Heh - cofam pytanko - znalazłem! Fajna bylinka!
Moja działka-danutab cz.3
- Andrzej Max
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka-danutab cz.3
Jak Ci się udało nabyć to cudo? ( znaczy kasandrę). 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu jak zaobserwowałam pysznogłówki się pięknie szybciutko rozrastają, tworząc wspaniałe kępy
Przepięknie kwitnie u Ciebie jukka, u mnie pozostały już tylko wspomnienia po tych ślicznych dzwonkach.
Jeżówka cudo, lobelia również prześliczna, wspaniały różowiutki kolorek, ja mam czerwoną i też nie mogę się na nią napatrzec
Przepięknie kwitnie u Ciebie jukka, u mnie pozostały już tylko wspomnienia po tych ślicznych dzwonkach.
Jeżówka cudo, lobelia również prześliczna, wspaniały różowiutki kolorek, ja mam czerwoną i też nie mogę się na nią napatrzec
Chery Brendy-ale mnie ugodziła!!!Napisz mi coś o niej .
U mnie Dolcetto w całkiem innym kolorze.Iza mówi,że to pomyłka.Zaraz Ci pokażę(bo nie pamiętam żebyśmy go razem podziwiały n a grządce)Katalogowy to on też nie jest.Więc jak mu na imię?

U mnie Dolcetto w całkiem innym kolorze.Iza mówi,że to pomyłka.Zaraz Ci pokażę(bo nie pamiętam żebyśmy go razem podziwiały n a grządce)Katalogowy to on też nie jest.Więc jak mu na imię?

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danka dzięki za wyjaśnienia w związku z różą Marthą,ładna ona ,nie przesadzałabym ją ,zawsze swoje odchoruje ,a już Ci ładnie kwitnie
Zapomniałam dać Izie pęd powojnika Cassandra do ukorzenienia ,który zostawiłaś u mnie...Ja go nie zdołam ukorzenić ...nigdy mi się to jeszcze nie udało...
Patrze na niego i myślę ...kupić ,nie kupić...a potem pada wzrok na busz ...

Zapomniałam dać Izie pęd powojnika Cassandra do ukorzenienia ,który zostawiłaś u mnie...Ja go nie zdołam ukorzenić ...nigdy mi się to jeszcze nie udało...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jej, to Cassandra też była dla mnie?
Neli, ukorzenisz! Ułóż go na ziemi w szerokiej doniczce, tak żeby cąły pęd się zmieścił, przyciśnij "spinką" z drutu międzywęźla i przysyp ziemią. Podlej, nakryj dużą butelką (5l) albo workiem foliowym, obwiązanym dookoła doniczki. W worku obetnij rogi, zeby zrobić małe "wywietrzniki" i będzie tak, jak ja bym zrobiła. Jeżli Ci się nie ukorzeni, to znaczy, że mnie by się też nie ukorzenił. Ale powinien się ukorzenić ;)
Danusiu, z F. zrobiłam 3 sadzonki!
Jak chodzi o lilie, to ja się nie znam, ale opieram się na zdjęciach Madzi/mag. U niej Dolcetto jest jasno różowa, bardzo bledziutka.
Neli, ukorzenisz! Ułóż go na ziemi w szerokiej doniczce, tak żeby cąły pęd się zmieścił, przyciśnij "spinką" z drutu międzywęźla i przysyp ziemią. Podlej, nakryj dużą butelką (5l) albo workiem foliowym, obwiązanym dookoła doniczki. W worku obetnij rogi, zeby zrobić małe "wywietrzniki" i będzie tak, jak ja bym zrobiła. Jeżli Ci się nie ukorzeni, to znaczy, że mnie by się też nie ukorzenił. Ale powinien się ukorzenić ;)
Danusiu, z F. zrobiłam 3 sadzonki!
Jak chodzi o lilie, to ja się nie znam, ale opieram się na zdjęciach Madzi/mag. U niej Dolcetto jest jasno różowa, bardzo bledziutka.
Andrzeju dobrze że znalazłeś teraz wystarczy tylko kupić.Powodzenia.
Agnieszko moja Juka rośnie w cieniu może dlatego później kwitnie a lobelię czerwoną też mam ale on u mnie nie kwitnie tak obficie jak różowa.
Anuś Cheery Brandy jest piękną różą ale jako krzak jest marny.Po pierwszym przekwitnięciu zrzuca wszystkie liście. później wypuszcza nowe pędy z kwiatami , ale chwilowo jest łysa.Co do twojej lilii to wydaje mi się że jest to lilia OT Donato. Ja mam lilie OT Dolcetto rośnie koło Falstaffa lecz w słońcu środek jej trochę blednie.Są wtenczas jedne kwiaty ciemniejszy róż a drugie delikatny róż.Sama zobacz.
Nelu na razie jej nie przesadzam ale jak się okaże za wysoka nie będę miała wyjścia.Iza już Ci dała instrukcję jak masz go ukorzenić.Może Wam się uda.
Izuniu oczywiście że dla Ciebie. Tylko ty masz rękę do ukorzeniania.Może jednak Neli się uda.
Życzę w takim razie trzech sadzonek Falstaffa.

Dame de Coeur

Kupiłam białą różę Johan F Kennedy a okazało się że mam coś takiego.

