Tulap, dziś polazłam do tego ciemiernika. Niestety ten pąk nie rokuje, ale widzę wyłażące kolejne dwa

Ostnica żywa
Asia, no i jak tu przejść koło takich regałów obojętnie, co nie

Ja znów nabyłam kolejne 3 dalie

A lilie wolę tak jak Ty w ogrodzie - mój eM w domu ma oczy jak wampir od tego zapachu, ale On lekki uczuleniowiec. Na szczęście na ogrodzie jest ok.
Aniu-Annes77, i jak tam, oglądałaś już Swoją ostnicę? Moja na 100% żywa

Z tym kupowaniem mało a po trochu to trozhę oszukane, potem przez to gromadzi się niebotyczne ilości roślin, a takie niby nic na zakupach...
Dorota71, a ja wciąż się wstrzymuję z sianiem, ale już niedługo
Dorota350, nie ciesz się za bardzo, co się odwlecze to nie uciecze

I Ty niedługo wpadniesz w szał zakupowy cebul i kłączy. A nasiona, no cóż, torebeczka tu, torebeczka tam...
Lucynko, tak, coraz więcej zielonego się z ziemi wychyla. Jak będą zapowiadali większe mrozy, pewnie będę obsypywać korą czy cóś
Agnieszko, myślę że te czarne pąki ciemiernika po prostu za szybko wylazły i mróz je załatwił. Ale nic straconego, na to miejsce wylezą nowe. U mnie już się pokazują
Elu-pela11, uważaj uważaj, tutaj szybko można się czymś zarazić. Tak po cichu myślę, że pewnie i Ciebie to nie minie
Elu-elusia723, ale jak pojedyncze nasionka, tak po jednym?

A ostnicę polecam, jak widzisz jak ma zaciszne cieplejsze miejsce, potrafi nawet przezimować.
Jolu, ja mam zamysł potraktować dalie jako jednoroczne, no chyba że jakaś bardzo mi w oko wpadnie, to popróbuję przechować

Ciemierniki zaczynają wypuszczać nowe pąki, tamte jednak nie dały rady.
Pomponelkę posadziłam w sąsiedztwie Guernsey i Blue Queen, obok liliowca (nie pamiętam teraz którego). Nie wiem jak to razem może wyglądać, nie wykluczam kolejnego przesadzania

Jolka, już jest "bliżej wiosny" kiedy otwarcie wątku?
Soniu, ja u siebie nowych siewek ostnicy nie zauważyłam. Tym bardziej się cieszę, że stara przatrzymała. Chyba juz takich srogich mrozów nie będzie, które mogłyby to zmienić
Agniesz-ka, ja tez się cieszę z każdej wyłażącej roślinki

Ciemiernik już się wziął za siebie i wypuszcza kolejne pączusie

Będziesz miała Swój wątek? Chętnie podpatrzę co ta u Ciebie