Nasze 1500m2 - cz. 3
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze 1500m2 - cz. 3
Małgosiu krokusy śliczne i jeszcze w takich ilościach, ja mam troszkę nn ale i tak obudziły wiosnę ... muszę porównać swoje irysy żyłkowane może odpoznam w nich jakiś rarytas
Życzę tylko
i zdrowia.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Małgosiu
Przyszłam Cię odwiedzić a tu wiosna na całego , przepiękne krokusy i ile odmian
iryski tez cudne
Moje ciemierniki też podmarzły ale żyją .
Śliczne te kotki ? i piesio
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
Ja też sprzątam i sprzątam i sprzątam
Przyszłam Cię odwiedzić a tu wiosna na całego , przepiękne krokusy i ile odmian
Moje ciemierniki też podmarzły ale żyją .
Śliczne te kotki ? i piesio
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
Ja też sprzątam i sprzątam i sprzątam
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Małgosiu
. Mam nadzieję, że tulipany będę co najmniej kilkuletnie bo ja też nasadziłam się tego dobra i nie mam ochoty robić tego co roku
. Już nie wspomnę o kasie
. Jednak warto mieć krokusy bo te kolorowe plamy o tej porze są cudne
. Szeri pozycję ma kosmiczną
. Czy jej jest tak w ogóle wygodnie?? Szalona
. Miejmy nadzieję, że pogoda będzie dopisywać i szybko uwiniemy się z wiosennymi pracami. Pozdrawiam
.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ło matko jedyna!!!!Ty wszystkie te krokusy znasz po imieniu ? Nie mów , że jeszcze z pamięci je podpisywałaś...Ale masz ich już ładną kolekcję.
Jak to ostatni raz je pokazujesz? My chcemy więcej!!!
Wręcz domagamy się.
Ja też mam wrażenie , że po tej zimie robię i robię i nic mnie nie widać do przodu. A najbardziej wkurza mnie to , że robię na raty bo czasu mam tyle o ile...
A chciałoby się już mieć wszystko cacy...
Dziś u mnie pochmurno i chłodniej. Ale właśnie oglądałam pogodę i z każdym dniem coraz lepiej a nawet bardzo dobrze...Może po niedzieli coś podgonię. Oby!
Wręcz domagamy się.
Ja też mam wrażenie , że po tej zimie robię i robię i nic mnie nie widać do przodu. A najbardziej wkurza mnie to , że robię na raty bo czasu mam tyle o ile...
Dziś u mnie pochmurno i chłodniej. Ale właśnie oglądałam pogodę i z każdym dniem coraz lepiej a nawet bardzo dobrze...Może po niedzieli coś podgonię. Oby!
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak zagoniłaś do roboty Szeri , ze biedna musiała już jeść na leżąco, ale te zwierzaki mogą rozbawić
Zresztą NIEDOPIECZONEGO KOTKA TEŻ, padł jak długi
, no cudnie śpi , istny aniołek
Masz dużo krokusów, u mnie czesc wygniła, częśc Bąbel stratował. Ale nic to , ja czekam na kwitnienie krzewów. A zamówiłam iryski, żółtego tylko nie było, przylaszczkę , rutewki dwie : białą i różową , to Bąbel będzie miał co tratować
Masz dużo krokusów, u mnie czesc wygniła, częśc Bąbel stratował. Ale nic to , ja czekam na kwitnienie krzewów. A zamówiłam iryski, żółtego tylko nie było, przylaszczkę , rutewki dwie : białą i różową , to Bąbel będzie miał co tratować
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ale masz tych krokusów. Nawet nie wiedziałam, ze takie cuda istnieją. Ja mam tylko te najpopularniejsze a i tak nie znam ich nazw
Podziwiam Cię więc i za to
Białego wawrzynka masz już dużego. U mnie rośnie różowy i też nieziemsko pachnie. Aż praca w ogrodzie staje się jeszcze przyjemniejsza przy takiej aromaterapii
