Moje działkowo- parapetowe królestwo.
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Zeniu masz cudne kwiaty i ogród
Podobają mi się te goździki chyba różowe (ja mam tylko białe) ,sasanka czerwona i zazdroszczę białej serduszki moja nie przeżyła zimy
Ciemierniki posadziłam w dobrym terminie,bo pada i szybko się zadomowiły
Jeszcze raz wielkie dzięki 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zeniu, mów nam tu zaraz, jaka to różyczka, bo wiesz, że ja ostatnio mam skrzywienie prawie tylko na róże. Reszta sobie po prostu rośnie.
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu, żurawki ślicznie posadziłaś.
A co to jest to pod kwiatkiem gloriozy? Wygląda fantastycznie.
A co to jest to pod kwiatkiem gloriozy? Wygląda fantastycznie.
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Zeniu, dołączę się do zachwytów nad klombikiem żurawkowym
...ale też zapytuję o różę...
...ale też zapytuję o różę...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
majorowa
- 500p

- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Zeniu ale kolorowo
Pokazujesz że nie potrzeba kwiatów aby było wesoło i ciekawie przez cały rok
Masz piękną kolekcję host ja pracuję ciężko nad swoją
Żurawki masz pomimo zimy piękne i nie kapryś , mi pozostały trzy 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witajcie. Przyszła pora zajrzeć do domku choć wcale mi się nie chciało.
. Pogoda w miarę dopisywała do momentu...oberwania chmury. Po tym obfitym deszczu zrobiło się zimno więc nic nie pozostało jak zmykać do domku. Najgorsze że nie wiadomo było jak wyjść z działki, a ja ze strachem patrzyłam tylko kiedy ta woda przeleje się na moją działkę. Na szczęście do tego nie doszło.

Irenko...to moja jedyna różyczka jaka się uratowała po zimie. Wiosną kupiłam trzy..także tylko jedna żyje reszta padła.
. Jeszcze nigdy nie byłam tak biedna w różyczki, także nigdy już nie kupię w kapersach. To tak jak kupowanie kota w worku, albo ja nie mam szczęścia.
Mireczko...dzięki.
. Gdyby nie te pozimowe straty krąg żurawkowy byłby znacznie większy. Kilka przepadło..reszta pomalutku odrasta i z tego się cieszę.
Małgosiu...to prawda. Okazy z tych moich żurawek to jeszcze nie są, ale nie ma co się dziwić. Po zimie odrastają prawie od zera. I tak się dziwię że większość odrosła bo były już spisane na straty.
Lucynko...cieszę się że ciemierniki już posadzone. Wysłałam dwa gatunki bo tylko te mi po zimie przetrwały. Także pewnie będę żebrać o inne gatunki. Do tej pory nie mogę przeżyć tych co mi padły.
Wandziu...mnie także ta moja różyczka wpadła w oko dlatego ją kupiłam. Kwitnącą..a jakże ,nawet z etykietką.
. Tylko na tej etykiecie było skąpo napisane. Róża angielska. 
Jagódko..dzięki.
To pod gloriozą to wiciokrzew. Fuksja od ciebie rośnie jak na drożdżach. Jak odjeżdżałam z działki pączki już były takie jak by miała lada moment zakwitnąć. Szkoda że się pogoda popsuła bo nie mogę się doczekać aby zobaczyć jak zakwitnie.
Ewuniu...tak jak wyżej napisałam, to róża NN.
Gosiu..już nie kapryszę co do żurawek.
. Widzę że ładnie się rozrastają, ale i tak jedna żuraweczka co padła stale chodzi mi po głowie.

Dzwonek skupiony.

Irenko...to moja jedyna różyczka jaka się uratowała po zimie. Wiosną kupiłam trzy..także tylko jedna żyje reszta padła.
Mireczko...dzięki.
Małgosiu...to prawda. Okazy z tych moich żurawek to jeszcze nie są, ale nie ma co się dziwić. Po zimie odrastają prawie od zera. I tak się dziwię że większość odrosła bo były już spisane na straty.
Lucynko...cieszę się że ciemierniki już posadzone. Wysłałam dwa gatunki bo tylko te mi po zimie przetrwały. Także pewnie będę żebrać o inne gatunki. Do tej pory nie mogę przeżyć tych co mi padły.
Wandziu...mnie także ta moja różyczka wpadła w oko dlatego ją kupiłam. Kwitnącą..a jakże ,nawet z etykietką.
Jagódko..dzięki.
Ewuniu...tak jak wyżej napisałam, to róża NN.
Gosiu..już nie kapryszę co do żurawek.

