Kasiu ja tej ochoty nabieram co wiosnę
Aniu annes ja co roku skuszam się na jakieś nowe odmiany, a i tak mi ciągle mało

Zwłaszcza, że one kwitną wtedy, gdy tak mało kolorków mamy w ogrodach?
Ewuś ewarost nn czy z nazwami jednakowo piękne ?tak jak piszesz ? grunt, że wiosną mamy coś kolorowego do oglądania
Tereniu wiosna wreszcie dotarła do naszych spragnionych ogrodów. Kotek jest jeden, ale tak słodko wyglądał pod tą kołderką, że od razu mi się skojarzyło z tą starą kołysanką
Ewelinko no właśnie, jednoroczne tulipany to zbyt pracochłonna i droga zabawa, więc lepiej byłoby dla nich, gdyby się spisały? Nie mam pojęcia co ta Szeri wyprawia
Olu większość krokusów pamiętam z imienia, ale nie wszystkie. Nie wiesz o co prosisz dziewczyno

, krokusy mogę focić i focić, na szczęście dla was już przekwitają, inaczej zanudziłabym was na śmierć? A daj spokój z tymi porządkami ? całą sobotę grabiłam, cięłam, grabiłam, wywoziłam i ciągle końca nie widać?
Karolinko oj tak, zwierzaki są super, mogę je godzinami obserwować. Szkoda tylko, że aniołkami są tylko, gdy śpią? No niestety, moje psy też dbają o to, żeby pańcia zbyt dużo pracy w ogrodzie nie miała i część roślin ?karczują?

. Dobrze masz z tym, że u ciebie przewaga krzewów, tych pewnie Bąbel nie da rady stratować?
Wiolu wchodząc w ofertę krokusów też nie byłam przygotowana na tyle pokus, co zresztą widać ? nie mogłam się zdecydować, które chcę, więc brałam niemal za koleją. Świetnie nazwałaś wawrzynka
Mariusz u mnie te iryski, które zakwitły są już dwuletnie, te sadzone jesienią tylko szczypior łaskawie wypuściły

. A ty długo już masz swoje? Przylaszczki są u mnie pierwszy rok, ale już zdążyłam je polubić
Iwonko 1 cieszę się, że moje krokusy znalazły u ciebie uznanie. Gdy śpią to wszystkie zwierzaki niewiniątka, ale potrafią nieraz dopiec że hej. A widzisz, ja nie skojarzyłam tego prima aprilis
Ewuś Pashmina faktycznie te białe mało się od siebie różnią, ale chciałam nimi trochę urozmaicić i rozjaśnić, więc brałam jakie były

.
-- 8 kwi 2018, o 19:46 --
Nie może się obejść bez kilku nowinek wśród krokusów
Ard Schenk
Prins Claus
Vanguard ? wymęczone przez psy, ale grunt że przeżyły, a nawet zakwitły
Flower Record
Te już były, ale póki jeszcze kwitną to pokażę
Joanna d?Arc
King of de Striped
Golden Yellow
Całe trzy iryski Pixie, ale więcej to niż nic
I cała wstęga
Jak pięknie określiła to Wiola ? ogrodowa aromaterapia wawrzynek
Pierwszy przydybany motylek w tym sezonie, fruwa ich już całe mnóstwo, ale jakoś niechętne aparatowi
Pierwiosnek gruziński
I wdzięczna przylaszczka
Na parapecie?