Kropelka zaprasza cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.4.

Post »

Mariolko, Twój ogród kwitnie, żyje pełnią kwitnienia, a dodatkowo dostał solidną porcję wody z nieba, wobec czego będzie coraz to bardziej piękniał. ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne liliowce.
O i jakie wczesno-kwitnące masz chryzantemy .Fajnie, Ja mam tylko kilka i późniejsze.:)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoje kępy liliowców są ogromne ;:oj . Uważałam, że moje już za mocno się rozrosły, ale gdzie im do Twoich ;:7 . Są piękne, wszystkie. Ja też zaczynałam od rdzawego, bo widywałam je przy płotach. Są niezniszczalne. Nowe odmiany już nie są takie trwałe.
Widzę, że zaczynają kwitnąć chryzantemy; mojej ziemi nie lubią, bo jest chyba za kwaśna ;:185 . Poza tym już nie mam gdzie sadzić ;:145 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariolko jakoś nie dotarła do mnie ta smutna wiadomość, kiedyś pisał u mnie ale potem jakoś drogi się rozeszły! i wiesz miałam napisać, że ten liliowiec https://www.fotosik.pl/zdjecie/e7a853eae0676663 jest taki smutny ale ładny i niżej wiadomość o Sławku :cry: Takie kruche to nasze życie :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Mariolu wpadłam z rewizytą .
U Ciebie już chryzantemy startują , powiew jesieni w środku lata .

Sławka będzie nam brakować , ja miałam okazję poznać go w realu ,nadal nie mogę w to uwierzyć .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ach te kępy liliowców :shock: Koniecznie muszę znaleźć miejsce chociaż jeszcze na kilka ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariolu śliczne liliowce, a znasz może nazwę tego, bo mam u siebie takiego samego https://images83.fotosik.pl/705/6d5c4a47d040f33f.jpg swoje wielkie kępy muszę też rozdzielić, bo miejsca brak.Przykro gdy ktoś kogo znasz odchodzi, a przecież to tylko znajomości forumowe jednak zbliżają ludzi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kochani,
u mnie wczoraj solidnie popadało. 4 pojemniki 1000litrowe zapełnione deszczówką.
Na razie wciąż większość czasu spędzam w kuchni przy przetworach, poza tym rozcięłam solidnie kciuka i nie chcę zababrać rany ziemią...

Jadziu, ten liliowiec kwitnie u mnie po raz pierwszy. Przesłała mi go jesienią forumkowa Ania. To młodziutka sadzonka, ale ładnie kwitnie. Nie znam nazwy. Generalnie nierzadko obcy ludzie są nam bliżsi niż rodzina!

Małgosiu, liliowce są piękne, a im większe kępy tym lepiej kwitną. Niestety, zabierają też sporo miejsca w ogrodzie.

Gieniu, witaj u mnie :) Cieszę się, że zajrzałaś.
No ja tylko wirtualnie znałam Sławka, ale to jednak przykre patrząc po ludzku, gdy ktoś umiera.
Chryzantemy kwitną u mnie już w lipcu.

Marysiu, pozostaje nam wierzyć, że czeka nas lepszy świat, lepsze życie i piękniejsze ogrody!
Ten liliowiec ma taki ciemno bordowy kolor, prawie czarny.

Aniu, liliowce dość szybko się porozrastały. Rdzawych mam kilka kęp i co roku mówię, ze trzeba ograniczyć ich ilość. Najłatwiej gdy kwitną, ale wtedy szkoda niszczyć kwitnące rabaty... Cóż, areały nasze ograniczone, pewnie i dobrze, bo nie sztuka nasadzić, potem trzeba to wszystko jeszcze ogarnąć!

Aniu, moje liliowce kwitną wcześniej. Ale te późno kwitnące też gdzieś mam... Zaletą tych późno kwitnących jest to, ze tworzą piękne, barwne plamy w ogrodzie, kiedy naokoło jest już smutno i szaro...

Lucynko, masz rację wczoraj solidnie popadało. Wszystko pięknie kwitnie. Tylko tak patrząc na roślinki, żal że lato tak szybko ucieka...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękne masz liliowce! Masz duża plantację jeżówek! Owady mają raj! ;:215
U mnie też popadało, wodą uzupełniona i nie trzeba ze dwa może trzy dni podlewać, co mnie cieszy :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, teoretycznie fajnie byłoby mieć pełne zbiorniki na czas suszy... ale z racji tego, że nie wiadomo kiedy znów popada, bezpieczniej mieć choć w połowie opróżnione pojemniki, żeby się nie przelewało.
Do tej pory nie podlewałam roślin i jakoś sobie radziły, a teraz od niedawna są 4 mauzery na deszczówkę no i trzeba opróżniać je...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Mariolka chyba po raz pierwszy widzę tak olbrzymie kępy Jeżówek i to jeszcze tak ładnych.
Masz na pewno ucztę motylą...ja mam takie zwykłe różowe a nie mogę się napatrzeć na pracujące na nich motyle.
Ojjj jak spojrzałam na Twój łan muszę koniecznie uzupełnić niedobory jeżówkowe.
Mam studnię więc nie muszę polować na wodę :tan

pozdrawiam
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, łany jeżówek wyglądają super! I jeszcze te chmary motyli nad nimi ;:170
Szkoda tylko, że te szlachetniejsze odmiany takie delikatne...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariolko liliowcowa kolekcja piękna. ;:138 Zwykłych jeżówek też mam setki, ale w tym roku wysiałam nasiona odmianowych, już widzę, że wyrosną zwykłe, bo wielkie krzaczory porosły. ;:306 Róże maluchy, ale wytrwale kwitną. ;:oj Po wykopaniu trzmieliny wybierałam tylko korzenie, które mi przeszkadzały reszta rozkłada się po dwu, trzech latach. Będzie piękne miejsce na róże i jeszcze sporo bylin się zmieści. :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj :wit Podam Ci nazwy Liliowców...Liliowiec 'Catherine Woodbury', Liliowiec Strawbery Candy, Liliowiec El Desperado...wszystkie są prawidłowo oznaczone. Mariolko pod niebiesko kwitnącym pnączem, co to za roślina... jeżówka czy to jest złocień...jest śliczna ;:333
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Mariolu, teraz takie czasy, że patrząc na zdjęcia niektórych kwiatów, to nie wiadomo czy to złocień, czy to jezówka :D A tych różowych jeżówek, to masz masę! :D Piękny widok ;:215

Piękny kociak dał się uwiecznić na zdjęciu ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”