Witam moich Drogich Gości!
Martusiu jak zaczęłam chodzić po Twoim ogrodzie to zapomniałam o bożym świecie

Coś na pewno wypatrzę a nawet już wypatrzyłam ale to we właściwym czasie, bo teraz najważniejsza wystawa

Miłej i pogodnej niedzieli
Ewuniu jeżeli jest tak jak piszesz to mam nadzieję że zgniecione floksy koło ogrodzenia odżyją, bo dopiero teraz je zauważyłam, podlałam i czekam

I Tobie pięknej niedzieli
Iwonko szczec. na razie łagodnie się za mną obchodzi i księżyc i przymrozek

ale wiesz wszystko przed nami

Dzisiaj słońce próbowało przebić się przez chmury i świeciło ale takie niewyraźne a pod wieczór pokropiło jak ksiądz kropidłem
Elu a ja dzisiaj cały dzień spędziłam w ogrodzie. Trochę usunęłam zielska, rozbroiłam dojrzały kompostownik i zaczęłam organizować rabatę ziołową, taką z jednorocznymi ziołami, sałatą itp Po kilku wiaderka kompostu, piachu padłam i wzięłam się za pikowanie w tunelu

Zastanawiam się nad zrujnowaną rabatą, bo na wierzchu jest glina taka z całkowitego spodu i mam trochę wierzchniej ziemi, ale czy to wystarczy? a może posiać tam gorczycę i przekopać i dopiero potem sadzić? No to jutrzejszej pracowitej i pogodnej niedzieli Ci życzę
Marysiu to miesięcznica tzw pieniążki pana boga czy też judasza...różne ma potoczne nazwy
O tak koparkowy był dobry! robił za szefa, majstra a z właścicielem pracują od 15 lat!
Iwonko 1 nie miałam (odpukać) do tej pory takich minusów i niech tak zostanie, bo moje delikatne są w tunelu i w szklarence na tarasie i nie mam szans ich stamtąd zabrać
Firma trafiła się solidna i jak taka wykonuje prace to nawet człowiek nie żałuje wydanych pieniędzy
Drzewa owocowe kwitną i wiosna coraz bardziej widoczna
Lucynko wróciłam już jakiś czas temu ale tu jakiś telefon, tu kolacja, ruchy spowolnione po całym dniu na nogach

Teraz FO ale pewnie wcześniej padnę, bo próbowałam rano zasnąć to obudził mnie sąsiad telefonem i potem już nie dało się wrócić do błogiego stanu. Sąsiad mieszka w jednym domu z bratem i żyją jak Paweł z Gawłem. Bratu często odwala i puszcza na podwórku radio w samochodzie z muzyką delikatnie mówiąc niewybredną typu majteczki z kropeczki czy moja mała blondyneczko i wczoraj jak siedziałam z koleżanką właśnie rozgrywały się niesympatyczne sceny

Ale moja Renia jest zmarzluch i miałyśmy zamknięte drzwi tarasowe

Koloryt życia na wsi
No to odpoczywaj po odpoczynku