Chyba najłatwiej odróżnić po wielkości kwiatów, Piilu ma kwiaty dużo mniejsze ;)LilaRose pisze:Teoretycznie to ma nie mieć. Żartem: 'Piilu' i 'Dr Ruppela' odróżniamy po... metce dołączonej
A na poważnie- 'Piilu' ma ewidentnie żółte pręciki, 'Dr Ruppel' beżowe...(też mi cecha...
) i jego róż jest intensywny, żrący..
Słońce najlepiej opala jak się jest w ruchumalgosi pisze:Jutro zdobywam ścianę sąsiada![]()
Na dzisiaj zaś wzięłam urlop, żeby odzyskać z 10 metrów płotu.
Rosną tam maliny, w malinach chwasty. Maliny słabo rodzą, przeszły mi od sąsiada (innego) no i takie są słabowite ...
Maliny słabowite ?
No dobra - usprawiedliwiam się sama przed sobą z tej gwałtownej żądzy mordu na malinach.
Ale obiecuję - posadzę w innym miejscu jakieś dobre odmiany.
Na razie zabieram się za przygotowanie pola walki.
Roundup chyba da radę malinom ?
Trzeba być zdrowo porąbanym, żeby planować takie czynności w dniu, w którym ma być 34 stopnie (Celsjusza).
Zamiast leżakowania![]()
Ale co tam, już przeprowadzam zaawansowane analizy powojnikowe w celu ustalenia optymalnych odmian.
Co i tak skończy się wizytą w MOCU i kupowaniem wszystkiego, co mi w ręce wejdzie..
gosia22 - założę własny wątek w dziale Mój piękny ogród - dzięki za to, że mnie ośmieliłaś.
Ale obawiam się, że jak się tam rozgadam, to mnie admin wytnie![]()
A dzisiaj postaram się wkleić zdjęcia w dziale Sezon 2010 kwitnie.
Pa - lecę w maliny
Cieszcie się ze macie słońce !Aszka pisze:Słońce najlepiej opala jak się jest w ruchumalgosi pisze:Jutro zdobywam ścianę sąsiada![]()
Na dzisiaj zaś wzięłam urlop, żeby odzyskać z 10 metrów płotu.
Rosną tam maliny, w malinach chwasty. Maliny słabo rodzą, przeszły mi od sąsiada (innego) no i takie są słabowite ...
Maliny słabowite ?
No dobra - usprawiedliwiam się sama przed sobą z tej gwałtownej żądzy mordu na malinach.
Ale obiecuję - posadzę w innym miejscu jakieś dobre odmiany.
Na razie zabieram się za przygotowanie pola walki.
Roundup chyba da radę malinom ?
Trzeba być zdrowo porąbanym, żeby planować takie czynności w dniu, w którym ma być 34 stopnie (Celsjusza).
Zamiast leżakowania![]()
Ale co tam, już przeprowadzam zaawansowane analizy powojnikowe w celu ustalenia optymalnych odmian.
Co i tak skończy się wizytą w MOCU i kupowaniem wszystkiego, co mi w ręce wejdzie..
gosia22 - założę własny wątek w dziale Mój piękny ogród - dzięki za to, że mnie ośmieliłaś.
Ale obawiam się, że jak się tam rozgadam, to mnie admin wytnie![]()
A dzisiaj postaram się wkleić zdjęcia w dziale Sezon 2010 kwitnie.
Pa - lecę w malinyczyli dwa w jednym.Ja też tak miałam -jak olśniły mnie powojniki to weszłam to sklepu i kupowałam wg.obrazków
potem zaczęłam czytać.Z różami miałam tak samo
Zapraszamy tutaj : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=44&t=33974katarzynka575 pisze:Co tam u waszych Clematisów? pokazujcie kwitnienia, jestem ich ciekawa, tyle się naczytałam o nich,takie kolekcje macie, no gdzie one?
A już najbardziej zależy od fazy dojrzałości, w jakiej znajduje się kwiat. W zeszłym roku zauważyłem na tej właśnie odmianie,na tym samym kwiatku wlaśnie takie przejście z ciemnego bordo do fioletu.Za kilka dni zrobię zdjęcie mojej Warszawskiej Nike, któa teraz wygląda tak:MirekAW pisze:Nie jestem pewny czy zależy kolor od nawożenia, mój powojnik tej odmiany w pierwszym roku miał znacznie ciemniejsze kwiaty a nie dodawałem nawozów bo podłoże było od razu b. zasobne. A odcień powojników na zdjęciu bardzo zależy od oświetlenia - pora dnia, rodzaj pogody - ten sam czasem wygląda na zdjęciu jak dwa różne.
Pozdrowienia