Jadziu 
no niestety u mnie też zimnica, kurtki trzeba było wyciągnąć ze schowka garderobianego

Tak Jubile pięknie pachnie, ale Boscobel to dopiero ma zapach, albo taki Graham Thomas
U mnie też Hosty bardzo się rozrosły, niektórym podcinałam liście żeby odsłonić inne rośliny, zwykle dzielę je dopiero wiosną, a teraz się zastanawiam czy nie będę robić tego jesienią?
U mnie co dzień pada wczoraj popołudniu lało jak z cebra, a dla ślimorów to raj, tak ,że przybywa tego tałatajstwa
Jadzieńko posyłam Boscobel
Kasiu ja tą ostróżkę mam posadzoną przy starej gruszy, nad którą się zastanawiamy czy jej nie ściąć bo co rok w połowie lata chwyta ją juz rdza i liście zaczynają opadać i denerwuje mnie to wybieranie liści z rabat, ale z drugiej strony mam drzewo które daje trochę cienia rośliną bo tak to byłaby patelnia, więc ostózki przywiązuję do jej pnia a że inne kwiaty rosną przed nimi to nie widać mocowania

Kolor ma cudowny zdjęcie tego nie oddaje. Ta róza o którą pytasz to Soul, piękny kolor i bardzo ładny krzak zbudowała, mogłaby tylko trzymać dłużej kwiat, bo i w tamtym i w tym roku trafiła z kwitnieniem na deszczowe dni więc może dlatego, ma jeszcze sporo pąków gdyby pogoda się poprawiła mogłabym coś więcej o niej napisać. Kasiu Grahama Thomasa masz pięknego i w fantastycznym towarzystwie, u mnie w takim zestawieniu dla Ciebie
Martusiu 
dobrej energii nam potrzeba, bo ostatnie dni są okropne leje,zimno tak jakby to jesień była a nie pełnia lata.
Jednak tak w ogrodzie ciągle coś nowego zakwita, i umila nam to czas

Posyłam tawułkę w pięknym kolorze
W tym roku na wiosnę kupiłam róże Pasmine, byłam ciekawa jej kwitu, mam ją posadzoną w donicy i dobrze,że schowałam ją pod dach bo pewnie naprzemienny deszcz i mocne słońce zniszczyły by jej kwiaty, bo tak już zaczynało się dziać, dzisiaj wygląda tak jeszcze nie do końca otworzyła swoje oblicze ale podoba mi się bardzo
Uroczy liliowiec

nie podpisałam i muszę dopiero porównać kwiaty, kolor łososiowy
Bobo z lobelią w donicy