Zuziu, masz rację czym bliżej tym bardziej tęskno, oby wiosna kalendarzowa na dobre wypędziła zimę aż do przyszłego grudnia
W niedzielę byliśmy na spacerze, ale wiosny praktycznie nie znalazłam , wierzbowe kotki nieśmiało wyciągają noski ze swoich otulinek.
Karolinko, wiosna tuż, tuż u Ciebie wiosna w pełni , kwiatki kwitną , rabatki uporządkowane, rzodkiewka posiana a u mnie ziemia
zmarznięta,chciałam usunąć kopce kreta z ogrodu i ani rusz, teraz nas straszą mrozami

Nasze psiaki są naprawdę mądre i manipulanty

W deszczowe i błotniste dni Rookiego, do domu wpuszczam przez kotłownię , obok kotłowni mam prysznic, roki tak sie nauczył,że na
komendę -myjemy łapki- od razu wchodzi do brodzika,myjemy łapki i do domu. Mój jest dużym psem wiec ściereczki nie zdawały egzaminu,
jeszcze trochę jak przyjdzie ciepło to całymi dniami będzie spędzał w ogrodzie albo na tarasie, robi się coraz bardziej leniwy i boczki mu
rosną
Aniu,Minnie witam

czym wiosna jest bliżej tym bardziej do niej tęsknimy

brak nam słoneczka i tych kolorków, soczystej
zieleni, która tak uspakaja i kolorowych kwiatów

Aniu, ale jakie duże są kwiaty róży Ashram bo moja kwiat w maksymalnie
ma 5- 6 cm i jak na razie krzaczek jest marniutki, poczekam może się rozrośnie.
Ewelko, wiara czyni cuda

może się w końcu spełnią marzenia o ciepłej słonecznej wiośnie.
Mariusz, miejmy nadzieje,że zima przejdzie łagodnie a wiosna będzie ciepła, to nam nasze ogrody zakwitną pełnymi bukietami kwiatów,
ale i nasze drzewka obsypią sie owocami, bo zeszłego lata nie miałam z czego robić kompotów i soków a kupować owoców na targu nie
mam zamiaru.

Mażę o takich obrazkach latem.
Aniu, masz rację ,że goździki to takie ponadczasowe kwiaty, lubię je a zwłaszcza ciemno bordowe . Ja do norek krecich wciskam
włosy, ponoć to dobra metoda, od fryzjera dostałam reklamówkę włosów, na razie jestem na etapie testów.
Jadziu, w tym roku zrezygnowałam z warzywnika na działce, szkoda mojej pracy i nakładów. Mały warzywnik 4x3m zrobię w ogrodzie ,
pomidory posadzę w donicach , coś wykombinuje. Heliotyopy bardzo słabo mi wschodzą i nie mogę nigdzie kopic Koleusów , starce już wykiełkowały, Kolendrę siałam na na działce miała takie delikatne kwiatuszki a motylkiem mnie zaintrygowałaś

pierwszy raz
słyszałam o tym kwiatku ,aż sprawdziłam w Google..