Nasze 1500m2 - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500m2 - cz. 3

Post »

Małgosiu krokusy śliczne i jeszcze w takich ilościach, ja mam troszkę nn ale i tak obudziły wiosnę ... muszę porównać swoje irysy żyłkowane może odpoznam w nich jakiś rarytas ;:168 Życzę tylko ;:3 i zdrowia.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Małgosiu :wit :wit
Przyszłam Cię odwiedzić a tu wiosna na całego , przepiękne krokusy i ile odmian ;:oj iryski tez cudne ;:333
Moje ciemierniki też podmarzły ale żyją .
Śliczne te kotki ? i piesio ;:167
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka ;:168
Ja też sprzątam i sprzątam i sprzątam :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Mam nadzieję, że tulipany będę co najmniej kilkuletnie bo ja też nasadziłam się tego dobra i nie mam ochoty robić tego co roku :;230 . Już nie wspomnę o kasie ;:224 . Jednak warto mieć krokusy bo te kolorowe plamy o tej porze są cudne ;:138 . Szeri pozycję ma kosmiczną :;230 . Czy jej jest tak w ogóle wygodnie?? Szalona :lol: . Miejmy nadzieję, że pogoda będzie dopisywać i szybko uwiniemy się z wiosennymi pracami. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ło matko jedyna!!!!Ty wszystkie te krokusy znasz po imieniu ? Nie mów , że jeszcze z pamięci je podpisywałaś...Ale masz ich już ładną kolekcję. ;:138 Jak to ostatni raz je pokazujesz? My chcemy więcej!!!
Wręcz domagamy się. ;:306
Ja też mam wrażenie , że po tej zimie robię i robię i nic mnie nie widać do przodu. A najbardziej wkurza mnie to , że robię na raty bo czasu mam tyle o ile... ;:222 A chciałoby się już mieć wszystko cacy... ;:65
Dziś u mnie pochmurno i chłodniej. Ale właśnie oglądałam pogodę i z każdym dniem coraz lepiej a nawet bardzo dobrze...Może po niedzieli coś podgonię. Oby! ;:219
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak zagoniłaś do roboty Szeri , ze biedna musiała już jeść na leżąco, ale te zwierzaki mogą rozbawić ;:306 Zresztą NIEDOPIECZONEGO KOTKA TEŻ, padł jak długi ;:306 , no cudnie śpi , istny aniołek ;:306
Masz dużo krokusów, u mnie czesc wygniła, częśc Bąbel stratował. Ale nic to , ja czekam na kwitnienie krzewów. A zamówiłam iryski, żółtego tylko nie było, przylaszczkę , rutewki dwie : białą i różową , to Bąbel będzie miał co tratować ;:303
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ale masz tych krokusów. Nawet nie wiedziałam, ze takie cuda istnieją. Ja mam tylko te najpopularniejsze a i tak nie znam ich nazw :oops: Podziwiam Cię więc i za to :D
Białego wawrzynka masz już dużego. U mnie rośnie różowy i też nieziemsko pachnie. Aż praca w ogrodzie staje się jeszcze przyjemniejsza przy takiej aromaterapii :lol:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu piękne kwitnienia krokusowe u Ciebie :), nie martw się u mnie iryski też jakoś słabawo w tym roku, może pogoda im nie posłużyła, a może jeszcze wyjdą :) przylaszczek nie mam, ale bardzo podobają mi się te małe kwiatuchy :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cudne krokusiki zakwitły w Twoim ogrodzie ;:63 Nie wymyślę nic innego, bo już wszystko powiedziano na ich temat, ale trudno przemilczeć ich urodę ;:215
Puszyste ciasto chyba chyba rozeszło się w jednej chwili, niejednego amatora widziałam tu, na forum ;:306 Ale wygląda na niewiniątko, szczególnie jak śpi ;:306
Święta w Prima Aprilis, musiały skończyć się tylko tak :;230. Mogłaś ubrać choinkę, nikt by się nie zdziwił.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Małgosiu, przepiękne masz krokusy. Też bym takie chciała. Nie wiedziałam, że jest tyle odmian, chociaż niektóre bardzo są do siebie podobne, zwłaszcza te białe.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu ja tej ochoty nabieram co wiosnę ;:223

Aniu annes ja co roku skuszam się na jakieś nowe odmiany, a i tak mi ciągle mało ;:223 Zwłaszcza, że one kwitną wtedy, gdy tak mało kolorków mamy w ogrodach?

