Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

Witaj Robercie kwitnąco u Ciebie .Ja mam część kwiatów w większych grupkach bo wtedy mi łatwiej na mój mało sokoli wzrok nawet z rozpoznaniem a i efektowniej jak więcej tego samego gatunku.Mam i pojedyńcze okazy te z nowości ,które potrzebują czasu by się rozrosły.Ładne masz irysy tego jasnego nie mam :D a gailardie szybko się rozrastają. Liliowce zaczynają Ci kwitnąć mam też od Emila 4 zeszłoroczne jeszcze czekam na nie :D :wit
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Robercie ,wreszcie zawitałam.Muszę przyznać,że podziwiam Twoją wiedzę i zainteresowanie roślinami.
Wszyscy Ciebie komplementowali ,ja też nie będe gorsza....mnie przypał najbardziej do gustu...irys z kocim ogonkiem..... :;230 ,
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Masz rację Robercie!
U mnie też dziś zakwitł pierwszy niebieski irysek sprawiając mi tym samym ogromną radochę. Iryski, które po przesadzeniu nie kwitły w ubiegłym sezonie teraz mają pączki i lada chwila zakwitną :)
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

drewutnia Tak, ostatnio zakupiłem taką irgę, ale posiadam też nie na pniu, taką normalną. Pytając właściciela czy trzeba ją podcinać powiedział, że nie trzeba, zależy od upodobań. Powstawiam zdjęcia jej, z pewnością. ;:108

becia123 Dziękuję. Irysków w tym roku mam no kilkanaście, ale cały czas jest ta chęć poszerzenia ich liczby. Gdybym miał tylko jakieś fundusze, to bym z pewnością już od pewnej osoby kupił, ale spokojnie poczekam do końca wakacji lub na następny rok. Liliowcy od Emila mam 19, a jeszcze dokupiłem 5, czyli razem 24 roślinki. na razie na wszystkie na pewno wypuściło pędy z pąkami 12 liliowców, jest to spora sumka, czekam na resztę. ;:108

lanceta He, he dzięki. Piszesz, że spodobała Ci się fotka irysów syberyjskich z ogonem mojej białej kotki Astruni? Nawet nie zauważyłem, ale to jest kolejny dowód na to, że jak ja idę do ogrodu, to ona idzie za mną. ;:224

Anna55 W ubiegłym roku sadziłem irysy dosyć późnawo, może dlatego niektóre nie zakwitły. Jedno wiem, zbiorą siły i ucieszą swymi kwitnieniami za rok. ;:108 Kwitnący irys sprawia tyle radochy, tak samo jak i liliowiec. Lubię te kwiaty. :wink:

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A jednak będę uparcie podziwiała Twoją znajomość roślin. Ja już teraz wiem, ze te cytrynowe to Flavascens ;:173
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

PEPSI Nazwę Flavascens ktoś napisał mi na tym forum w wątku o irysach niedawno. Więc też nie znałem ich nazwy. Miałem niby kupić etykiety do oznaczania, ale postanowiłem wszystko zapamiętywać, te rośliny co mam to nazwy pamiętam jakoś... a nowy zakup szybko mi przychodzi do głowy. ;:224

Tak wieczorkiem, może po południu wstawię jakieś zdjęcia, niekoniecznie z samego ogrodu, bo w warzywniaczku też się dzieje. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Po obchodzie w ogrodzie zauważyłem, że będzie kwitło na teraźniejszą dopiero porę 17 liliowcy, jeszcze jest wcześnie i wszystkie mogą zakwitnąć, a jest ich grubo ponad 35, bo Emil jest tak dobrym człowiekiem, że te siewki były przeogromne i powychodziło multum roślinek. U tych czterech znowu irysków, które myślałem, że nie zakwitną wydaje mi się, że występują jakieś zgrubienia, niestety nie wiem, czy to liście, czy kłos z pąkami... Będę dobrej myśli, może najwyżej późno zakwitną jak moje Flavascens rok temu, bo aż pod koniec wakacji.
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Robercie jak Ci zakwitną te wszystkie liliowce i irysy będzie pięknie kolorowo .Ja też podglądam co ciekawego gdzie i bliżej jesieni czy teraz powiększam co się da.Jak coś bliżej jesieni przypomnij się może coś z moich irysów ,by cie zainteresowało.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

beciu123 Oj tak, irysy już kwitną i jest wspaniale, a to jeszcze nie wszystkie. Coraz to nowsze dochodzą i cały czas będę z niecierpliwością czekał na ich kwitnienia. Liliowcy jest już trochę, a to dzięki Emilowi, myślałem, że to będą pojedyncze siewki, a tu rozrośnięte bowiem rośliny. Też czekam na ich kwitnienia, same cudeńka ma Emil, więc wiem, że nie może być rozczarowań... oj kolorowo będzie. ;:224
Dobrze, odezwę się. Popatrz sobie też bowiem na moje iryski, może też któregoś upatrzysz. Nie wiem czy pare irysów i liliowcy nie wystawić na sprzedaż, ale czekam na wszystkie kwitnienia pierw. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

No i stało się z jednej strony najgorsze co mogło być, a z drugiej orzeźwiające i doskonałe dla ogrodu, ale nie dla kwitnących irysów. Małem już robić zdjęcia, ale deszcz mnie przegonił, pada dosyć spory deszcz, a moje iryski musza sobie radzić, pewnie je ten deszcz zbije... dobrze, że mają jeszcze pąki w zanadrzu. :roll:

A to moja rzodkiewka z warzywniaczka. :tan

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłąm z rewizytą :wit rzodkiewki smakowite :)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wreszcie trafiłam do Twojego ogrodu Robercie! Na początku zszokowała mnie zapowiadana ilość liliowców ... :shock: rzodkieweczką się poczęstowałam bo o tej porze bardzo mi smakują do schrupania lub do twarożku czy sałaty! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Witajcie! :wit
Oczywiście częstujcie się, na zdrowie. :wink:
Tyle tej rzodkiewki jest w warzywniaczku, że na dłuższy okres czasowy wystarczy. ;:108
Ta ilość, którą jeszcze szacuję codziennie to ilość kwitnących wszystkich liliowcy, odmian jest mniej oczywiście, może z 26. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Robercie, :wit ładny masz ogródek i sporo kwiatów a jak jeszcze zakwitnie ta rzesza liliowców to będzie dopiero cudnie. ;:138
Jesteś chętny, chłoniesz wiedzę to dużo się tu nauczysz, ale notatki z nazwami roślin bardzo się przydają, bo pamięć jest ulotna. Rzodkieweczka bardzo smaczna - schrupałam jedną- dziękuję. ;:215
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Superowe plony. Piekny masz ogród. :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”