...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku mój ogród też jest roczniakiem
....z jednej stony cieszę się ,że mam tyle miejsca bo mogę kupować i sadzić bez limitu....ale z drugiej strony ciężko to wszystko zapełnić w jeden sezon i dużo miejsc zionie pustką
...
Mam nadzieję ,że w przyszłym roku już niektóre byliny zaczną kwitnąć , inne się rozrosną i będzie dużo przytulniej niż teraz
Dziękuję za ciepłe słowa Jacku

....z jednej stony cieszę się ,że mam tyle miejsca bo mogę kupować i sadzić bez limitu....ale z drugiej strony ciężko to wszystko zapełnić w jeden sezon i dużo miejsc zionie pustką
Mam nadzieję ,że w przyszłym roku już niektóre byliny zaczną kwitnąć , inne się rozrosną i będzie dużo przytulniej niż teraz
Dziękuję za ciepłe słowa Jacku
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ja dobrze słyszę, że kupiłaś dziś przylaszczkę? kwitnącą? a jaką?
U Ciebie padało, a tu susza. Sadziłam dzisiaj krzewy, na głębokość łopaty ziemia sucha.
Nie martw się pustkami w ogródku, rośliny się rozrosną, jeszcze będziesz narzekać, że za gęsto rosną
U Ciebie padało, a tu susza. Sadziłam dzisiaj krzewy, na głębokość łopaty ziemia sucha.
Nie martw się pustkami w ogródku, rośliny się rozrosną, jeszcze będziesz narzekać, że za gęsto rosną
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Cynthia

Elu u mnie padało kilka dni temu,wtedy co u wszystkich....i za bardzo ten deszcz nie pomógł
...dalej jest sucho ....
Przylaszczkę kupiłam zwykłą ,tzn. pospolitą ale ona już niestety nie kwitnie...ma za to zawiązane nasionka
...chociaż nie wiem czy one z nasion też się wysiewają
Jutro jadę na działeczkę i zobaczę ....może już się trochę wszystko rozrosło

Przylaszczkę kupiłam zwykłą ,tzn. pospolitą ale ona już niestety nie kwitnie...ma za to zawiązane nasionka
Jutro jadę na działeczkę i zobaczę ....może już się trochę wszystko rozrosło
- roslynn
- 1000p

- Od: 15 lut 2008, o 12:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój ogród też ma jeszcze puste miejsca ale to sie da. Kilka lat i będzie pięknie. Miałam nadzieję, że obsadzę wszystko w jeden rok ale już widzę, że to sie nie da a za gęsto też bym nie chciała. Wydaje mi sie, że różyczki mam zbyt blisko siebie ale najwyżej przekopię, drzewo też jedno zlikwidowałam bo jak już sie rozrosły to miały za ciasno. I tak w koło zawsze coś.
W każdym razie i tak jest dobrze bo mogłabym nie mieć wcale ogrodu i nawet sama zielona trawka cieszyłaby oczy. Można powiedzieć że jesteśmy szczęściarzami bo mamy ogródki
W każdym razie i tak jest dobrze bo mogłabym nie mieć wcale ogrodu i nawet sama zielona trawka cieszyłaby oczy. Można powiedzieć że jesteśmy szczęściarzami bo mamy ogródki
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Cynthio
ja z wnusią przeżyłyśmy od niedzieli wirus rota
takie maleństwo pierwszy raz miało takie wymioty
zarażliwe podobno drogą kropelkową najpierw ona potem córka potem ja
teraz kolej na M zięć już chory ale ja już dobrze muszę dzisiaj wyjść na działkę
odpocząć chociaż popatrzeć co tam przybyło z roślinek
pozdrawiam

ja z wnusią przeżyłyśmy od niedzieli wirus rota
takie maleństwo pierwszy raz miało takie wymioty
zarażliwe podobno drogą kropelkową najpierw ona potem córka potem ja
teraz kolej na M zięć już chory ale ja już dobrze muszę dzisiaj wyjść na działkę
odpocząć chociaż popatrzeć co tam przybyło z roślinek
pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- eury
- 200p

- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Cynthio,dzisiaj wreszcie spokojnie odwiedziałm Twój ogródek...a było co zwiedzać
jestem pod wrażeniem...
Zazdroszczę Ci tego, że masz tyle miejsca do obsadzenia....Mozesz szaleć i bezkarnie sadzić te wszystkie cudności na które ja nie mam miejsca.
Będę pilnie sledziła wszystkie zachodzące zmiany u ciebie
Zazdroszczę Ci tego, że masz tyle miejsca do obsadzenia....Mozesz szaleć i bezkarnie sadzić te wszystkie cudności na które ja nie mam miejsca.
Będę pilnie sledziła wszystkie zachodzące zmiany u ciebie
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Witaj Cynthio
Mam taki sam problem z borówkami. Moje również rosną zbyt gęsto. Posadziłam je co 80 cm i nie owocują tak jakbym sobie tego życzyła. Po przeczytaniu rady Marcina poważnie myślę o przesadzeniu ich jesienią. Basiu myślę że i w Twoim wypadku byłoby to dobre rozwiązanie. Moje tak się męczą już 4-lata, a owoców jak na lekarstwo.
Mam taki sam problem z borówkami. Moje również rosną zbyt gęsto. Posadziłam je co 80 cm i nie owocują tak jakbym sobie tego życzyła. Po przeczytaniu rady Marcina poważnie myślę o przesadzeniu ich jesienią. Basiu myślę że i w Twoim wypadku byłoby to dobre rozwiązanie. Moje tak się męczą już 4-lata, a owoców jak na lekarstwo.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- Cynthia

Sabinko masz całkowitą rację
....najważniejsze ,że mamy swoje kochane ogródki
....i w jeden rok obsadzić się ich nie da
....no i dobrze....kiedyś i my będziemy płakały nad brakiem miejsca
Macinie,Halinko,Lidko u mnie padało tylko raz, przez pół dnia....jak potem byłam na działce ,to mokro było tylko na rabatach ,które podlewam....trawnik to kupka sianka a ziemia pod nim to Sahara
Taruś u mnie duchota straszna....
....i słonko ....o deszczu mogę pomarzyć
A zdjęcia oczywiście będą
Pestko współczuję ,że Was choróbsko dopadło...mam nadzieję ,że już wszystko najgorsze za Wami bo na szczęście te wirusy szybko ustępują.
Pesteczko zdrówka życzę
Eury witam Cię serdecznie
...bardzo się cieszę ,że do mnie zawitałaś i jesteś tu zawsze mile widziana
Masz rację, niepotrzebnie się martwię nadmiarem miejsca...mogę przecież kupować ....i kupować ....i kupować.....i mam gdzie sadzić
Alinko moje borówki były posadzone w tamtym roku jesienią i myślę ,czy one po prostu muszą sie troszkę zaaklimatyzować...w sumie to tylko jedna nie zakwitła bo ta druga ma kilka kwiatków
Dam im jeszcze czas do przyszłego roku, jak nie zakwitną albo poprzesadzam nyguski albo wymienię
Dużo dzisiaj zrobiliśmy na działce....wreszcie uprzątneliśmy wszystkie góry śmieci do kompostownika ( od tego przybyły mi 2 następne rabaty,które były pod tymi stosami kompostu
), zlaliśmy cały trawnik, bo już nie miałam sumienia na niego patrzeć
...jak wychodziliśmy to wyglądał jakby się zazielenił
....szybko
Dostałam od sąsiadki piękne sadzonki chryzantem...jedna rabatka się zapełniła
....i tak ogólnie porobiliśmy porządki...jestem zadowolona
Zaraz wrzucam fotki
....i w jeden rok obsadzić się ich nie da
Macinie,Halinko,Lidko u mnie padało tylko raz, przez pół dnia....jak potem byłam na działce ,to mokro było tylko na rabatach ,które podlewam....trawnik to kupka sianka a ziemia pod nim to Sahara
Taruś u mnie duchota straszna....
A zdjęcia oczywiście będą
Pestko współczuję ,że Was choróbsko dopadło...mam nadzieję ,że już wszystko najgorsze za Wami bo na szczęście te wirusy szybko ustępują.
Pesteczko zdrówka życzę
Eury witam Cię serdecznie
Masz rację, niepotrzebnie się martwię nadmiarem miejsca...mogę przecież kupować ....i kupować ....i kupować.....i mam gdzie sadzić
Alinko moje borówki były posadzone w tamtym roku jesienią i myślę ,czy one po prostu muszą sie troszkę zaaklimatyzować...w sumie to tylko jedna nie zakwitła bo ta druga ma kilka kwiatków
Dam im jeszcze czas do przyszłego roku, jak nie zakwitną albo poprzesadzam nyguski albo wymienię
Dużo dzisiaj zrobiliśmy na działce....wreszcie uprzątneliśmy wszystkie góry śmieci do kompostownika ( od tego przybyły mi 2 następne rabaty,które były pod tymi stosami kompostu
Dostałam od sąsiadki piękne sadzonki chryzantem...jedna rabatka się zapełniła
....i tak ogólnie porobiliśmy porządki...jestem zadowolona
Zaraz wrzucam fotki