Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kogro-mało powiedzieć,że był pyszny!A rogaliki z marmoladą o posmaku różanym upiekła Bea.Aśka ma niezwykle pracowitego męża.Ogród nie jest duży,ale bardzo perspektywiczny,a widoki!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No faktycznie widoki piękne.
Ogródek ślicznie położony i można zrobić jako dwupoziomowy.
Aż prosi się kaskada z oczkiem. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Grażynko - jaki problem, pakuj się i przyjeżdżaj, upiekę drugi torcik :D .

Było fantastycznie, Ewo jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i prezenty! Zapraszam ponownie!

Ale za tą fotkę Obrazekto masz Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne widoki ....cisza , spokój...pozazdrościć :roll:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśka-bo zapomniałam podpisać tej fotki-Aśka z pamięci z zamkniętymi oczami wymieniała wszystkie nazwy roślin ogrodowych!Nie dam głowy czy w uzdrowisku R. jednego przystanku busem nie przejechała z nami sama Hanka z zimnych gór.
Znalazłam dane o pysznogłówce Monarda:(Monarda didyma),nazwa zwyczajowa bergamotka,melisa amerykańska, indiański pióropusz,pszczeli lub górski balsam.Indianie wyrabiali z niej olejki łagodzące dolegliwości oddechowe.
Liście i kwiaty mogą być dodawane w niewielkich ilościach,do sałatek, farszów, sosów i lemoniady.
Agnieszko-podobno miłośnicy czterokołowców na głównej drodze lubią weekendowe wyścigi.Sąsiedzi nie zawsze opróżniają szamba na czas i zgodnie z zasadami ,a niektórzy palą w ogrodzie plastiki.Ale zestaw:stół z ławami i krzesłami, grill i huśtawka są w zasadzie przy każdym domu.
Kogro-położenie rozkoszne,nieco pod górkę wprawdzie,na razie widoki rozległe.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniu widzę że odwiedziny udane i przyjemne oraz że pogoda Wam
dopisała.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Torcik mniamuśny ;:8
Rogaliki też :D
A widoczki i spokój w tym zaganianym świecie na wagę złota. :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU dzisiaj mam trochę luzu ,więc na spokojnie mogłam zagłębić się w lekturze waątku . Smutnie to się wszystko zakończyło u pana kamienicznika . Mam nadzieję ,że panie odpowiedzą za swój czyn haniebny . Wojaże też Cię nie omijają i spotkania forumowe . Ciekawe co będzie dalej podwórkowy wygląda imponująco .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Widzę ,że kolejne miłe spotkanie się odbyło :)
Ewuniu ja też zasilam obornikiem w granulacie , i wszystko rośnie bardzo ładnie , trochę nie przyjemnie pachnie ale da się wytrzymać :lol: a roślinki za to bardzo go lubią :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś :)

Oj dopiero wszystko wyczytałem , bardzo mi przykro :( .
danutab pisze: Mam tylko nadzieję że będziesz dalej mogła uprawiać ten kawałek ogródka
do którego włożyłaś swój czas,serce i finanse.
Podpisuję sie obiema rękami i naogami... :shock:

Super fotki z odwiedzin u Asi ;:109 . A co za piekny wypiek piękny ;:109 , jak ja bym był to by nawet okruszki nie zostały ;:191 ;:198 .

Aska - co ty z tą fotką... , super wyszłaś :lol: , taka rozmarzona :wink: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo Janinko
Również jest nam przykro z powodu pana Kamienicznika.
Widać po zdjęciach, ze spotkanie było bardzo udane. Torcik apetyczny a Aśka jaki ma talent w deokrowaniu :shock:

