Też bym chciała taką koleżankę od upychania, póki co muszę sama sobie upychać.
300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
Łubin?!
U mnie nadal ani śladu po łubinie
jak i innych wielu nadal nie widać
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Popatrz, popatrz Aniu - ja myślałam, że u mnie jedna wielka przedwiosenna pustynia i czołgałam się po działce szukając oznak wiosny 
-
turkucpodjadek
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 15 mar 2014, o 02:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na pierwszej stronie zobaczyłem trawnik który nie jest trawnikiem i to jest coś co bardzo mi się podoba. Wędzarnia rzecz do pozazdroszczenia, zwłaszcza przy ostatnich pomysłach UE. A ze zdjęć tegowiosennch wynika że będzie ciekawie. Łubin! Oj tak, u mnie w tm roku go będzie sporo, acz na zielony nawóz na razie.
W badylach i barłogu czyli historia zmagań z materią glebowo-zieloną.
- Ruda2011

Turkuciu trawnik nadal będzie taki - beztrawiasty bo już widzę, że stokrotki, kurdybanek i inne rośliny z ADHD opanowują ten obszar - niech sobie ....
Wędzarnia wyglądu nie ma ale funkcję spełnia bez fochów - i o to chodzi. Masz rację - UE najchętniej azotoksu nawaliła by do wędlin - dla zdrowotnoscji . Wędzimy sami mięcho i mamy za nic wszystkie E-coś tam coś tam
Kupa kamulców do celów różnych rośnie. Wybaczcie te foty "jedna na drugiej" - to dla zobrazowania różnicy
"Temi rencyma" przytargane

Wędzarnia wyglądu nie ma ale funkcję spełnia bez fochów - i o to chodzi. Masz rację - UE najchętniej azotoksu nawaliła by do wędlin - dla zdrowotnoscji . Wędzimy sami mięcho i mamy za nic wszystkie E-coś tam coś tam
Kupa kamulców do celów różnych rośnie. Wybaczcie te foty "jedna na drugiej" - to dla zobrazowania różnicy
"Temi rencyma" przytargane
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Kobieto skąd ty dygasz te kamloty "temi rencyma"???
Sprawdzałas czy po skórą aby na pewno jakichś śrubek i kabelków nie masz? Silna babka z Ciebie.
Mi mój Małż zameldował, że widział u swojego klienta na podwórzu górę kamieni. Zapytał po co tam tak leżą. A tak rekreacyjnie póki co, bo nie ma jak się ich gościu pozbyć. No to już się pozbył!
Na razie mentalnie. Fizycznie, jak mój Małż załatwi duuuże auto do upchnięcia góry. 
Mi mój Małż zameldował, że widział u swojego klienta na podwórzu górę kamieni. Zapytał po co tam tak leżą. A tak rekreacyjnie póki co, bo nie ma jak się ich gościu pozbyć. No to już się pozbył!
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też rozpuściłam po rodzinie prośbę o kamole i mój siostrzeniec stwierdził, że u jego teścia są kamienie wydobywane z pól. Mam obiecaną przyczepkę
.
- Ruda2011

Zazdroszczę Wam jak nie wiem co, nie wiem czego i nie wiem po co
U mnie jest to już nerwica natręctw - gdy widzę kamień, zatrzymuję auto, rower lub się i muszę go mieć albo przynajmniej ukryć
. Jestem na etapie zbierania. Pomysły na wykorzystanie mam 3 a ponieważ powinnam zacząć od najważniejszego czyli kaskadki , ciurkadełka (jak zwał tak zwał) - leży taka kupa i czeka na .... wenę. Oglądam różne na zdjęciach i staram się wkleić je jakoś wyobraźnią w maleńkie miejsce jakie posiadam. Na razie zero efektu 
U mnie jest to już nerwica natręctw - gdy widzę kamień, zatrzymuję auto, rower lub się i muszę go mieć albo przynajmniej ukryć
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Uważaj by nie stało się to chorobliwe.... 
- Ruda2011

misiaczekm już jest "po ptokach" - jestem chora 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Mariola , ja też jeżdżę po polach i zbieram co się na ogród nada....kamienie , konary , korę , nawet polną ziemię...
Dobrze , że eM ma w okolicy "farmerską" rodzinę.
Dobrze , że eM ma w okolicy "farmerską" rodzinę.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Czyli wszystkie mamy tę samą chorobę , kamole, kamolki , kora, pnie, zbierane, wykopywane
Wszystko dla ogrodu... gdziekolwiek wychodzę to wiadomo, że oczy nie będą się napawały pięknem krajobrazu tylko szukały, szukały, szukały...może powinnam już zamawiać wizytę u psychiatry 
- Ruda2011

Ewciu zamów dla mnie jakiś ładny pokoik ..... z balkonem. Chociaż, nie uważam tego za wielki problem. Jedni latają po sklepach odzieżowych, inni stoją godzinami przy garach i tworzą delicje dla podniebienia, szydełkują itd, itp. My mamy radochę z tworzenia miłego dla nas otoczenia - jaki w tym grzech ? 
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
A co, jak niektórzy z nas...i szydełkuja i szyją i drutują i głazoki zbierają i drwa i szyszki, kory oraz... stare wózki porzucone, gminne szopy rozbierają by deski stare zwlec, nie wiedzieć po co ale przecież przydasie są potrzebne
znaczy talentne....śmy są 
ewa w pisze:Czyli wszystkie mamy tę samą chorobę
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Mam to samo z kamulcami. Moje jechały prawie z Zakopanego wydłubane z Czarnego Dunajca. Przez 2 tygodnie przynosiłam po kilka pod dom a mój M jak zobaczył tę górkę to to złapał się za głowę i stanowczo odmówił zabrania ich do auta z obawy o zawieszenie. Przemycałam je więc podczas pakowania do różnych siatek, płaskie ukryłam pod gumowymi chodniczkami. Wydało się pod domem
Nie chciałam wnosić ich do domu z manelami więc się przyznałam. W ubiegłym roku bardzo skrupulatnie sprawdził bagażnik ale zgodził się na jeden worek drobnicy. 
-
turkucpodjadek
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 15 mar 2014, o 02:28
UE poleca wędliny z nastrzykami wody z solą
Więc ja kupuję tylko "od baby" na targu, nigdy w sklepie. Sam wędzarni nie upchnę u siebie (z resztą z wsadem byłby lekki problem bo ja jednakowoż w mieście żyję), muszę się obejść projektem "turbogrilla".
Co do trawnika, mój swego czasu opanowały fiołki i jakieś płożące się po ziemi "Bógwieco". I dobrze, nie lubię trawników
Jedną fajną rzeczą było koszenie ręczną kosiarką.
Zabawa ze zbieraniem kamieni też rzecz znana, trza się wybrać na tory ukraść PKP trochę tłucznia
Co do trawnika, mój swego czasu opanowały fiołki i jakieś płożące się po ziemi "Bógwieco". I dobrze, nie lubię trawników
Zabawa ze zbieraniem kamieni też rzecz znana, trza się wybrać na tory ukraść PKP trochę tłucznia
W badylach i barłogu czyli historia zmagań z materią glebowo-zieloną.