Ja też prowadzę ich pędy w górę, z tym że wykorzystuję do tego drabinki z dziecięcego łóżeczka.

Sprawdzają się znakomicie, a ogórki też zapewne to lubią, bo nie chorują, a owoce ładnie rosną i dojrzewają.

Dobrej słonecznej pogody życzę.

Soniu ostróżki i wiele innych bylin z racji kruchości łodyg sprawiają nam problemy .cyma2704 pisze: Cz 13 lip 2017 22:13
Krysiu ostróżki przesadzane, ale i tak wysokie, i pięknie kwitną.Szkoda, że takie kruche i trzeba podwiązywać. Też posadziłam w tym roku kilkanaście.
Hosty wyjątkowo piękne, a pod drzewami doskonale Ci rosną.
U mnie pod klonem niestety nie są zbyt urodziwe. Ogórkowa ścina świetna.
Tawułki doskonale się u Ciebie mają, tyle kwiatów.
Bobo kupiłaś chyba jako wielką sadzonkę, ma już piękny pokrój i zakwitnie wspaniale.U ciebie suszy nie było, trawnik pięknie zielony. U mnie od dwu dni pada, przez 5 tygodni była susza. Miłych chwil na działce.
Jurku znając swoja ziemię wiesz na co ją stać i warto się do tego stosować ale ... jak widać może czasami zaskoczyć.Locutus pisze: Pt 14 lip 2017 13:19
Wiesz... Tę moją kredę też niektóre rośliny doceniają... Złotokap rośnie tak, że aż mi się wierzyć nie chce... :-P
Piękne fotki pokazujesz.
Pozdrawiam!
LOKI
Mariolko w upalne dni może wszystko wyparować ale data wpisu jest z okresu chłodniejszego czyli raczej ? złośliwość przedmiotów martwychkropelka pisze: Pt 14 lip 2017 15:18
Wcięło mi gdzieś posta...![]()
Piękne zdjęcia, widoki wspaniałe!
Kasiu na naszej działce myślę ,że ok 95% roślin ma imię. U mnie podłoże nie każdym pasuje i jeśli wiem z kim mam do czynienia to staram się stworzyć odpowiednie stanowisko aby danej rośliny nie stracić. Bez imion jest część liliowców, lilii i może coś by się znalazłoKasiula17 pisze: Pt 14 lip 2017 19:43
Ja znowu chce słoneczka bo pada i pada
Krysiu cudowności i jaki spory ten Twój raj![]()
Ja mam wiele roślin bez odmiany jedynie nazwa gatunku a Ty tak dzielnie szukasz nazw
Ania witam i zapraszam na kolejne spacery - furtka otwarta a ja postaram się, abyś nigdy się nie nudziła.anabuko1 pisze: Pn 17 lip 2017 08:55
KrysiuJestem w końcu.
![]()
I jestem oczarowana twoim pięknym ogrodem.Rabaty takie wymuskane.
Porządeczek idealny.Do tego piękne kwitnienia. liliowce, dalie, piękne hortensje i cudna Szałwia muszkatołowa![]()
No i śliczne , duże kępy hostowe, które i ja kocham![]()
Oj teraz już Będę zaglądać do ciebie.
Ania dziękuję w imieniu miodunki. Właśnie z racji długich srebrzystych liści zamieszkałą u nas na działce. Trudno jej nie zauważyć spacerując po ogrodzie bo jej liście bardzo rzucają się w oczy.tencia pisze: Pn 17 lip 2017 21:54
Witaj Krysiu ,piękna ta Twoja miodunka Majeste, ogólnie to wszystkie rośliny w tym roku jakieś takie duże,chyba przez ten deszcz.Hosty zasługują na uznanie ,piękne kępy.Krysiu jeślibyś chciała to mogę się z Tobą podzielić murarkami ,co prawda nie mam ich dużo ,ale jedną butelkę mogę oddać,bo na razie moje murarki są rurkach umieszczonych w plastikowych butelkach.Pozdrawiam serdecznie.
Maryniu dziękuję ? czasami się uda, a innym razem mimo starań nic nie wychodzi?bo rośliny wymykają się spod kontroli.marpa pisze:Napisane: Pn 24 lip 2017 06:08
Krysiu podziwiam staranność Twoich rabat i zdjęć !Liliowce i rabaty hostowe pięknie zaprezentowałaś!
![]()
Miłego tygodnia!![]()