ja też mam problem z nadmiernym podlewanie tych które nie lubią wodygucia pisze:Agnieszko, fiołeczki ślicznie Ci kwitną, ja kiedyś ze swoimi ciągle miałam problemy...zawsze je przelewałamNa szczęście te od Bożenki- Babopielki trzymają się pięknie i nawet zaczynają mi kwitnąć. Czy swoje w czasie kwitnienia zasilasz jakimś nawozem?
Zielona chatka Baby Yagi
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko, masz tych kwiatków bez liku z dwóch stron okna. Fiołki mają bardzo dobre warunki u ciebie, powiedz mi moja miła jak zrobić, zeby zielistka powypuszczała te odnózki. Moja nie chce 
świetny masz avaterek i nick, i mam rodzinkę w Koninie.
Fajnie u Ciebie
Fajnie u Ciebie
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
zielistka podobno jak ma około dwóch lat wypuszcza odnóżki tzn. ma ochotę na rozmnożenie ,teoretycznie musi mieć małą doniczkę a dużo korzeni ,że chce wyleść wtedy wypuszcza odnóżkiagrazka pisze:Agnieszko, masz tych kwiatków bez liku z dwóch stron okna. Fiołki mają bardzo dobre warunki u ciebie, powiedz mi moja miła jak zrobić, zeby zielistka powypuszczała te odnózki. Moja nie chce
Fajnie u Ciebie
cieszę się ,że ci sie u mnie podoba
gdzie mnie tam do wasbasga pisze:A ja dopiero do Ciebie trafiłam...co za okazy!Kwitnąca sansewierka,zielistka ogromniasta i te kolorki fiołkowe,no,no.....
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DoBAYAGA
Witam cię podskoczyłam z sąsiedzką wizytą urzekła mnie ta sanseweria na pewno też pięknie pachnie może tak jak lilie u mnie ggrudnik też już zaczął kwitnąć no i też fiołki mam podobne i radują oko przez cały rok jak w ogródkach zima to w domu cały czas latoi to podnosi nas na duchu
pozdrawiam Jadzia
pozdrawiam Jadzia
deissyto też właśnie
dobrze mówisz też mi się chce więcej dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do biedronki,kupiłam sobie zamio
zawsze go chciałam były też fikusiki w dwóch odmianach z biało zielonymi i żółto zielonymi listkami nie kupiłam bo zabardzo nie mam gdzie postawić qrna
....coś pomyślę
jadzia miło mi ,że zajrzałaś do mnie i równocześnie witam cię na stronce u nas
ja również bardzo lubię fiołki ,bo bardzo ładne i wdzięczne roślinki
jadzia miło mi ,że zajrzałaś do mnie i równocześnie witam cię na stronce u nas
- effa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Witaj Aguś
Oglądnęłam Twoje zielone
Widzę że pasjonujesz się w fiołeczkach bo masz ich cały parapet
Rybka zwana skrzydłokwiatem bardzo fajnie wygląda w szklanej kuli
Donica kaktusowa także wpadła mi w oko. Wybacz, że zapytam... zauważyłam że jest w nią wbity kawałek kołka bambusowego, czemu to ma służyć? Coś jest na tym kołku? Przepraszam, za tą moją ciekawość, ale nie mogłam się pohamować
Rybka zwana skrzydłokwiatem bardzo fajnie wygląda w szklanej kuli
Donica kaktusowa także wpadła mi w oko. Wybacz, że zapytam... zauważyłam że jest w nią wbity kawałek kołka bambusowego, czemu to ma służyć? Coś jest na tym kołku? Przepraszam, za tą moją ciekawość, ale nie mogłam się pohamować
nie ma problemu bo bez przerwy muszę ją przeżedzać ,jakby się trochę ociepliło to ci wyślę chętnie tylko daj znać kiedy ,niestety pogoda się oziębiła i nie wiem czy przetrwałyby tę podróż ,mam kilka wetknięte w ziemię ,takie moje zboczenie ,wszystko wtykam ,bo mi szkoda wywalić powinny się niedługo ukorzenić ,to ci wyślę już z korzonkamiCarla-pwd pisze:a mnie urzekła setkrezja purpurowa i gdyby czasem ci się ułamała to ja z checia przyjmę szczepeczke:):) .. reszta tez fascynujaca
:)
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
ja dziękuje za lekcję o zielistce, moja ma dużą doniczkę jak na jej wzrost i jest taka sobie - brzydka:)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...