Białego wawrzynka masz już dużego. U mnie rośnie różowy i też nieziemsko pachnie. Aż praca w ogrodzie staje się jeszcze przyjemniejsza przy takiej aromaterapii
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu piękne kwitnienia krokusowe u Ciebie
, nie martw się u mnie iryski też jakoś słabawo w tym roku, może pogoda im nie posłużyła, a może jeszcze wyjdą
przylaszczek nie mam, ale bardzo podobają mi się te małe kwiatuchy 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Cudne krokusiki zakwitły w Twoim ogrodzie
Nie wymyślę nic innego, bo już wszystko powiedziano na ich temat, ale trudno przemilczeć ich urodę
Puszyste ciasto chyba chyba rozeszło się w jednej chwili, niejednego amatora widziałam tu, na forum
Ale wygląda na niewiniątko, szczególnie jak śpi
Święta w Prima Aprilis, musiały skończyć się tylko tak
. Mogłaś ubrać choinkę, nikt by się nie zdziwił.
Puszyste ciasto chyba chyba rozeszło się w jednej chwili, niejednego amatora widziałam tu, na forum
Święta w Prima Aprilis, musiały skończyć się tylko tak
Małgosiu, przepiękne masz krokusy. Też bym takie chciała. Nie wiedziałam, że jest tyle odmian, chociaż niektóre bardzo są do siebie podobne, zwłaszcza te białe.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu ja tej ochoty nabieram co wiosnę
Aniu annes ja co roku skuszam się na jakieś nowe odmiany, a i tak mi ciągle mało
Zwłaszcza, że one kwitną wtedy, gdy tak mało kolorków mamy w ogrodach?
Ewuś ewarost nn czy z nazwami jednakowo piękne ?tak jak piszesz ? grunt, że wiosną mamy coś kolorowego do oglądania
Tereniu wiosna wreszcie dotarła do naszych spragnionych ogrodów. Kotek jest jeden, ale tak słodko wyglądał pod tą kołderką, że od razu mi się skojarzyło z tą starą kołysanką
Ewelinko no właśnie, jednoroczne tulipany to zbyt pracochłonna i droga zabawa, więc lepiej byłoby dla nich, gdyby się spisały? Nie mam pojęcia co ta Szeri wyprawia
Olu większość krokusów pamiętam z imienia, ale nie wszystkie. Nie wiesz o co prosisz dziewczyno
, krokusy mogę focić i focić, na szczęście dla was już przekwitają, inaczej zanudziłabym was na śmierć? A daj spokój z tymi porządkami ? całą sobotę grabiłam, cięłam, grabiłam, wywoziłam i ciągle końca nie widać?
Karolinko oj tak, zwierzaki są super, mogę je godzinami obserwować. Szkoda tylko, że aniołkami są tylko, gdy śpią? No niestety, moje psy też dbają o to, żeby pańcia zbyt dużo pracy w ogrodzie nie miała i część roślin ?karczują?
. Dobrze masz z tym, że u ciebie przewaga krzewów, tych pewnie Bąbel nie da rady stratować?
Wiolu wchodząc w ofertę krokusów też nie byłam przygotowana na tyle pokus, co zresztą widać ? nie mogłam się zdecydować, które chcę, więc brałam niemal za koleją. Świetnie nazwałaś wawrzynka
Mariusz u mnie te iryski, które zakwitły są już dwuletnie, te sadzone jesienią tylko szczypior łaskawie wypuściły
. A ty długo już masz swoje? Przylaszczki są u mnie pierwszy rok, ale już zdążyłam je polubić
Iwonko 1 cieszę się, że moje krokusy znalazły u ciebie uznanie. Gdy śpią to wszystkie zwierzaki niewiniątka, ale potrafią nieraz dopiec że hej. A widzisz, ja nie skojarzyłam tego prima aprilis
Ewuś Pashmina faktycznie te białe mało się od siebie różnią, ale chciałam nimi trochę urozmaicić i rozjaśnić, więc brałam jakie były
.
-- 8 kwi 2018, o 19:46 --
Nie może się obejść bez kilku nowinek wśród krokusów
Ard Schenk

