Cebulla walczy z ugorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Cebulla walczy z ugorem

Post »

To może dom muchozolem popryskaj :wink:
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Moje fatum jakoś przycichło, póki co żadnych nowych nieszczęść... Chyba się Gosi przestraszyło ;:196 Mam nadzieję, że poszło w cholerę i nie wróci :oops:
Poszalałam dzisiaj sobie wreszcie w ogrodzie :tan Przyjechali moi kochani teściowie z urobkiem ze sprzedawanej działki ROD- 5 piwonii, biała budleja, białe floksy, 4 orliki, róża kłodzka, rodgesja, laurowiśnia, ostrokrzew, 20 szt malin w miejsce wytrutych przez sąsiadów i całe mrowie bylinek nieznanych z imienia... Cały dzień przenosin roślinnych, mniej lub bardziej przemyślanych. No i powsadzałam prawie wszystkie roślinki, które od dwóch miesięcy wegetowały w doniczkach- kocham taką robotę ;:108 Teściowi udało się pociąć prawie wszystkie kloce dębowe na plastry o grubości 10cm. Fajnie to wygląda. Zastanawiam się nad zrobieniem tarasu z tego, bo mój eurotaras z europalet pobudowlanych już ledwo zipie, a o dechach modrzewiowych to w obecnej sytuacji mogę zapomnieć :( Spotkaliście gdzieś może taki taras z okrągłego bruku drewnianego? Znalazłam stary aparat, jutro kupię baterie i popstrykam jakieś foty.
Synuś po 2 dniach w przedszkolu dostał mega katar, więc siedzi w domu. Te dwa dni przeszły nawet spokojnie (zabierany po obiadku o 13.00). Nie ma płaczów, jedzonko bardzo mu smakuje, zabawki sa ok. Oby tak dalej.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To już dużo lepiej ;:196 ale roślinek dostałaś ;:224 tylko pilnuj tego złośliwego sąsiada ;:14
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest lepiej. Jakoś się pozbierałam do kupy, teściowie dobrej energii (i kasy :roll: ) w nas pchnęli i mam nadzieję, że to wszystko jakoś pójdzie w dobrą stronę...
Żeby trochę koloru dodać w ten ponury dzień:
Wyoming
Obrazek
I jakaś kanna NN- Pamelka, może zidentyfikujesz, kannowa specjalistko :wink: Niska (ok 80cm, zielony liść)
Obrazek
Wczoraj wsadzałam i wsadzałam cały dzień. Zostało mi jeszcze tylko 11 roślinek w donicach. Pniaki pocięte, zaipregnowane, ułożone do wiosny na paletach pod plandeką. Tak się przed deszczem spieszyliśmy, że nie zdążyłam im nawet cyknąć foty. Dwa pniaczki zostawiłam prawie w całości. Tamtadam- oto moje nowe mebelki ogrodowe ;:138
Obrazek
Jeden stanie pod sosną i bedę z niego podziwiać różankę, drugi stanie pod mirabelką do odsapnięcia po pracy w warzywniaku. Na moim etapie ogrodowym bardziej wygodne meble są zbędne, bo nie ma człowiek czasu się rozsiadać :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Bardzo się cieszę, że już lepiej i pogoda się porawiła, a jak słońce zaświeci wszystko wydaje się prostsze ;:196
Cebulla pisze:I jakaś kanna NN- Pamelka, może zidentyfikujesz, kannowa specjalistko :wink: Niska (ok 80cm, zielony liść)
Obrazek
A prosze bardzo, chociaż je nie bardzo jeszcze czuje się specjalistką :oops:
To jest po mojemu canna Rosemond Coles ;:108
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lubię to Forum- mówisz i masz ;:196

Zapomniałam wspomnieć, że kupiłam 24 tony czarnoziemu :roll: Zrzuciłam to na sąsiedni ugór i bedę sobie taczuszką rozwozić po działeczce... Niestety pod górkę :? Po wczorajszych 20 taczuszkach rączki mam jakieś 2cm dłuzsze...
Moja gwiazda z koleżankami wyrwały jednego z amerykańskich mutantów, takiego najmniejszego. Użądzały sobie skoki o tyczce :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No rzeczywiście wyrosły wielgachne , a pestki chociaz jadalne mają :?: :?: :!: :!:
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, olbrzymie nasiona w biało-czarne paski. Dziewczyny z wyrywaniem tego się trochę pospieszyły, bo środek jeszcze cały niedojrzały był.
I jeszcze jedno zdjątko mojej drugiej posiadanej dalii doczłapało
Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Daga dalia piekny ma kolorek ( ale ja je kocham i rzadko , która mi się nie podoba :;230 :;230 )
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

aaaaaaaaaaaaaaale słonecznik Niesamowity mniam mniam ale miały skubania. To dobrze, że ci teściowie są ;) Teraz będzie z górki. ;:108
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Obejrzyj Maję w Ogrodzie - może ci się uda załapać powtórkę na TVN meteo -
http://majawogrodzie.pl/36441,maja-w-og ... lnosc.html
Z takich drewnianych plastrów na żwirowej podsypce jest zrobiona podłoga w altanie - jak dla mnie to wyglądała pięknie :D
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Kontakt:

Post »

Dagmaro, odwiedzam Cię regularnie, martwię się Twoimi kłopotami i cieszę się, kiedy Ty się cieszysz. Mimo problemów nie tracisz zapału do ogrodu i to najważniejsze!
Taki taras z drewnianych plastrów ułożyła agape http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Po wypełnieniu przestrzeni między kręgami trawką albo inną zielenią musi wyglądać pięknie...
Pozdrawiam, Marta
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariola- dzięki za namiary, ale u mnie tylko program1, program2 i Polsat :oops: Poszukam na jutubie...
Marta- Dzięki za linkę. Moje plastry wygladają identycznie jak u Agi. Ja swoje dodatkowo okorowałam. Nie chcę jednak ich zapuszczać roślinami. Z tego tarasu bedzie wejście prosto do "salonu", strasznie by się brudziło. Tak sobie kombinuję, że potnę jeszcze cieńsze gałęzie na mniejsze krążki i poupycham między tymi wielkimi, żeby było jak najmniej przestrzeni "bez drewna".

Ostatnie zbiory- reszta pomidorów padła :cry: :cry: :cry:

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No tak! Pomidorki sie kończą. Mam to samo. Trzeba pozbierać i krzaki powyrzucać. Jak będzie pogoda, jutro to zrobię. Ja nawet nie wiem, czy tyle bedze miała. Zostanie jeszcze trochę koralików, ale one też są już nędzne.
Jaka ładna dalia!!! ;:138
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Daguś. To masz jeszcze sporo ładnych pomidorków. U mnie zaraza poszła w takim tempie, że nawet wyglądające na zdrowe pomidorki, które oberwałam i przywiozłam do domu aby dojrzały zrobiły się czarne. Nie potrzebne było dźwiganie, układanie itp. Wszystko do wywalenia. Podobnie z tymi resztkami na krzakach.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”