Zielona chatka Baby Yagi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

gucia pisze:Agnieszko, fiołeczki ślicznie Ci kwitną, ja kiedyś ze swoimi ciągle miałam problemy...zawsze je przelewałam :cry: Na szczęście te od Bożenki- Babopielki trzymają się pięknie i nawet zaczynają mi kwitnąć. Czy swoje w czasie kwitnienia zasilasz jakimś nawozem?
ja też mam problem z nadmiernym podlewanie tych które nie lubią wody :lol: ale mam patent zaadaptowałam spryskiwacz taki od mycia szyb ,ma dwie funkcje mgiełka i taki większy psik wodny i tym podlewam fiołki tzn, pare razy psikne podkorzenie wodą od czasu do czasu :D a jak mi się przypomni to raz na dwa tygodnie trochę nawozem do roślin kwitnących ,ale fiołki raczej tego nie potrzebują.Z tego co zaobserwowałam to nie przepadają za nawozem bo idą wtedy w liście a nie w kwiaty no i nie lubią zadużej doniczki ,raczej ciasne ,zmusza je to do zawiązywania kwiatów a nie liści :D
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko, masz tych kwiatków bez liku z dwóch stron okna. Fiołki mają bardzo dobre warunki u ciebie, powiedz mi moja miła jak zrobić, zeby zielistka powypuszczała te odnózki. Moja nie chce :(
świetny masz avaterek i nick, i mam rodzinkę w Koninie.
Fajnie u Ciebie :D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

agrazka pisze:Agnieszko, masz tych kwiatków bez liku z dwóch stron okna. Fiołki mają bardzo dobre warunki u ciebie, powiedz mi moja miła jak zrobić, zeby zielistka powypuszczała te odnózki. Moja nie chce :(
świetny masz avaterek i nick, i mam rodzinkę w Koninie.
Fajnie u Ciebie :D
zielistka podobno jak ma około dwóch lat wypuszcza odnóżki tzn. ma ochotę na rozmnożenie ,teoretycznie musi mieć małą doniczkę a dużo korzeni ,że chce wyleść wtedy wypuszcza odnóżki :D sprawdz jaką masz donice ....ale z kwiatami nigdy nic nie wiadomo ,mają swoje chimery takie indywidualistki są niektóre ,może ta Twoja też :lol:
cieszę się ,że ci sie u mnie podoba :D
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja dopiero do Ciebie trafiłam...co za okazy!Kwitnąca sansewierka,zielistka ogromniasta i te kolorki fiołkowe,no,no.....
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

basga pisze:A ja dopiero do Ciebie trafiłam...co za okazy!Kwitnąca sansewierka,zielistka ogromniasta i te kolorki fiołkowe,no,no.....
gdzie mnie tam do was :D tyle tylko ,że mam (za przeproszeniem ) takiego samego jobla na punkcie kwiatów jak każda z was tu na forum :lol: ale sie poprawie....zaczełam wydawać w dobre ręce kwiaty te same które już mam i robię sobie miejsce na parapetach na nowe okazy :lol: pare gatunków mam w kilku egzemplarzach bo to co się ułamie to namiętnie wtykam w ziemie :D szkoda mi zawsze wywalić ale poszłam po rozum do głowy ...naoglądałam się różności i też takie chce ,bo ja zachłanna jestem :lol: :lol: :lol:
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Apetyt rośnie w miarę jedzenia.Ja jak nie miałam to nie miałam a teraz tylko modzę jak tu zdobyć nowy okaz i gdzie go postawić :lol: ,bo z tym ostatnio mam mały kłopot :D :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

DoBAYAGA

Post »

Witam cię podskoczyłam z sąsiedzką wizytą urzekła mnie ta sanseweria na pewno też pięknie pachnie może tak jak lilie u mnie ggrudnik też już zaczął kwitnąć no i też fiołki mam podobne i radują oko przez cały rok jak w ogródkach zima to w domu cały czas latoi to podnosi nas na duchu

pozdrawiam Jadzia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

deissyto też właśnie :D dobrze mówisz też mi się chce więcej dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do biedronki,kupiłam sobie zamio :D zawsze go chciałam były też fikusiki w dwóch odmianach z biało zielonymi i żółto zielonymi listkami nie kupiłam bo zabardzo nie mam gdzie postawić qrna :D ....coś pomyślę
jadzia miło mi ,że zajrzałaś do mnie i równocześnie witam cię na stronce u nas :D ja również bardzo lubię fiołki ,bo bardzo ładne i wdzięczne roślinki
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Witaj Aguś :D Oglądnęłam Twoje zielone :D Widzę że pasjonujesz się w fiołeczkach bo masz ich cały parapet :wink:
Rybka zwana skrzydłokwiatem bardzo fajnie wygląda w szklanej kuli :D
Donica kaktusowa także wpadła mi w oko. Wybacz, że zapytam... zauważyłam że jest w nią wbity kawałek kołka bambusowego, czemu to ma służyć? Coś jest na tym kołku? Przepraszam, za tą moją ciekawość, ale nie mogłam się pohamować :oops:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

effa na tym kłku bambusowym jest połowa orzecha kokosowego a w nim zasadzone dwa małe głowy starca ,po prostu nie chciałam tak gęsto sadzić wszystkich kaktusów do jednej misy po to by je zaraz latem rozsadzać ,mam nadzieję ,że się rozrosną :D z czasem
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

a mnie urzekła setkrezja purpurowa i gdyby czasem ci się ułamała to ja z checia przyjmę szczepeczke :):):) .. reszta tez fascynujaca :):)
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

Carla-pwd pisze:a mnie urzekła setkrezja purpurowa i gdyby czasem ci się ułamała to ja z checia przyjmę szczepeczke :):):) .. reszta tez fascynujaca :):)
nie ma problemu bo bez przerwy muszę ją przeżedzać ,jakby się trochę ociepliło to ci wyślę chętnie tylko daj znać kiedy ,niestety pogoda się oziębiła i nie wiem czy przetrwałyby tę podróż ,mam kilka wetknięte w ziemię ,takie moje zboczenie ,wszystko wtykam ,bo mi szkoda wywalić powinny się niedługo ukorzenić ,to ci wyślę już z korzonkami :D
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

bayaga pisze:effa na tym kłku bambusowym jest połowa orzecha kokosowego a w nim zasadzone dwa małe głowy starca
Agnieszko a mogłabyś zrobić zdjęcie całości? Bo powiem szczerze, że jestem strasznie zaciekawiona jak to wygląda :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

to może ja upomne sie o to koło marca, kwietnia co?? wtedy powinno być cieplej i roslinka na pewno przetrwa podróż..:) co ty na to?
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

ja dziękuje za lekcję o zielistce, moja ma dużą doniczkę jak na jej wzrost i jest taka sobie - brzydka:)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”