Dzwonek skupiony.

- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Zeniu ta zima nas nie rozpieszczała,ale mam nadzieję,że to się nie powtórzy. Dobrze,że ta woda nie przedostała się na twoją działkę
Masz piękną białą ostróżkę,jakbyś zebrała nasionka to się uśmiechnę do ciebie
Ja mam granatową i błękitną,a bardzo chciałabym mieć inne kolory ,bo to cudne kwiaty. Jak coś ci w padnie w oko u mnie to daj znać

- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Aż strach patrzeć na tą wodę .
Dzwonek skupiony rewelacyjny
.Czy on biały ,czy różowy . 
Dzwonek skupiony rewelacyjny
Zeniu , rzeczywiście widać, że ulewa była solidna, wygląda jak rzeka, czy nie narobiła ci szkód w ogrodzie? Ostróżka biała cudna, widzę też szpaler hortensji , pięknie kwitną nawet deszcz ich nie połamał, również i lilie zaczynają kwitnąć, u mnie też. 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zeniu śliczny dzwonek skupiony nawet nie wiedziałam ze jest w tym kolorze ja mam niebiesko -fioletowy...
- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu skąd ta woda u mnie jest na górce więc nic takiego nie było , kwitnienia piękne .
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zeniu piękny ten dzwonek skupiony, w tym kolorze jeszcze nie widziałam.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lucynko...część białej ostróżki połamał mi deszcz i silny wiatr. Niemniej z tej co zostało jeśli tylko mi się uda zebrać nasionka dla ciebie to zbiorę.
Jolu..dziękuję. Dzwonek ma kolor lila- róż. Mnie się także bardzo ten kolor podoba.
Irenko..z wodą było dużo strachu ale szkód wcale. Na szczęście woda nie przelała się na moją działkę. Co do lilii..zimą mi dużo wymarzło. Teraz chodzę i podglądam jakich brakuje. Może nie będzie wielkich strat bo jeszcze dużo w pączkach i gdy zakwitną okaże się że to te brakujące. Na razie nie widzę żadnej trąbkowej a miałam ich dość sporo. Mam nadzieję że jednak i te się pokarzą.
Misiu...ja dzwonka w tym kolorze kupiłam w zeszłym roku. Jednak nie zakwitł a wręcz znikł. Tak więc była to dla mnie wielka niespodzianka.
Sylwio..co do tej wielkiej wody, być może nie było ciebie wtedy na działce. To była wielka ulewa, w mieście ponoć jeszcze większa.
Lidziu...mnie także bardzo podoba się kolor tego dzwonka, dlatego teraz na niego chucham i dmucham. Chciała bym aby rozrósł się w ładną kępę.
Ja dalej na działce...pogoda dopisuje. Czasem wręcz za gorąco. Wtedy nic nie robię. Leniuchuję
. No i podglądam kwiatki..co nowego zakwitło.

Jolu..dziękuję. Dzwonek ma kolor lila- róż. Mnie się także bardzo ten kolor podoba.
Irenko..z wodą było dużo strachu ale szkód wcale. Na szczęście woda nie przelała się na moją działkę. Co do lilii..zimą mi dużo wymarzło. Teraz chodzę i podglądam jakich brakuje. Może nie będzie wielkich strat bo jeszcze dużo w pączkach i gdy zakwitną okaże się że to te brakujące. Na razie nie widzę żadnej trąbkowej a miałam ich dość sporo. Mam nadzieję że jednak i te się pokarzą.
Misiu...ja dzwonka w tym kolorze kupiłam w zeszłym roku. Jednak nie zakwitł a wręcz znikł. Tak więc była to dla mnie wielka niespodzianka.
Sylwio..co do tej wielkiej wody, być może nie było ciebie wtedy na działce. To była wielka ulewa, w mieście ponoć jeszcze większa.
Lidziu...mnie także bardzo podoba się kolor tego dzwonka, dlatego teraz na niego chucham i dmucham. Chciała bym aby rozrósł się w ładną kępę.
Ja dalej na działce...pogoda dopisuje. Czasem wręcz za gorąco. Wtedy nic nie robię. Leniuchuję

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Piękne zdjęcia wspaniałych kwiatów 
Zeniu zrobiło się liliowo i pachnąco. Liliowce również przyciągają oko, jakie to piękne kwiaty. Pierwsza fotka niezwykła, super portrecik.