo dostałam go od kogoś i już obdzieliłam nim pół Polski :D bo pięknie wygląda zarówno wiosną jak i latem ... prawda? :D :D

Tess ... mam zdjęcie ale trochę niewyraźne :wink: potem pokaże :D ale Twojej też jeszcze nie widziałam ... sfociłaś już ją ?? :wink:

Karolu :D już na miejsce padniętych roślinek mam nowe :D ale niestety mam też nowe straty :( serduszka zmarzła tak, że pewnie już w tym roku nie zakwitnie :cry: a tak ją lubię ...

Iwonko na pierwszym zdjęciu to irysek miniaturowy :D Pierwszy kwitnie i szybko przekwita :roll: ale ładny jest :wink:

Jolu :D miło, że mnie odwiedziłaś :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

gucia pisze:Aneczko, obleciałam dzisiaj LM i OBI i Chloroza Stop- Floramixu nigdzie nie mają. Jedynie u Tracza znalazłam preparat przeciwko chlorozie Agrecolu, ale niestety nadaje się tylko do domowych, więc nie wzięłam....w składzie podają tylko żelazo, a o magnezie nie wspominają.
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
jeśli nie kupiłaś jest w Auchanie.

a swojej jej...zapomniałam sfocić....ale powiem ci że na allegro jest hortenjsa Renhy Vanila Fraise...no taka którą nabyłam w Bydgoszczy...
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj na Targach Ogrodniczych w Szepietowie i muszę przyznać, że wróciłam zawiedziona :( Nie było nic, na co warto byłoby zwrócić uwagę :roll: Żadnych ciekawych roślinek a ceny powalające :evil: W sklepach ogrodniczych można kupić to samo w niższych cenach ... Przejechałam ponad 120 km i wróciłam prawie z niczym :roll:

Obrazek Obrazek
Obrazek

Kupiłam dwie Hortensje ogrodowe (tylko jedna dla mnie i nie wiem którą sobie zostawić ), ostróżkę pełną różową, ostróżkę miniaturkę, trójsklepkę, lawendę, szałwię i heliotrop ... jak dla mnie to zakupy żadne :roll: :(

Obrazek Obrazek
Obrazek

... i na pocieszenie kwietnik na taras :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess pisze:
gucia pisze:Aneczko, obleciałam dzisiaj LM i OBI i Chloroza Stop- Floramixu nigdzie nie mają. Jedynie u Tracza znalazłam preparat przeciwko chlorozie Agrecolu, ale niestety nadaje się tylko do domowych, więc nie wzięłam....w składzie podają tylko żelazo, a o magnezie nie wspominają.
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
jeśli nie kupiłaś jest w Auchanie.

a swojej jej...zapomniałam sfocić....ale powiem ci że na allegro jest hortenjsa Renhy Vanila Fraise...no taka którą nabyłam w Bydgoszczy...
Tesko :D dziękuję Kochana ;:168
Chloroza Stop już kupiłam i właśnie w Auchanie :D
a o Renhy już wiem, bo Nasz Kochana Hanuśka już mnie powiadomiła i chyba zaraz ją kupię
:wink:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Aniu trochę spóźnione moje odwiedziny, nie mogę z czasem się uporać, ciągle brakuje. Śliczne kwiaty pokazujesz a zdjęcia super wykonane, jak przyjemnie takie cuda oglądać. Zakupy ładne i ciekawe zrobiłaś, to są ładne kwiaty a co do hortensji zostawiłabym czerwoną. Kwietnik wiklinowy rewelacja, niezwykle oryginalny.
x-T-s
---

Post »

Mi Hania już też się pochwaliła :lol: :lol: cenowo dobrze wychodzi i ładny krzaczek.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko , hortensje obie cudne i chyba losowanie zrobię, którą sobie zostawić :wink: Najlepiej by było zostawić obie :D
Tak wygląda biało-różowa ...

Obrazek

a tak ciemna, czerwona ...

Obrazek

Tess tak wygląda moja KYUSHU na pniu ... trochę kiepskie wyszło zdjęcie :roll: nastepne będzie lepsze :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

No troszkę poszalałaś z zakupami,nie ma co mówić że nie :)

Hortensje piękne,gdybym to ja miała dokonywać wyboru zostawiłabym tę białą.Jest urocza.Taka cukierkowa :)
x-T-s
---

Post »

Ania

ta biała hortensja to jest to....

a moja na pniu normalnie taka sama :shock: pózniej wstawię fotkę...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Aniu ta biało różowa jest piękna :lol: kochanie przecież dużo roślinek kupiłaś :roll: i jakie fajne , ciekawa jestem ostróżek , będę zaglądać aby zobaczyć jak zakwitną :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Macie rację dziewczyny :D

Biała od razu wpadła mi w oko na Targach :D
Była jako pierwsza i na pewno zostanie u mnie :lol:

Zaraz jadę na działkę sadzić moje skarby :D
Muszę szybko działać, bo do pracy jeszcze dzisiaj jadę ... :wink:

Do posadzenia mam :

4 hortensje
2 róże
4 clematisy
2 ostróżki
8 lawendy
2 trójsklepki
2 szałwie

.... i jeszcze trochę drobnicy :wink:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Czytałam u Tess, ze teściowa nie pozwala Ci nic robić przy domu, czy ona nie była na Twojej działce ??,Jak moze tak twierdzić?
Choć powiem Ci, ze my mieszkamy z babcią (na szczęście nie moją) i ta również uważa mnie za głupią, wczoraj jak zakwaszałam ziemię pod hortensjami, różanecznikami i azaliami to pukała się w głowę, potem jak jej wytłumaczyłam w czym rzecz kazała mi róże tym podlać, i znów się nagadałam ale to jak grochem o ścianę - morał - i tak głupia jestem :)
Juz odpuściłam temat.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”