Cebulla walczy z ugorem
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Cebulla walczy z ugorem
To może dom muchozolem popryskaj 
Moje fatum jakoś przycichło, póki co żadnych nowych nieszczęść... Chyba się Gosi przestraszyło
Mam nadzieję, że poszło w cholerę i nie wróci
Poszalałam dzisiaj sobie wreszcie w ogrodzie
Przyjechali moi kochani teściowie z urobkiem ze sprzedawanej działki ROD- 5 piwonii, biała budleja, białe floksy, 4 orliki, róża kłodzka, rodgesja, laurowiśnia, ostrokrzew, 20 szt malin w miejsce wytrutych przez sąsiadów i całe mrowie bylinek nieznanych z imienia... Cały dzień przenosin roślinnych, mniej lub bardziej przemyślanych. No i powsadzałam prawie wszystkie roślinki, które od dwóch miesięcy wegetowały w doniczkach- kocham taką robotę
Teściowi udało się pociąć prawie wszystkie kloce dębowe na plastry o grubości 10cm. Fajnie to wygląda. Zastanawiam się nad zrobieniem tarasu z tego, bo mój eurotaras z europalet pobudowlanych już ledwo zipie, a o dechach modrzewiowych to w obecnej sytuacji mogę zapomnieć
Spotkaliście gdzieś może taki taras z okrągłego bruku drewnianego? Znalazłam stary aparat, jutro kupię baterie i popstrykam jakieś foty.
Synuś po 2 dniach w przedszkolu dostał mega katar, więc siedzi w domu. Te dwa dni przeszły nawet spokojnie (zabierany po obiadku o 13.00). Nie ma płaczów, jedzonko bardzo mu smakuje, zabawki sa ok. Oby tak dalej.
Poszalałam dzisiaj sobie wreszcie w ogrodzie
Synuś po 2 dniach w przedszkolu dostał mega katar, więc siedzi w domu. Te dwa dni przeszły nawet spokojnie (zabierany po obiadku o 13.00). Nie ma płaczów, jedzonko bardzo mu smakuje, zabawki sa ok. Oby tak dalej.
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To już dużo lepiej
ale roślinek dostałaś
tylko pilnuj tego złośliwego sąsiada 
Jest lepiej. Jakoś się pozbierałam do kupy, teściowie dobrej energii (i kasy
) w nas pchnęli i mam nadzieję, że to wszystko jakoś pójdzie w dobrą stronę...
Żeby trochę koloru dodać w ten ponury dzień:
Wyoming

I jakaś kanna NN- Pamelka, może zidentyfikujesz, kannowa specjalistko
Niska (ok 80cm, zielony liść)

Wczoraj wsadzałam i wsadzałam cały dzień. Zostało mi jeszcze tylko 11 roślinek w donicach. Pniaki pocięte, zaipregnowane, ułożone do wiosny na paletach pod plandeką. Tak się przed deszczem spieszyliśmy, że nie zdążyłam im nawet cyknąć foty. Dwa pniaczki zostawiłam prawie w całości. Tamtadam- oto moje nowe mebelki ogrodowe

Jeden stanie pod sosną i bedę z niego podziwiać różankę, drugi stanie pod mirabelką do odsapnięcia po pracy w warzywniaku. Na moim etapie ogrodowym bardziej wygodne meble są zbędne, bo nie ma człowiek czasu się rozsiadać
Żeby trochę koloru dodać w ten ponury dzień:
Wyoming

I jakaś kanna NN- Pamelka, może zidentyfikujesz, kannowa specjalistko

Wczoraj wsadzałam i wsadzałam cały dzień. Zostało mi jeszcze tylko 11 roślinek w donicach. Pniaki pocięte, zaipregnowane, ułożone do wiosny na paletach pod plandeką. Tak się przed deszczem spieszyliśmy, że nie zdążyłam im nawet cyknąć foty. Dwa pniaczki zostawiłam prawie w całości. Tamtadam- oto moje nowe mebelki ogrodowe

Jeden stanie pod sosną i bedę z niego podziwiać różankę, drugi stanie pod mirabelką do odsapnięcia po pracy w warzywniaku. Na moim etapie ogrodowym bardziej wygodne meble są zbędne, bo nie ma człowiek czasu się rozsiadać
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Bardzo się cieszę, że już lepiej i pogoda się porawiła, a jak słońce zaświeci wszystko wydaje się prostsze
To jest po mojemu canna Rosemond Coles
A prosze bardzo, chociaż je nie bardzo jeszcze czuje się specjalistkąCebulla pisze:I jakaś kanna NN- Pamelka, może zidentyfikujesz, kannowa specjalistkoNiska (ok 80cm, zielony liść)
![]()
To jest po mojemu canna Rosemond Coles
Lubię to Forum- mówisz i masz
Zapomniałam wspomnieć, że kupiłam 24 tony czarnoziemu
Zrzuciłam to na sąsiedni ugór i bedę sobie taczuszką rozwozić po działeczce... Niestety pod górkę
Po wczorajszych 20 taczuszkach rączki mam jakieś 2cm dłuzsze...
Moja gwiazda z koleżankami wyrwały jednego z amerykańskich mutantów, takiego najmniejszego. Użądzały sobie skoki o tyczce