Ewuś ewarost nn czy z nazwami jednakowo piękne ?tak jak piszesz ? grunt, że wiosną mamy coś kolorowego do oglądania ;:173

Tereniu wiosna wreszcie dotarła do naszych spragnionych ogrodów. Kotek jest jeden, ale tak słodko wyglądał pod tą kołderką, że od razu mi się skojarzyło z tą starą kołysanką :D

Ewelinko no właśnie, jednoroczne tulipany to zbyt pracochłonna i droga zabawa, więc lepiej byłoby dla nich, gdyby się spisały? Nie mam pojęcia co ta Szeri wyprawia :lol:

Olu większość krokusów pamiętam z imienia, ale nie wszystkie. Nie wiesz o co prosisz dziewczyno :lol: , krokusy mogę focić i focić, na szczęście dla was już przekwitają, inaczej zanudziłabym was na śmierć? A daj spokój z tymi porządkami ? całą sobotę grabiłam, cięłam, grabiłam, wywoziłam i ciągle końca nie widać?

Karolinko oj tak, zwierzaki są super, mogę je godzinami obserwować. Szkoda tylko, że aniołkami są tylko, gdy śpią? No niestety, moje psy też dbają o to, żeby pańcia zbyt dużo pracy w ogrodzie nie miała i część roślin ?karczują? :twisted: . Dobrze masz z tym, że u ciebie przewaga krzewów, tych pewnie Bąbel nie da rady stratować?

Wiolu wchodząc w ofertę krokusów też nie byłam przygotowana na tyle pokus, co zresztą widać ? nie mogłam się zdecydować, które chcę, więc brałam niemal za koleją. Świetnie nazwałaś wawrzynka :lol:

Mariusz u mnie te iryski, które zakwitły są już dwuletnie, te sadzone jesienią tylko szczypior łaskawie wypuściły :twisted: . A ty długo już masz swoje? Przylaszczki są u mnie pierwszy rok, ale już zdążyłam je polubić

Iwonko 1 cieszę się, że moje krokusy znalazły u ciebie uznanie. Gdy śpią to wszystkie zwierzaki niewiniątka, ale potrafią nieraz dopiec że hej. A widzisz, ja nie skojarzyłam tego prima aprilis :;230

Ewuś Pashmina faktycznie te białe mało się od siebie różnią, ale chciałam nimi trochę urozmaicić i rozjaśnić, więc brałam jakie były :D .

-- 8 kwi 2018, o 19:46 --

Nie może się obejść bez kilku nowinek wśród krokusów ;:224
Ard Schenk
Obrazek

Prins Claus
Obrazek

Vanguard ? wymęczone przez psy, ale grunt że przeżyły, a nawet zakwitły :wink:
Obrazek

Flower Record
Obrazek

Te już były, ale póki jeszcze kwitną to pokażę ;:173
Joanna d?Arc
Obrazek

King of de Striped
Obrazek

Golden Yellow
Obrazek

Całe trzy iryski Pixie, ale więcej to niż nic :?
Obrazek

I cała wstęga
Obrazek

Jak pięknie określiła to Wiola ? ogrodowa aromaterapia wawrzynek :D
Obrazek

Pierwszy przydybany motylek w tym sezonie, fruwa ich już całe mnóstwo, ale jakoś niechętne aparatowi ;:224
Obrazek

Pierwiosnek gruziński
Obrazek

I wdzięczna przylaszczka ;:173
Obrazek

Na parapecie?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu i znowu jest co podziwiać ;:215 wawrzynek, pierwiosnek gruziński i przylaszczki... te błękitno liliowe są chyba najładniejsze ( przynajmniej dla mnie) żeby nie zapomnieć wpisuję je do kajecika... celem nabycia drogą kupna ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Przyjrzałam się tym białym krokusom i jest jednak subtelna różnica.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu świetnie, że u Ciebie mogę jeszcze pocieszyć oczy krokusami. ;:oj Przybornik ogrodnika tak porzucony. :D U mnie tylko jedna kępka Joanny d?Arc kwitnie w cieniu. Też staram się podpisywać swoje cebulowe, ale po przesadzaniu już często zapominam, gdzie co powędrowało. :roll:
Chyba nie jadłaś po wyczerpującej pracy na leżąco, jak psica. :wink:
Ciepłych dni na prace ogrodowe. ;:3
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Małgosiu moja miłość do irysów tych cebulowych też ma swoje granice bo znowu kupiłam i nic nie zakwitło, a córka wybierała kolorki. Krokusy pięknie Ci kwitną, ja będę jeszcze na pewno dokupować i sadzić w trawę by mieć krokusową łączkę :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu :wit
Ale nacieszylam oczy twoja piękna kolekcja krokusow.
I do tego wszystkie z odmianami.
Perfekcyjnie. ;:63 ;:63
Jak tam pracowity był weekend ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”