Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Witam sobotnio :wit Pogoda cudna przez cały dzień, słonecznie z lekkim wiaterkiem. Teraz na zwieńczenie pracowitego, ogrodniczego dnia dostałam bonus w postaci deszczu. Popadał z jakieś jednej, jedynej chmurki, podlał mi ogród i koniec. Śmiesznie to wyglądało, bo z jednej strony domu słoneczko i lazurowe niebo, z drugiej szara chmura z opadem. Ogromnie się cieszę z tego prezentu, bo sucho u mnie okropnie.
Cały dzień poświęciłam na ogrodowanie. Odchwaściłam porządnie w warzywniku, przerzedziłam łany marchewek i buraczków, posiałam bazylię, bo siana poprzednio....nie wzeszła ;:222, posadziłam milion flanc astrów. Po co ja tyle siałam....Nareszcie moje królestwo ( mam na myśli mój warzywnik) wygląda przyzwoicie.

Aguś - Klony uwielbiam :D

Mati - A powieś sobie, co Ci szkodzi :D Deszcz u mnie rzadkim gościem...ale właśnie przed chwilą skończył podlewać. Niewiele tego, ale cóż, nie narzekam. ;:131

Soniu - Jeden miłorząb mam, taki właśnie szczepiony. Małe drzewko z czuprynką :lol: Ale chciałabym jeszcze inne rodzaje tego pięknego drzewa. Rozglądam się po szkółkach. Do jesieni mam czas. ;:173
Szansa na leżaczek jest, o ile Zuzę wcisnę komuś, żeby ją na konie zawiózł. Nie wszystko się udaje pogodzić, a rodzinka w wersji dzieci niekoniecznie ma takie same plany jak my. ;:224

Justynko Klaryso - Nie byłam sama, bo na wycieczkę zabraliśmy moich teściów, ale Kaszuby niedaleko, jak będziesz w pobliżu zwiedzać krainę Krzyżaków ( mamy mnóstwo zamków ;:173 ) to wpadnij kochana na moją łąkę ;:196

Justynko - Witaj. Rododendrony dopiero w tym roku pokazały na co je stać, dlatego i ja myślę o powiększeniu kolekcji. :D

Madziu - Już się uspokoiłam, że to nie choroba. Ale dziwne jest to, że na kilkadziesiąt brzóz rosnących w moim ogrodzie tylko ta jedna ma szyszki :shock:

A u mnie kwitną irysy.

Obrazek

Obrazek

i łubin

Obrazek

i zaczyna żeleźniak, którego jestem strasznie ciekawa, bo gości u mnie drugi sezon, w zeszłym zbudował dużo cudnych liści a w tym mnóstwo ciekawych pączków

Obrazek

ogoliłam wierzbę :lol:

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu piękna kępa irysów, ;:215 a niebieski i łubin w jednej tonacji.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też przelotny,zerwał się wiatr i lunęło chwilowo,ziemię zmoczyło.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Piękne kolory ;:3
Mają te twoje zdjęcia jakiś czar... ukazują inny lepszy świat ;:167 ...
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu - rośliny, jak i ludzie - dojrzewają do rozmnażania w różnym wieku.
Do tego niektóre drzewa zawiązują nasiona w różnym wieku.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Piszesz, że masz fazę na drzewa - super, jak jest miejsce ;:63 . Są teraz takie gatunki, że boli głowa, bo nie wiadomo, co wybrać.
Ja też się skusiłam na buka 'tricolor', o którym marzyłam od lat. Dobrze, że one wolno rosną, to może nie będę się łapać za głowę , że znowu mam za gęsto. Ale jest taki śliczny ;:108 .
Co do sadzenia rozsad, to jak poczytałam, ile tego tego masz, to szok ;:oj . Ja pasuję z nimi ;:174 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu - Uwielbiam niebieski kolor w ogrodzie. I różowy ;:113 Irysy wsadziłam sobie kiedyś i zaczynają mnie irytować w kilku miejscach. Muszę miejscówkę im zmienić i nadmiar będzie jakby kto chętny :D

