Do warzyw trzeba mieć nieco inny charakter niż do pisania, wręcz odwrotny powiedziałabym: trzeba być pracowitym, pedantycznym, sumiennym i systematycznym, dlatego takie warzywniki jak Marty, to ja sobie mogę poogladać, powzdychać do nich i tyleMarzenka79 pisze:Martunia ma piękny warzywnikAle Pat-Ty też możesz mieć choć w części podobny-masz charakter do pisania to niby co?Warzywa miałby Ci nie wyjść? Eeee nie wierzę....
Mój jest Ten kawałek podłogi...
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój jest Ten kawałek podłogi...
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi cebulka siana nie wychodzi 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Marto- ale długa lista przed Toba .
na pewno sie napracujesz ,ale ile radości.
na pewno sie napracujesz ,ale ile radości.
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Pat to puść wodze fantazji jak przy pisaniu przy pielęgnacji warzyw-zobaczysz swoje efekty na jesień
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ale lecicie z wpisami
a mi się litery mącą
melduję ,żem po 3 lampkach wina, ale M ma dzisiaj urodziny
Reniu zwiedzanie Starówki musi być na trzeźwo, bo ja kierowca.
Co do koliberka to w moim wątku wstawiłam filmik z tym stworzeniem, bo fotki trudno było cyknąć.
Co do koliberka to w moim wątku wstawiłam filmik z tym stworzeniem, bo fotki trudno było cyknąć.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
survivor26 pisze:Do warzyw trzeba mieć nieco inny charakter niż do pisania, wręcz odwrotny powiedziałabym: trzeba być pracowitym, pedantycznym, sumiennym i systematycznym, dlatego takie warzywniki jak Marty, to ja sobie mogę poogladać, powzdychać do nich i tyleMarzenka79 pisze:Martunia ma piękny warzywnikAle Pat-Ty też możesz mieć choć w części podobny-masz charakter do pisania to niby co?Warzywa miałby Ci nie wyjść? Eeee nie wierzę....
Pati - no to jest nas dwie
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też bym się chciała dołączyć do prośby o łopatologiczne wytłumaczenie, o co chodzi z tą sianą cebulą? Czy ona naprawdę w ciągu sezonu wyrośnie jak należy?
W ubiegłym roku kupiłam nasionka, ale nie ośmieliłam się wysiać.
Martusiu - podzielam Twój warzywnikowy entuzjazm: to bardzo przyjemne, wyprodukować sobie samej takie pyszne jedzonko!
W ubiegłym roku kupiłam nasionka, ale nie ośmieliłam się wysiać.
Martusiu - podzielam Twój warzywnikowy entuzjazm: to bardzo przyjemne, wyprodukować sobie samej takie pyszne jedzonko!
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ja zawsze sieję cebulę z nasion. Jak nawet rok jest niesprzyjający to urośnie taka większa dymka i mam na następny rok do pędzenia szczypioru. Poza tym mam do jesieni zielony, ładny szczypiorek, bo ona rośnie dłużej niż ta z dymki. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Melduję, że ja też sieję cebulkę! Lubię taką formę, bo mam różnorodność i odmian i wielkości! Sieję czasem 2-3 czerwonej, białą i tradycyjnej żółtej też ze 2-3 odmiany! 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
-
Marginetka
- 500p

- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Pat, cygańskie kamieniczki w większości zmieniły image, zostały pojedyncze sztuki. Cyganie zostali wysiedleni z ulic Kwiatka i Sienkiewicza a kamienice wyremontowane. Na pewno starówka zyskała na bezpieczeństwie.
Dziewczyny warzywnik jak warzywnik. Sieje się, pieli i zbiera. Ot cała filozofia
Cebulę sadzę z dymki ale latem np. do pomidorka lubię jeść tylko młodą, taką mało stało łuskową, jeśli wiecie o co mi chodzi. Dlatego cebulę również sieję z nasion. Rośnie bardzo wolno, ale późnym latem, kiedy ta z dymki jest już za łykowata na surową konsumpcję ta z nasion jest akurat pyszna. Nie urośnie większa od małej brzoskwini ale przecież nie musi
Moja cebula z 2012 roku, ta duża jest z dymki a z nasion rośnie z prawej strony. Zdjęcie z czerwca, jeszcze malutka ale jesienią była piękna.

