Leśny ogród Moni68 cz.3
Hej, Moniko- przedzieram się mozolnie, choć nie bez przyjemności przez Twoje oba wątki- docieram do końca i cóż widzę?
Przyjmujesz życzenia imieninowe, gorąco się do nich dołączam!!! Piękne miejsce stworzyłaś! Naturalne i tajemnicze.
Zainteresowały mnie bardzo opowieści afrykańskie. Ja ten kontynent poznałam jedynie turystycznie, nie jestem pewna
czy miałabym odwagę poznawać go inaczej. Sporo czasu zajmie mi przeglądanie wszystkich materiałów, ale wiem, że
warto. Bardzo się cieszę, że zajrzałaś do mnie.
Przyjmujesz życzenia imieninowe, gorąco się do nich dołączam!!! Piękne miejsce stworzyłaś! Naturalne i tajemnicze.
Zainteresowały mnie bardzo opowieści afrykańskie. Ja ten kontynent poznałam jedynie turystycznie, nie jestem pewna
czy miałabym odwagę poznawać go inaczej. Sporo czasu zajmie mi przeglądanie wszystkich materiałów, ale wiem, że
warto. Bardzo się cieszę, że zajrzałaś do mnie.
Pozdrawiam, nigella
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Przede wszystkim chciałam podziękować za wszystkie życzenia i wspaniałe kwiaty z Waszych ogrodów
Sprawiliście mi nimi ogromną radość
Po wczorajszym dniu spędzonym w Warszawce tak sobie myślę, że jeśli ktoś tylko ma możliwość ucieczki z miasta, powinien to zrobić. Wróciłam totalnie zmęczona, a wystarczyła niecała godzina w lesie, żeby się zregenerować. Cisza, spokój, kwiatki kwitną...Mam mocno leciwych sąsiadów- pan jest po 90., pani ma niewiele mniej, a wyglądają najwyżej na 70. Mieszkają tu od 30 lat i podejrzewam, że otoczenie tak dobrze ich zakonserwowało
Nigello, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Zapraszam serdecznie 
Uleńko, miło było Cię usłyszeć
Jestem ciekawa, czy byliście u szwagra?
Kilka wczorajszych zdjęć. Porównywałam je ze zdjęciami z lat ubiegłych i mimo ostatnich bardzo ciepłych dni wszystko jest opóźnione o jakieś 10 dni.
Parę dni temu wprowadziłam Was w błąd podpisując tulipany- bardzo przepraszam
Jednak są bardzo podobne 
Tulipa viridiflora Doll`s Minuet

Tulipa greigii Toronto, którego mylnie określiłam jako Doll`s Minuet

Tulipa triumph Zurel

Tulipa viridiflora Spring Green

Niespodzianka Pawełka

Przede wszystkim chciałam podziękować za wszystkie życzenia i wspaniałe kwiaty z Waszych ogrodów
Po wczorajszym dniu spędzonym w Warszawce tak sobie myślę, że jeśli ktoś tylko ma możliwość ucieczki z miasta, powinien to zrobić. Wróciłam totalnie zmęczona, a wystarczyła niecała godzina w lesie, żeby się zregenerować. Cisza, spokój, kwiatki kwitną...Mam mocno leciwych sąsiadów- pan jest po 90., pani ma niewiele mniej, a wyglądają najwyżej na 70. Mieszkają tu od 30 lat i podejrzewam, że otoczenie tak dobrze ich zakonserwowało
Nigello, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Uleńko, miło było Cię usłyszeć
Kilka wczorajszych zdjęć. Porównywałam je ze zdjęciami z lat ubiegłych i mimo ostatnich bardzo ciepłych dni wszystko jest opóźnione o jakieś 10 dni.
Parę dni temu wprowadziłam Was w błąd podpisując tulipany- bardzo przepraszam
Tulipa viridiflora Doll`s Minuet

Tulipa greigii Toronto, którego mylnie określiłam jako Doll`s Minuet

Tulipa triumph Zurel

Tulipa viridiflora Spring Green

Niespodzianka Pawełka

- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko - oktawa trwa , więc spieszę z życzeniami imieninowym. Aby zdrowie pozwoliło Tobie wyżywać się
w ogródku, aby nigdy nie zabrakło Tobie kwitnącego kwiatka , aby żadna roślinka się Tobie nie zmarnowała,
aby Twoi znajomi nie mogli wyjść z podziwu no i my również , oglądając Twój ogródek.
Również wszystkiego najlepszego poza ogródkiem

w ogródku, aby nigdy nie zabrakło Tobie kwitnącego kwiatka , aby żadna roślinka się Tobie nie zmarnowała,
aby Twoi znajomi nie mogli wyjść z podziwu no i my również , oglądając Twój ogródek.
Również wszystkiego najlepszego poza ogródkiem