Agnieszko moja Juka rośnie w cieniu może dlatego później kwitnie a lobelię czerwoną też mam ale on u mnie nie kwitnie tak obficie jak różowa.
Anuś Cheery Brandy jest piękną różą ale jako krzak jest marny.Po pierwszym przekwitnięciu zrzuca wszystkie liście. później wypuszcza nowe pędy z kwiatami , ale chwilowo jest łysa.Co do twojej lilii to wydaje mi się że jest to lilia OT Donato. Ja mam lilie OT Dolcetto rośnie koło Falstaffa lecz w słońcu środek jej trochę blednie.Są wtenczas jedne kwiaty ciemniejszy róż a drugie delikatny róż.Sama zobacz.

Nelu na razie jej nie przesadzam ale jak się okaże za wysoka nie będę miała wyjścia.Iza już Ci dała instrukcję jak masz go ukorzenić.Może Wam się uda.
Izuniu oczywiście że dla Ciebie. Tylko ty masz rękę do ukorzeniania.Może jednak Neli się uda.
Życzę w takim razie trzech sadzonek Falstaffa.

Dame de Coeur

Kupiłam białą różę Johan F Kennedy a okazało się że mam coś takiego.

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka,Danka wszystko zrobię wg instrukcji...tylko ten pęd nie jest w najmniejszej części zdrewniały ,a powinien być pół na pół...No ale zobaczymy ,może a nuż się uda 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Faktycznie ładna ta różyczka Danusiu, chociaż nie trafiona.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu różyczka która trafiła się przez pomyłkę ma bajeczny kolorek, trudno taki idealnie pomarańczowy trafić, ja zawsze trafiam z domieszką różu 
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Witam .Wpadłem z rewizytą .Od pierwszej strony oniemiałem
Twoje tarasy po prostu MIODZIO
Podziwiałem glicynię ,ciekawe czy ja doczekam się takiego kwitnienia ,moja ma dopiero dwa lata.To u Ciebie dopiero widać ogrom włożonej pracy w utrzymanie tak różnorodnego i ślicznego ogrodu. Gratulacje
i Pozdrawiam.
Nelu patrzyłam dzisiaj na Casandre ale ona nie ma ani jednego pędu zdrewniałego wszystko jest zielone.
Grażynko i chociaż nie lubię zamiany kwiatów to coraz bardziej mi się ta róża podoba.Co do Marthy to tak jak mówiłam ta róża powinna być zaliczana do róż pnących.Osiąga wzrost od 150 do 200 cm.
Agnieszko ta róż ma niesamowity odcień pomarańczu , rzuca się w oczy, nawet czerwień przy niej blednie.Teraz będę musiała znaleźć jej nazwę nie wiem nawet jaki to gatunek.Muszę ją obserwować.
No to jeszcze raz NN

i pięknie pachnąca Martha

Sisi
Monica
Falstaff i lilia Dolcetto
clematis Księżna Diana kwitnie nieustanne od czerwca.
marne moje dwie datury nie wiem czy w tym roku zakwitną.
Grażynko i chociaż nie lubię zamiany kwiatów to coraz bardziej mi się ta róża podoba.Co do Marthy to tak jak mówiłam ta róża powinna być zaliczana do róż pnących.Osiąga wzrost od 150 do 200 cm.
Agnieszko ta róż ma niesamowity odcień pomarańczu , rzuca się w oczy, nawet czerwień przy niej blednie.Teraz będę musiała znaleźć jej nazwę nie wiem nawet jaki to gatunek.Muszę ją obserwować.
No to jeszcze raz NN

i pięknie pachnąca Martha

Sisi
Monica
Falstaff i lilia Dolcetto
clematis Księżna Diana kwitnie nieustanne od czerwca.
marne moje dwie datury nie wiem czy w tym roku zakwitną.- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witaj Danuśku, dawno mnie u Ciebie nie było a tutaj tyle pieknych kwiatów. Lilie przepiekne ale zachwyciły mnie szczególnie Twoje powojniki.
Widać ze masz do nich dobrą rekę bo pieknie Ci rosną i kwitną.
Widać ze masz do nich dobrą rekę bo pieknie Ci rosną i kwitną.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUŚKO Marta piękna i na dodatek pachnąca nawet nadaje sie na pnąca i trochę podobna do pani Gożdzikowej czyli Pink Grootendorst .
Lilia Donato nie ma takich białych środkow jak ta moja.No co by to nie było jest mocne w kolorze(a miało być jasne)i nawet dobrze wygląda na rabatce.
Danusiu -Marta bardzo mi się podoba ale wolałabym Falstaffa(mocny akcent mile widziany na grządce).Jeśli coś zamówię u Gosi to albo Shakespeare 2000,albo coś w kolorze mocnego burgunda.
Danusiu -Marta bardzo mi się podoba ale wolałabym Falstaffa(mocny akcent mile widziany na grządce).Jeśli coś zamówię u Gosi to albo Shakespeare 2000,albo coś w kolorze mocnego burgunda.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Danusiu, Falstaff z Dolcetto to jest mistrzowskie zestawienie!
Mam nadzieję, że Falstaff ukorzeni się w ilości szt.3
Będę koło niego chodzić, jak - nie przymierzając - koło zgniłego jajka
Mam nadzieję, że Falstaff ukorzeni się w ilości szt.3
Będę koło niego chodzić, jak - nie przymierzając - koło zgniłego jajka