Tutaj cebula z 2013 roku. Siana to ten rządek z prawej strony zaznaczony patykiem ze sznurkiem, wzeszła gęsto i musiałam ją przerywać.

Tu już podrosła. Cebulę z dymki trochę zadusił koper i ta z nasion była nie do odróżnienia.

W tym roku planuję wysiać jakieś ciekawsze odmiany niż zwykłą białą czy czosnkową.
Dziewczyny warzywnik jak warzywnik. Sieje się, pieli i zbiera. Ot cała filozofia
Cebulę sadzę z dymki ale latem np. do pomidorka lubię jeść tylko młodą, taką mało stało łuskową, jeśli wiecie o co mi chodzi. Dlatego cebulę również sieję z nasion. Rośnie bardzo wolno, ale późnym latem, kiedy ta z dymki jest już za łykowata na surową konsumpcję ta z nasion jest akurat pyszna. Nie urośnie większa od małej brzoskwini ale przecież nie musi
Moja cebula z 2012 roku, ta duża jest z dymki a z nasion rośnie z prawej strony. Zdjęcie z czerwca, jeszcze malutka ale jesienią była piękna.

Tutaj cebula z 2013 roku. Siana to ten rządek z prawej strony zaznaczony patykiem ze sznurkiem, wzeszła gęsto i musiałam ją przerywać.

Tu już podrosła. Cebulę z dymki trochę zadusił koper i ta z nasion była nie do odróżnienia.

W tym roku planuję wysiać jakieś ciekawsze odmiany niż zwykłą białą czy czosnkową.
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Piękny ten Twój warzywnik, wszystko idealnie rośnie.
Dobry pomysł z tą cebulą.
Dobry pomysł z tą cebulą.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dzięki, to wszystko się zgadza u mnie też służy to zjedzenia na zielono, albo wyrywam suszę i na wiosnę mam dymkę. Bardzo dobrze się w piwniczce przechowuje. Widzę że w 2012 cebula rosła w takich redlinach, jak to się sprawdzało?
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Martusiu, na początku chciałam Cię przeprosić za moją gafę nazwałam Cię Ewą
jeszcze raz przepraszam.
Bardzo duże masz miejsce na warzywa. Kilka razy też sialismy cebulę ale ostatnio przyjeło się tak że sadzimy dymkę. W poprzednich latach cebuli nam starczało zawsze jeszcze zostawało a w tym roku zodtało nam niecałe wiaderko 3 litrowe i chyba będziemy kupować. A kiedy siejesz cebule? Jakie odmiany mogłabyś mi zaproponować?
PS. Uwielbiam pomidorki z cebulą pychotka
Pozdrawiam cieplutko
Bardzo duże masz miejsce na warzywa. Kilka razy też sialismy cebulę ale ostatnio przyjeło się tak że sadzimy dymkę. W poprzednich latach cebuli nam starczało zawsze jeszcze zostawało a w tym roku zodtało nam niecałe wiaderko 3 litrowe i chyba będziemy kupować. A kiedy siejesz cebule? Jakie odmiany mogłabyś mi zaproponować?
PS. Uwielbiam pomidorki z cebulą pychotka
Pozdrawiam cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
O matko - jaki cudny jest ten Twój warzywnik! A redliny to się robi jakąś maszyną z ciągnikiem, czy da się jakoś inaczej... no, domowym sposobem (nie śmiać się!
)?
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Martunia ten warzywnik to na mnie robi wrażenie
Coś czuję,że w tym roku znowu nie będe miała długich,ładnie pomalowanych paznokci