drewutnia Tak, ostatnio zakupiłem taką irgę, ale posiadam też nie na pniu, taką normalną. Pytając właściciela czy trzeba ją podcinać powiedział, że nie trzeba, zależy od upodobań. Powstawiam zdjęcia jej, z pewnością.  
 becia123

becia123 Dziękuję. Irysków w tym roku mam no kilkanaście, ale cały czas jest ta chęć poszerzenia ich liczby. Gdybym miał tylko jakieś fundusze, to bym z pewnością już od pewnej osoby kupił, ale spokojnie poczekam do końca wakacji lub na następny rok. Liliowcy od 
Emila mam 19, a jeszcze dokupiłem 5, czyli razem 24 roślinki. na razie na wszystkie na pewno wypuściło pędy z pąkami 12 liliowców, jest to spora sumka, czekam na resztę.  
 lanceta

lanceta He, he dzięki. Piszesz, że spodobała Ci się fotka irysów syberyjskich z ogonem mojej białej kotki Astruni? Nawet nie zauważyłem, ale to jest kolejny dowód na to, że jak ja idę do ogrodu, to ona idzie za mną.  
 Anna55

Anna55 W ubiegłym roku sadziłem irysy dosyć późnawo, może dlatego niektóre nie zakwitły. Jedno wiem, zbiorą siły i ucieszą swymi kwitnieniami za rok.  

Kwitnący irys sprawia tyle radochy, tak samo jak i liliowiec. Lubię te kwiaty.  

Pozdrawiam.  

Pozdrawiam, Robert.