Mój fijoł 14-niedługo wiosna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 14-niedługo wiosna

Post »

Elwi, to perukowiec :D Kolor oszukany, bo zdjęcia robione wieczorem, a i te peruczki mało puchate-taki egzemplarz mi się trafił.

Pucucu.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pucucu ;:167
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia, to najmilszy z moich kotów :D Toleruje wszystkie zwierzęta, z nikim nie szuka zwady, łyka grzecznie tabletki, przychodzi na kolana, poluje na gryzonie-ideał kota :D

A Szkodnik jeszcze nie ma roku.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

"... łyka grzecznie tabletki" :shock: -myślałam, że nie ma takich kotów :D .
Czy Szkodnik, to to maleństwo, które widziałam u Ciebie jesienią?
Pozdrawiam
Kasia
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś skoro Pucucu taka idealna to dlaczego ma takie imię ;:173 jakby wszystkim w koło sprawiała lanie, przynajmniej mnie się tak kojarzy :roll: Dlaczego mnie się taki ideał kota nie trafia, tylko takie bojowe kocury ;:145
Szarak chyba sobie ogon potrzaskał bo nie rusza nim, choć biegać potrafi normalnie :(
Strażacy kazali go pilnować, bo jak znowu będą go musieli ściągać z drzewa to będę musiała płacić za akcję :wink:
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Ewuniu, piękna wiosenka u Ciebie :D

Piszesz że Pucucu to kot idealny, a moja Myna to taki brojo że szok, ciągle skacze po meblach, wskakuje nawet na najwyższe szafy, często coś zbijając, ale jak chce to jest najukochańsza na świecie
kupiłam sobie nowe lilie ;:224

Ewka a skąd takie imię dla kota ?

Ewa a odkopujesz już róże z kopczyków?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

New Dawn, za nią Veilchenblau.
Obrazek
Witaj Ewo! Mam pytanie dot. New Dawn. Otóż mojej te gałązki ( witki) są przewieszające i słabo kwitnie. W dobrym miejscu rośnie , ma za sobą pergolę. Poradź mi czy poskracać te gałązki , czy może je poupinać w poziomie na pergoli? A może ją prześwietlić od samego dołu powycinać te "witki".?

Obrazek tak wygląda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia, znam jednego kota idealnego-łyka tabletki bez oporu :D Szkodnik trochę podrósł (a właściwie podrosła), ale dalej łobuz.
Majka, nie mam pojęcia, skąd się to przyplątało, ale po sterylizacji trzeba było zmienić imię. Jest ani męskie, ani żeńskie, żeby się kotu w głowie nie pomieszało :roll: A co się działo z Szarakiem? Wiem, że siedział na drzewie, ale skąd kłopot z ogonem?
Gosia, kotów brykających mam kilka, Pucucu bryka z wyczuciem :D Kwestię imienia wyjaśniłam Majce :D Róż jeszcze nie ruszam, choć korci, żeby zacząć. Jednak za bardzo się obawiam przymrozków. Jeśli jednak przez najbliższe dwa tygodnie będzie taka pogoda jak teraz, pewnie zacznę. Wcześniej, jeśli nie wytrzymam ;:306
Mirka, na tym moim zdjęciu nie widać, ale swoją różę podwiązuję dokoła bramki. Pędy nie zawsze da się poprowadzić poziomo, ale przynajmniej pod skosem próbuję. Swoją różę już wiosną spróbuj "położyć". Używam powlekanego na zielono drutu i po prostu wiążę pędy-jeśli nie mogę do kratki, to przynajmniej do siebie nawzajem-potem poprawię, a pęd będzie już przygięty. Szkoda wycinać, bo po przygięciu pojawią się pewnie kwiaty na całym pędzie, a nie tylko na szczycie. Zacytowałaś moje zdjęcie-w pierwszej chwili pomyślałam, że paskudnie wygląda to połączenie czerwonego z fioletowym-dopiero wtedy spostrzegłam, że to moje ;:306 Nigdy już nie powieszę tam doniczki z czerwoną pelargonią :oops:

Ciemiernik nadal przy samej ziemi.
Obrazek

Tu jeszcze nie grabiłam :roll:
Obrazek

A tu już tak :D Będzie mnóstwo niezapominajek.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

ewamaj66 pisze: Zacytowałaś moje zdjęcie-w pierwszej chwili pomyślałam, że paskudnie wygląda to połączenie czerwonego z fioletowym-dopiero wtedy spostrzegłam, że to moje ;:306
Nieźle się uśmiałam ;:306
Haha, jak to dobrze zobaczyć ogrod z perspektywy! Ja też nierzadko dostrzegam zgrzyt w kolorach, gdy oglądam zdjęcia z lata. Najchętniej pobiegłabym od razu do ogrodu z łopatą :lol:
Dzisiaj wróciłam późno, ale jeszcze zdążyłam uporządkować ND :D
Liście oberwane, chude, poplątane pędy wycięte, reszta zamontowana do pergoli. Cudna bedzie w tym roku ;:170 Przynajmniej ta pierwsza, najstarsza ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uwielbiam te białe ciemierniki. Chyba najbardziej mi się podobają ze wszystkich odmian.
Cieszę się że je w końcu dostałam. Mam nadzieję, że to one, bo na kwiaty będę musiała jeszcze poczekać
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia, sama parsknęłam śmiechem, kiedy się zorientowałam, kto to tak pięknie komponuje plamy koloru ;:306 W tym roku zaszaleję i kupię sobie dwie białe pelargonie :D
Gosia, ten ciemiernik regularnie kwitnie i nie marudzi :D

Tu też jeszcze nie grabiłam :roll:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś no nie uchodzi grabić wśród takich ślicznych kwiatuszków, co najwyżej można delikatnie wyzbierać listeczki :wink: moje przebiśniegi z reguły kwitną wśród suchych badyli floksów i wcale mi to nie przeszkadza :wink:

Nie mam pojęcia skąd u Szaraka problemy z ogonem - miauczy z bólu jak go wezmę pod dupsko czyli go boli, nogi sprawne, może spadł z tego drzewa wcześniej a potem wlazł drugi raz ;:219 tego się nie dowiemy co się z nim działo :roll:

Pochodzenie kocich imion jest czasami bardzo pokrętne, pamiętam że Edul powstał ze zniekształconego przez rocznego wnuka słowa rudy :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, między przebiśniegami wyzbieram, ale reszta rabaty koniecznie do grabienia :D Biedny kot, nawet nie może powiedzieć, co się stało.

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ale mnie zaskoczyłaś tym perukowcem ;:oj Obstawiałam perowskię... Perukowiec szalenie mi się podoba, muszę coś wykombinować, żeby go posadzić. Pewnie wytnę kalinę, bo strasznie mnie wkurza - miała być zupełnie inna odmiana :evil:
No i muszę wrócić na początek wątku bo zapomniałam o co miałam pytać...
A Pucucu kojarzy mi się z określeniem mojej Babci "pucować" czyli czyścić, polerować (lustro, buty, auto itp.)
Imię bardzo oryginalne, a sam kotek - miodzio ;:167
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

O rany, a ja z kolei zachwyciłam się tym połączeniem czerwonych, białych i fioletowych kwiatów. Wymyśliłam nawet, że można by tak obsadzić skrzynki petuniami. Pewnie ze mnie jakieś kompletne ogrodowe bezguście, :roll: ale mnie się naprawdę podoba.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”