Prins Claus

Vanguard ? wymęczone przez psy, ale grunt że przeżyły, a nawet zakwitły

Flower Record

Te już były, ale póki jeszcze kwitną to pokażę
Joanna d?Arc

King of de Striped

Golden Yellow

Całe trzy iryski Pixie, ale więcej to niż nic

I cała wstęga

Jak pięknie określiła to Wiola ? ogrodowa aromaterapia wawrzynek

Pierwszy przydybany motylek w tym sezonie, fruwa ich już całe mnóstwo, ale jakoś niechętne aparatowi

Pierwiosnek gruziński

I wdzięczna przylaszczka

Na parapecie?

Aniu annes ja co roku skuszam się na jakieś nowe odmiany, a i tak mi ciągle mało
Ewuś ewarost nn czy z nazwami jednakowo piękne ?tak jak piszesz ? grunt, że wiosną mamy coś kolorowego do oglądania
Tereniu wiosna wreszcie dotarła do naszych spragnionych ogrodów. Kotek jest jeden, ale tak słodko wyglądał pod tą kołderką, że od razu mi się skojarzyło z tą starą kołysanką
Ewelinko no właśnie, jednoroczne tulipany to zbyt pracochłonna i droga zabawa, więc lepiej byłoby dla nich, gdyby się spisały? Nie mam pojęcia co ta Szeri wyprawia
Olu większość krokusów pamiętam z imienia, ale nie wszystkie. Nie wiesz o co prosisz dziewczyno
Karolinko oj tak, zwierzaki są super, mogę je godzinami obserwować. Szkoda tylko, że aniołkami są tylko, gdy śpią? No niestety, moje psy też dbają o to, żeby pańcia zbyt dużo pracy w ogrodzie nie miała i część roślin ?karczują?
Wiolu wchodząc w ofertę krokusów też nie byłam przygotowana na tyle pokus, co zresztą widać ? nie mogłam się zdecydować, które chcę, więc brałam niemal za koleją. Świetnie nazwałaś wawrzynka
Mariusz u mnie te iryski, które zakwitły są już dwuletnie, te sadzone jesienią tylko szczypior łaskawie wypuściły
Iwonko 1 cieszę się, że moje krokusy znalazły u ciebie uznanie. Gdy śpią to wszystkie zwierzaki niewiniątka, ale potrafią nieraz dopiec że hej. A widzisz, ja nie skojarzyłam tego prima aprilis
Ewuś Pashmina faktycznie te białe mało się od siebie różnią, ale chciałam nimi trochę urozmaicić i rozjaśnić, więc brałam jakie były
-- 8 kwi 2018, o 19:46 --
Nie może się obejść bez kilku nowinek wśród krokusów
Ard Schenk

Prins Claus

Vanguard ? wymęczone przez psy, ale grunt że przeżyły, a nawet zakwitły

Flower Record

Te już były, ale póki jeszcze kwitną to pokażę
Joanna d?Arc

King of de Striped

Golden Yellow

Całe trzy iryski Pixie, ale więcej to niż nic

I cała wstęga

Jak pięknie określiła to Wiola ? ogrodowa aromaterapia wawrzynek

Pierwszy przydybany motylek w tym sezonie, fruwa ich już całe mnóstwo, ale jakoś niechętne aparatowi

Pierwiosnek gruziński

I wdzięczna przylaszczka

Na parapecie?

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Małgosiu i znowu jest co podziwiać
wawrzynek, pierwiosnek gruziński i przylaszczki... te błękitno liliowe są chyba najładniejsze ( przynajmniej dla mnie) żeby nie zapomnieć wpisuję je do kajecika... celem nabycia drogą kupna 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Przyjrzałam się tym białym krokusom i jest jednak subtelna różnica.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu świetnie, że u Ciebie mogę jeszcze pocieszyć oczy krokusami.
Przybornik ogrodnika tak porzucony.
U mnie tylko jedna kępka Joanny d?Arc kwitnie w cieniu. Też staram się podpisywać swoje cebulowe, ale po przesadzaniu już często zapominam, gdzie co powędrowało.
Chyba nie jadłaś po wyczerpującej pracy na leżąco, jak psica.
Ciepłych dni na prace ogrodowe.
Chyba nie jadłaś po wyczerpującej pracy na leżąco, jak psica.
Ciepłych dni na prace ogrodowe.
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Małgosiu moja miłość do irysów tych cebulowych też ma swoje granice bo znowu kupiłam i nic nie zakwitło, a córka wybierała kolorki. Krokusy pięknie Ci kwitną, ja będę jeszcze na pewno dokupować i sadzić w trawę by mieć krokusową łączkę 
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Małgosiu
Ale nacieszylam oczy twoja piękna kolekcja krokusow.
I do tego wszystkie z odmianami.
Perfekcyjnie.
Jak tam pracowity był weekend ?
Ale nacieszylam oczy twoja piękna kolekcja krokusow.
I do tego wszystkie z odmianami.
Perfekcyjnie.
Jak tam pracowity był weekend ?