Tulapku - Ano właśnie, mamy jakiegoś pecha że nam jedynie zmoczy lekko, a nie solidnie podlewa ;:110

Mateusz - Bo ja czarownica jestem :wink: Miłe słowa, dziękuję ;:180

Madzia - A widzisz, czyli większość moich brzóz niedojrzała do rozmnażania :wink: Jak u ludzi, wszyscy dojrzewają a nieliczni dorastają. ;:224 Masz Madziu jakieś dobre szkółki z drzewami na oku? ;:cm

Anka - No przesadziłam że milion ich posadziłam. ;:173 Ale blisko setki będzie...cóż poradzę, że lubię astry i cynie. Ubarwiają ogród jesienią, chociaż wiosną z nimi troszkę zachodu. ;:108
Buk tricolor też jest na mojej liście :D

Becia - No witam banitkę ;:cm Mam nadzieję, że mimo pozamykanych drzwi na amen u siebie, będziesz się częściej gościć na FO, bo mnie ręce bolą od szukania Ciebie w necie :D Pogadamy o krzewuszkach, grandiflorkach, moherkach... :lol: Działasz w warzywniku? Fajnie sobie zrobiłaś, teraz czekać na owoce tego dzieła.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz porcja na kilka fotek, żeby wątek nie zasnął :D

Zaczął się wspaniały okres kwitnienia akacji. Uwielbiam to drzewo, kojarzy mi się z wakacjami, z dzieciństwem....Moja akacjunia obsypana kwiecień, po raz pierwszy od kilku lat.

Obrazek

Obrazek

i do znudzenia moje rodki ;:167 ; mam ich całe dwa (2) okazy i zamierzam to zmienić ;:172

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hostowisko - żurawisko...miało być poukładne, a wyszło jak wyszło, nie mam predyspozycji do tworzenia eleganckich rabat

Obrazek

w warzywniaczku :wink:

Obrazek

bakłażan w sałacie, mam po raz pierwszy i zobaczymy co będzie

Obrazek

na tarasie postawiłam na małe petunie czy surfinie ( nie wiem czym je odróżnić?) i na bakopę

Obrazek

Obrazek

maki wschodnie zaczynają, a te polne czarują mnie codziennie swoim wdziękiem na sąsiednich polach

Obrazek

intruz

Obrazek

Obrazek

Do napisania ;:65
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A petunie/surfinie to chyba jedno i to samo ;:108
Tylko że jedno się zwiesza a drugie w górę idzie.Google nie boli ;:173
Akację masz śliczną!
Ja mam tą żółtą,słabiutko w tym roku,już przekwitła.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu co Ty chcesz od swojego hostowiska,mi się podoba,czy to na nóżce to trzmielinka na pniu,taka elegancka ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

A mnie się bardzo podoba warzywniaczek, i truskawek i - mniam mniam. No i kompozycje w donicach, piękne ;:215
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No kurczę! Truskaweczki w rządkach z poduszeczką ze słomy! Super! Ja już jem swoje, ale słomy im pozałowałam, źródła brak...
Rodki piękne, obfite!
Pole klimatyczne, jak zawsze! Co tam teraz rośnie!?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu akacja super ;:215 ;:215 hostowisko mi się podoba a jak troszkę hosty podrosną to zobaczysz jakie będzie " poukładane " ;:108 Bardzo mi się podoba warzywniak wszystko takie dorodne . ;:138 a rododendrona mamy faktycznie takiego samego ;:7 .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu warzywniaczek pokazowy,czysto,schludnie...w tym roku też po raz pierwszy mam,ale jarmuż ;:333
Surfinie z małymi kwiatkami urocze ;:108

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Tą trzmielinkę sama poprowadziłaś? Bardzo ładnie u Ciebie nawet drewno tworzy ładne tło ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”