W ogródku Dziuni - AniaZ
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogródku Dziuni - AniaZ
Aniu gdzie jesteś
Mam prośbę jak zakwitną hortensje które ostatnio kupiłaś, to mam nadzieję że nam je pokażesz .Czekam na zdjęcia.Mam w planie właśnie zakup jednej i nie mogę się zdecydować jaką.Alicja.

Witaj Alu!
Postaram się zrobić jakieś zdjęcia.
Nie mogę się doczekać kwiatów tych hortensji. Sama jestem ciekawa kolorów.
W internecie jest tyle pięknych odmian do kupienia, ja kupiłam tylko trzy
.
Jeszcze kupiłabym trochę, ale kończy mi się miejsce w ogrodzie, a w pełnym słońcu nie mam sumienia ich sadzić.
Pozdrawiam

Postaram się zrobić jakieś zdjęcia.
Nie mogę się doczekać kwiatów tych hortensji. Sama jestem ciekawa kolorów.
W internecie jest tyle pięknych odmian do kupienia, ja kupiłam tylko trzy

Jeszcze kupiłabym trochę, ale kończy mi się miejsce w ogrodzie, a w pełnym słońcu nie mam sumienia ich sadzić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu w pełnym słońcu to raczej nie sadź bo będą problemy ,ale z tego co wiem wiele ludzi tu na tym forum ma gumowe ogrody .Czyżby u Ciebie był odosobniony
Alicja.

Moje hortensje potrzebują jeszcze chwili zanim rozkwitną.
Za to róże pięknie kwitną
:

To kwiatki tegoroczne:

Za to róże pięknie kwitną

To kwiatki tegoroczne:

Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
W miedzyczasie postanowiłam trochę zmodyfokować moją nowa skarpę.
Jest jeszcze nieskończona, ale wygląda chyba lepiej niż przedtem
:

To niektóre z wynalazków, które się tam znalazły:

Mój perukowiec z perukami
:

Jest jeszcze nieskończona, ale wygląda chyba lepiej niż przedtem

To niektóre z wynalazków, które się tam znalazły:

Mój perukowiec z perukami

Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne widoczki, ślicznie kwitną Twoje różyczki i skalniaczek w nowym wcieleniu bardzo ładny.
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
Kupiłam perukowca z prawdziwą peruką bo nie mogłam się oprzeć:

Teraz nie mam go gdzie posadzić bo ogród mi się skończył
.
Może w donicy go zostawię...

Teraz nie mam go gdzie posadzić bo ogród mi się skończył

Może w donicy go zostawię...
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Kupiłam takie coś. Nie wiem co to jest. Nazwałam to umownie "koperek"
Ale śliczne to jest i przemiłe w dotyku

Ale śliczne to jest i przemiłe w dotyku

Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj.
Bardzo podoba mi się Twoja skarpa.Zmienia się niesamowicie, super teraz wygląda. Ja także uwielbiam różaneczniki,azalie,magnolie , no i w dalszej kolejności róże i hortensje, więc mamy praktycznie takie same upodobania
Aha!!! Imię pewnie też sądząc po nicku - takie samo
Super!!!
Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogródku, lubię tak wyeksponowane iglaki i inne rośliny.
Widać,że masz rękę do roślin, domowe i tarasowe kwitną pięknie, liście zdrowe- czym je nawozisz?
A ostatni nabytek- koperek-miodzio!- muszę poszukać u nas, ale nigdy czegoś takiego nie widziałam, bo już bym miała
Pozdrawiam. Anna
Bardzo podoba mi się Twoja skarpa.Zmienia się niesamowicie, super teraz wygląda. Ja także uwielbiam różaneczniki,azalie,magnolie , no i w dalszej kolejności róże i hortensje, więc mamy praktycznie takie same upodobania

Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogródku, lubię tak wyeksponowane iglaki i inne rośliny.
Widać,że masz rękę do roślin, domowe i tarasowe kwitną pięknie, liście zdrowe- czym je nawozisz?
A ostatni nabytek- koperek-miodzio!- muszę poszukać u nas, ale nigdy czegoś takiego nie widziałam, bo już bym miała