Zapomniałam wspomnieć, że kupiłam 24 tony czarnoziemu
Moja gwiazda z koleżankami wyrwały jednego z amerykańskich mutantów, takiego najmniejszego. Użądzały sobie skoki o tyczce

- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No rzeczywiście wyrosły wielgachne , a pestki chociaz jadalne mają

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Tak, olbrzymie nasiona w biało-czarne paski. Dziewczyny z wyrywaniem tego się trochę pospieszyły, bo środek jeszcze cały niedojrzały był.
I jeszcze jedno zdjątko mojej drugiej posiadanej dalii doczłapało

I jeszcze jedno zdjątko mojej drugiej posiadanej dalii doczłapało

- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Daga dalia piekny ma kolorek ( ale ja je kocham i rzadko , która mi się nie podoba
)
Pozdrawiam Mirka
- harwi

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
aaaaaaaaaaaaaaale słonecznik Niesamowity mniam mniam ale miały skubania. To dobrze, że ci teściowie są ;) Teraz będzie z górki. 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Obejrzyj Maję w Ogrodzie - może ci się uda załapać powtórkę na TVN meteo -
http://majawogrodzie.pl/36441,maja-w-og ... lnosc.html
Z takich drewnianych plastrów na żwirowej podsypce jest zrobiona podłoga w altanie - jak dla mnie to wyglądała pięknie
http://majawogrodzie.pl/36441,maja-w-og ... lnosc.html
Z takich drewnianych plastrów na żwirowej podsypce jest zrobiona podłoga w altanie - jak dla mnie to wyglądała pięknie
- martaw
- 200p

- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Kontakt:
Dagmaro, odwiedzam Cię regularnie, martwię się Twoimi kłopotami i cieszę się, kiedy Ty się cieszysz. Mimo problemów nie tracisz zapału do ogrodu i to najważniejsze!
Taki taras z drewnianych plastrów ułożyła agape http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Po wypełnieniu przestrzeni między kręgami trawką albo inną zielenią musi wyglądać pięknie...
Taki taras z drewnianych plastrów ułożyła agape http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Po wypełnieniu przestrzeni między kręgami trawką albo inną zielenią musi wyglądać pięknie...
Pozdrawiam, Marta
Mariola- dzięki za namiary, ale u mnie tylko program1, program2 i Polsat
Poszukam na jutubie...
Marta- Dzięki za linkę. Moje plastry wygladają identycznie jak u Agi. Ja swoje dodatkowo okorowałam. Nie chcę jednak ich zapuszczać roślinami. Z tego tarasu bedzie wejście prosto do "salonu", strasznie by się brudziło. Tak sobie kombinuję, że potnę jeszcze cieńsze gałęzie na mniejsze krążki i poupycham między tymi wielkimi, żeby było jak najmniej przestrzeni "bez drewna".
Ostatnie zbiory- reszta pomidorów padła

Marta- Dzięki za linkę. Moje plastry wygladają identycznie jak u Agi. Ja swoje dodatkowo okorowałam. Nie chcę jednak ich zapuszczać roślinami. Z tego tarasu bedzie wejście prosto do "salonu", strasznie by się brudziło. Tak sobie kombinuję, że potnę jeszcze cieńsze gałęzie na mniejsze krążki i poupycham między tymi wielkimi, żeby było jak najmniej przestrzeni "bez drewna".
Ostatnie zbiory- reszta pomidorów padła

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No tak! Pomidorki sie kończą. Mam to samo. Trzeba pozbierać i krzaki powyrzucać. Jak będzie pogoda, jutro to zrobię. Ja nawet nie wiem, czy tyle bedze miała. Zostanie jeszcze trochę koralików, ale one też są już nędzne.
Jaka ładna dalia!!!
Jaka ładna dalia!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Daguś. To masz jeszcze sporo ładnych pomidorków. U mnie zaraza poszła w takim tempie, że nawet wyglądające na zdrowe pomidorki, które oberwałam i przywiozłam do domu aby dojrzały zrobiły się czarne. Nie potrzebne było dźwiganie, układanie itp. Wszystko do wywalenia. Podobnie z tymi resztkami na krzakach.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki