Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Re: Mój kawałek świata - iwa27

Post »

iwa27 pisze: Sara była dopiero dziś u alergologa, a próby alergiczne będzie mieć dopiero w styczniu - załamka, na wizytę u alergologa też czekała prawie pół roku. Po tych testach będzie wszystko jasne - mam nadzieję :roll:
Iwo, niekoniecznie. Mój wnusiu miał 6 razy robione testy : nakłuciowe i z krwi.Nic nie wykazują a dziecko ma skórę jak tarka, ciągle się drapie i zapada na oskrzeliki.
Życzę Twojej wnusi, aby wszystko poszło dobrze! ;:3
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iwa27 pisze:...próby alergiczne będzie mieć dopiero w styczniu - załamka, na wizytę u alergologa też czekała prawie pół roku. Po tych testach będzie wszystko jasne - mam nadzieję :roll:
Ja też Cię zmartwię... po testach możecie wiedzieć niewiele więcej niż teraz... znam temat na przykładzie Kuby... i swoim też... :(
Pozostaje po prostu obserwacja, obserwacja i jeszcze raz obserwacja ;:108
Ale jest w tym jeden pozytyw - styczeń to dobry miesiąc na testy - mało alergenów w powietrzu :roll:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaa... i jeszcze w kwestii tej roślinki przed powojnikiem :roll: pisałaś u Anety, że to miała być trzmielina oskrzydlona... mi ma pierwszy rzut oka skojarzyło się to z trzmieliną... pospolitą :roll: tylko moja już się wybarwiła na piękny, purpurowy kolor...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

;:3 Twoje Słoneczko urocze!!! A koniki prześliczne, pozdrawiam :wit ;:167
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO fajne to Twoje słoneczko chociaz takie chorowite . Mój młodszy wnuczek tez jest alergikiem na razie jest wszystko OK ale jeszcze 3 lata temu antybiotyk gonił antybiotyk i non stop oskrzele . Kwestia dobrego dobrania leku jest najwazniejsza . Miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Skąd ja wzięłam te "koniki" ;:223 , chyba mi się pomyliło z roślinkami,
chyba jestem głupia na ..... ;:223 :;230 ;:223 :;230 ;:223 :;230 ;:223
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie :roll: czytam i się zastanawiam... gdzie te koniki? :roll: :;230
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Iwa- napisałam już u siebie na temat trzmielinki- nie sądzę, aby ta Twoja była oskrzydloną- ma inne gałązki.
A kloniki- cudne!
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

W końcu tu dotarłam :roll: dziękuję dziewczyny za dobre słowa i życzenia dla mojej wnusi. Niestety znowu chora - tym razem zapalenie krtani :cry: Ale jej tata też tak chorował jak był mały, a jak skończył 7 lat to w ogóle przestał chorować.

Jak kupowałam tę roślinkę, to sprzedawca nie był na 100% pewny, że to oskrzydlona, no i chyba macie rację to nie ona, a szkoda. Jeśli zaś chodzi o przebarwienia liści, to u mnie jeszcze mało która roślinka ma jesienną szatę, nawet sumak jest zielony, w każdym razie był jak wyjeżdżałam ostatnio z domu. Zobaczę jutro - jeśli oczywiście dojadę przed zachodem słońca, bo ostatnio godzinę stałam w korku na autostradzie przed Sośnicą (Gliwice)
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwa, w telewizorni z wielkim hukiem obwieścili, że otwarte są już po dwa pasy w każdą stronę :wink: :D
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Dzięki Gosiaczku - właśnie po cichu na ciebie liczyłam - pomyślałam kto ja kto ale Gorzatka na pewno bedzie wiedzieć jak tam ruch na A4 wyglada :lol: Mam nadzieję że jutro nie będzie padało to w końcu porobię sobie w ogrodzie od rana do zachodu słońca, oj jak ja to lubię :heja
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Pogoda jest piękna, więc pewnie robisz to, co lubisz :D
Warto teraz łapać każdą chwilkę słońca!
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Hej Iwa tak sobie czytam o Twojej Indiance-alergiczce i zastanawiam się z innej strony - czy to nie jej 1 lub 2 rok w przedszkolu? Bo u mojej Pati właśnie w 2gim roku przedszkola była masakra chorobowa, nawet pierwszy rok dużo lepiej. A teraz to już trzeci rok i (odpukać) jest naprawdę dobrze. A o testach z krwi mi nawet nie mówcie - przeżyłam pobranie u rocznego dziecka, niczego nie wykazało a uwieczniłam jej wysypkę na zdjęciach dla lekarza bo... nie chciał mi dawać recept na mleko...
Sorry za zaśmiecanie wątku ;:14 ...

A tak w temacie - to ja poproszę jeszcze o zdjęcia panoramiczne ;:108 Twojej jesieni.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Witajcie dziewczyny :wit byłam już u was i wiem że też dzielnie pracowałyście w ogrodzie. Pyziu nie zasmiecasz mi wątku, bardzo lubię gdy odwiedzasz mój ogród i zostawiasz po sobie ślad :lol: Zdjęcia panoramiczne mówisz - chyba nie umiem, ale może jeszcze jutro rano coś wymyślę. Na razie muszą wystarczyć takie :lol:
To moja brzoza, chyba się nie dziwicie że się w niej zakochałam od pierwszego wejrzenia
Obrazek

To rezultat mojej dzisiejszej pracy - przekopany kawałek ziemi i nawieziony kurzym nawozem, a na wiosnę będę sadzić ile wlezie :heja
Obrazek

Czy można nie kochać żurawek ;:167
Obrazek Obrazek

Mam nowy aparat fotograficzny i coś dziś mało ostre zdjęcia mi wyszły i nie wiem dlaczego
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Musiałam podzielić post na dwa bo działo się coś dziwnego. Chcę wam jeszcze pokazać jak pięknie wybarwiła się irga, kuklika który zakwitł, mojego doniczkowca, który kwitnie jak oszalały juz drugi raz w tym roku, no i mój kominek, przy którym uwielbiam spędzać każdą wolną chwilę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój kawałek świata.
część 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”