Pozdrawiam. Anna

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Witam Cię w moim ogródku Aniu,
... a tak się niewinnie zaczynało...
Na początku próbowałam tylko utrzymać porządek na kawałku ziemi, a dzisiaj jak wchodzę do sklepu zielarskiego to tracę nad sobą kontrolę. Cały czas mówię sobie, że już nic nie dosadzam (dawno już przecież skończyło mi się miejsce w ogrodzie
), po czym jadę do sklepu i zawsze coś nowego przywiozę, a ile mam znowu nowych pomysłów
; potrzeba mi tylko środków i miesca w ogrodzie
.
Ja moje kwiatki, te kwitnące w doniczkach, teraz akurat nawożę nawozem do surfinii, wcześniej Substralem do kwiatów kwitnących i chyba po tym są efekty. Sama jestem zdziwiona pięknymi kwiatami pelargonii w tym roku. Nie wiem, czy to są takie fajne odmiany, czy to efekt działania nawozu. W poprzednich latach aż tak obficie nie kwitły. W każdym razie kwiaty jednoroczne w doniczkach zawsze starałam się odżywiać pożądnymi nawozami. One chyba jednak dają efekty. Fajnie wygląda taka jaskrawo różowa pelargonia, widoczna z drugiego końca ogrodu.
Za to przyznam, że iglaków w tym roku, jak wcześniej nawoziłam dwa razy do roku, tak w tym nawet nie nawiosłam wszystkich. po prostu brakło mi nawozu, a potem w sklepie nie było takiego jak chciałam, a za chwilę będzie już za późno na nawożenie. Podobno regularne przycinanie też czasem wystarczy.
Natomiast ta moja skarpa... ja myślę, że ona fajnie bęzie wyglądała za jakieś dwa, trzy lata, jak obrośnie trochę bylinami, które zakryją te kamienie.
na razie poza kamieniami i korą niewiele tu widać

... a tak się niewinnie zaczynało...
Na początku próbowałam tylko utrzymać porządek na kawałku ziemi, a dzisiaj jak wchodzę do sklepu zielarskiego to tracę nad sobą kontrolę. Cały czas mówię sobie, że już nic nie dosadzam (dawno już przecież skończyło mi się miejsce w ogrodzie

Ja moje kwiatki, te kwitnące w doniczkach, teraz akurat nawożę nawozem do surfinii, wcześniej Substralem do kwiatów kwitnących i chyba po tym są efekty. Sama jestem zdziwiona pięknymi kwiatami pelargonii w tym roku. Nie wiem, czy to są takie fajne odmiany, czy to efekt działania nawozu. W poprzednich latach aż tak obficie nie kwitły. W każdym razie kwiaty jednoroczne w doniczkach zawsze starałam się odżywiać pożądnymi nawozami. One chyba jednak dają efekty. Fajnie wygląda taka jaskrawo różowa pelargonia, widoczna z drugiego końca ogrodu.
Za to przyznam, że iglaków w tym roku, jak wcześniej nawoziłam dwa razy do roku, tak w tym nawet nie nawiosłam wszystkich. po prostu brakło mi nawozu, a potem w sklepie nie było takiego jak chciałam, a za chwilę będzie już za późno na nawożenie. Podobno regularne przycinanie też czasem wystarczy.
Natomiast ta moja skarpa... ja myślę, że ona fajnie bęzie wyglądała za jakieś dwa, trzy lata, jak obrośnie trochę bylinami, które zakryją te kamienie.
na razie poza kamieniami i korą niewiele tu widać

Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
ładne te rózowe pelargonie ale pokaż roże i podpisz proszę, bo ostatnio same róże oglądam
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Aniu, co tam nowego u Ciebie ? Nie pokazujesz sie.... Proszę o nowe zdjęcia z Twojego ogrodu

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...