Slicznie już w " podwórkowym.. Wkrótce prześlę nasionka orlika

pozdrawiam

Ewa
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam odwiedzających:Danusię,dwie Jadzie,Zytę, Ewę Ogis,Ewę-Evluk,Artura.
Torcik był ptasim mleczkiem z brzoskwiniami,a jak rozumiem zdobny byl pysznogłówką Monarda.
.Rogaliki z marmoladą o posmaku różanym wykonała Bea,ostatnią partię przy nas wyjmowała z piekarnika,wszystko świetne.
Straszny upał wczoraj mieliśmy w Krakowie-w cieniu 33 stopnie jeszcze pod wieczór.Były problemy z moim z monitorem(nowy),po 10 minutach ekran robił się czarny.Udało mi się podłączyć inny monitor, który zamierzałam zanieść do pracy w miejsce tego spisanego z inwentarza przed laty na którym tracę wzrok.Teraz obraz jest,wprawdzie nieco rozciągnięty na długość i jeszcze nie znalazłam gdzie to można wyregulować.Do tego neostrada funduje nam jakość niską lub niską bardzo,a na ulicy od świtu zrywanie kolejnego metra czy dwu asfaltu, wycinka drzewa,ubijanie podkładu,zalewanie asfaltem,szczęśliwie w Podwórkowym który jest od innej ulicy(dom narożny) i mniej to słychać i mniej to czuć.
Zasadziłam mięty od Aśki,jedna jest śliczna z białymi obwódkami liści,jedna pomarszczona.Evluk przywiozła mi na Bielany miętę meksykańską,taką o ząbkowanych liściach,też już posadzona.Krwawniki znalazły się w jednej grupie,ten niedawno kupiony w Ogrodnictwie blado żółty niewysoki ładnie się przyjął i rozrasta, będzie kępa żółtych krwawników zróżnicowanych nasyceniem koloru i wysokością łodygi i czerwony a i jeszcze dojdzie do niej biały, puszystykrwawnik kichawiec od Teresat.We wtorek jadę do Elwirki z TaBazy po obiecaną różową odętkę, która ma przewidziane miejsce obok białej,obecnie po kwitnieniu.Łubin trwały od Olgi się przyjął, to na tej samej rabatce.
Będę robić paliki i ogrodzą mieczyki,bo się kładą,widziałam takie ogrodzenie u Tadeusza 48
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewo widzę, że problemów ogródkowo-sąsiedzkich ciąg dalszy ...

Oby Ci się wszystko fajnie ułożyło..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za dobre słowo Lisko!
Dziś był pogrzeb pana kamienicznika.Nikt wcześniej nie był na cmentarzu przy grobie jego rodziców, a pewnie i on sam także,trawa na mogiłce wyżej pasa,chylący się drewniany krzyż,nie usprawiedliwia mnie,że z różnych powodów byłam ostanio bardzo zajęta mimo urlopu,nie wiedziałam gdzie to jest, nie pamiętałam po prawie 12 latach od pogrzebu matki pana kamienicznika. pracownicy cmentarza zrobili łopatą odkrywkę w trawie,bardzo leciutko ,zerwali tabliczkę z krzyża, przybili nową,starą wrzucili do otworu i położyli urnę a na niej wieniec od lokatorów,na to upchali z powrotem trawsko.Prosiliśmy by choć trochę glinę ubili przed położeniem kwiatków.Bez zachęty materialnej zrobili to nader niechętnie,ale jeszcze stal obok ksiądz.Bardzo ładnie zachował się nasz ksiądz wikariusz,widać było,że jest mocno zaskoczony, w końcu chował kamienicznika,a grób dla NN bywa lepszy.Muszę ten grób czymś obsadzić,glina,ostre słońce,groby prawie bez przejść,wokół same grobowce.Przed zimą trzeba będzie zamówić jakiś krzyż.Może mi zbiją u Kamedułów.
Poradźcie czym niekłopotliwym obsadzić ten grób?Na innym cmentarzu obsadzałam barwinkami z dobrym skutkiem,ale trwało to trzy lata.Chętnie przesadzę coś z podwórkowego,ale nie mogę bardzo często być przy grobie by podlewać.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Ewuś, a co byś powiedziała na wolnorosnące jałowce płożące. Tak glina jak i susza i słońce im nie straszne. Byłoby estetycznie i trwale.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”