Ogródek AGNESS cz.12
- Elzbieta1962
- 50p

- Od: 28 sie 2011, o 18:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Aguś u Ciebie w dalszym ciągu cudnie,a liliowce powalają z nóg, pomyśl nad hostami bo mam troche do oddania,

Pozdrawiam
Ela
Ela
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ja z moich hortensji bukietowych jestem też zadowolona a tykwy zrobiły mi niespodziankę 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz rację, że w tym roku jest straszna ilość pająków. Wszędzie, nie tylko na roślinach. U mnie na meblach ogrodowych co chwila jakś pajęczyna do sprzątnięcia.
Ja jakoś też staciłam zapał do ogrodu. Czuć już w powietrzu jesień
Ja jakoś też staciłam zapał do ogrodu. Czuć już w powietrzu jesień
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Twoja języczka zawsze wprawia mnie w podziw
Te liściory wielkie i zdrowe, a nad tym drobne ale bardzo wyraziste kwiatki - cudo
U mnie odmiana 'Desdemona' zmarzła ale posadziłem maleńkie siewki zwykłej języczki pomarańczowej i może tym razem doczekam się konkretnych roślin. Jedynie języczka Przewalskiego ładnie zakwitła u mnie.
U mnie odmiana 'Desdemona' zmarzła ale posadziłem maleńkie siewki zwykłej języczki pomarańczowej i może tym razem doczekam się konkretnych roślin. Jedynie języczka Przewalskiego ładnie zakwitła u mnie.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Patrząc na Twoje rabaty i efekt jaki daje duża kępa liliowca na tle zieleni zaczynam mieć coraz większe wątpliwości odnośnie tworzonej właśnie przeze mnie rabaty liliowcowej. Czy taki kolorowy misz-masz to jest na pewno to co bym chciała mieć... Sama nie wiem...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu dziękuję Ci bardzo za miłe słowa
Irenko jesteś bardzo miła dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa
U mnie w większości takie popularne, często spotykane roślinki, niewiele jest jakichś nowych odmian, rarytasów, ale ja je wszystkie bardzo lubię
Ogródek im bardziej zarośnięty tym łatwiejszy w pielęgnacji, bo zielsko nie ma gdzie rosnąć.......chociaż wtedy więcej jest przycinania i przerzedzania . Ale to już sama przyjemność
Grażynko zapraszam serdecznie na huśtaweczkę , już czeka kawka i świeżutka szarloteczka
u mnie ostatnio na tapecie przeróżne szarlotki na zmianę z sernikami z owocami
Ten liliowiec i mi się bardzo podoba. Jest taki wyrazisty, przepiękny ma ten intensywnie seledynowy odcień środeczka w połączeniu z ostrą czerwienią
Dorotko przeglądam allelgro w poszukiwaniu Silvel Dollar , ale nie mogę się doszukać
Izuniu dziękuję
Wszystko opisałaś tak pięknie, jak marzę aby wyglądał mój ogródek
Kasiu a czy Ty wiesz, że mój ogródek chce żebyś zobaczyło go na żywo....właśnie wtedy , kiedy jest ukwiecony i kolorowy ???
Wrzosy już ślicznie kwitną......strasznie wcześnie....ale ja mimo to wcale nie widzę nadchodzącej jesieni
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Halinko kochana jesteś , że pamiętasz
Ale już dostałam sieweczkę od Jacka, w razie gdyby coś się z nią stało to będę się do Ciebie pięknie uśmiechała
Na ławeczkę serdecznie zapraszam, jest ustawiona w takim miejscu, w rogu ogrodu, że widać z niej większość rabatek
Irenko jesteś bardzo miła dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa
Ogródek im bardziej zarośnięty tym łatwiejszy w pielęgnacji, bo zielsko nie ma gdzie rosnąć.......chociaż wtedy więcej jest przycinania i przerzedzania . Ale to już sama przyjemność
Grażynko zapraszam serdecznie na huśtaweczkę , już czeka kawka i świeżutka szarloteczka
Ten liliowiec i mi się bardzo podoba. Jest taki wyrazisty, przepiękny ma ten intensywnie seledynowy odcień środeczka w połączeniu z ostrą czerwienią
Dorotko przeglądam allelgro w poszukiwaniu Silvel Dollar , ale nie mogę się doszukać
Izuniu dziękuję
Kasiu a czy Ty wiesz, że mój ogródek chce żebyś zobaczyło go na żywo....właśnie wtedy , kiedy jest ukwiecony i kolorowy ???
Wrzosy już ślicznie kwitną......strasznie wcześnie....ale ja mimo to wcale nie widzę nadchodzącej jesieni
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Halinko kochana jesteś , że pamiętasz
Na ławeczkę serdecznie zapraszam, jest ustawiona w takim miejscu, w rogu ogrodu, że widać z niej większość rabatek
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No to tak jak jak ja 
Pozdrawiam, Ela
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
tak nie ma...albo mi sie pomylilo..albo juz nie ma 
mase hortensji dostaniesz w Konsko Woli u Kurowskich
mase hortensji dostaniesz w Konsko Woli u Kurowskich
- AGNESS

Musiałam podzielić post, bo botoks zaczął działać i mimika mi się kończyła
Kilka widoczków

Majeczko może spróbuj przesadzić swoje żurawki w inne miejsce, może im podpasuje i zaczną ładnie rosnąć.....czasami tak bywa
Hortensje uwielbiam i bardzo żałuję, ze mam tak niewiele miejsca na następne, bo one cudnie wyglądają wśród zieleni....
Eluniutak się cieszę, że odezwałaś się
Jeśli masz do podziału hosty, to ja bardzo, bardzo chętna jestem. Mam kilka miejsc, które czekają na te roślinki
Ja mam tylko kilka odmian i z wielką radością powiększę ich liczbę
Eluś strasznie ciekawa jestem Twoich tykw
zaraz zajrzę je obejrzeć
JA nigdy ich nie sadziłam...
Małgoś to właśnie pająki są przyczyną, że nie mam ochoty pracować w ogródku, po prostu się boję
Tygrzyków jest cała masa, po 2-3 na wielu roślinach...dziś aż znajomej pokazywałam, bo nie mogła uwierzyć
Ja powiem szczerze, że jeszcze jakoś nie czuję jesieni, mimo, że zakwitły wrzosy, języczka, chryzantemka się szykuje.....może przez te niesamowite upały jakie były do tej pory....ale od kilku dni jest już całkiem zimno
Jacku mnie też zawsze zachwycają ogromne liściory tej języczki, mimo suszy są wielkie
Gorzej z kwiatuszkami, przez brak wody są takie zwinięte, dziś sporo padało, mam nadzieję, ze na tyle się nawodni, ze płatki się wyprostują....
U mnie Języczka Przewalskiego młodziutka, zakwitła jednym kwiatostanem, bardzo się cieszę, bo też mi się podoba
W ogóle bardzo lubię języczki, wszelkie odmiany
Mam nadzieję, że Twoje pięknie się rozrosną, jeśli nie to służę sadzoneczką
Izuś ja w swoim ogrodzie najlepiej lubię wielogatunkowe rabaty . Sadzę różne roślinki kwitnące w różnym czasie wśród iglaczków i krzewów. Takie monotematyczne rabaty są niesamowicie piękne w czasie kwitnienia roślin, aż trudno od nich oderwać wzrok, ale później są już takie smutniejsze. Ale każdy ma inny pomysł na swój ogródek i w końcowym efekcie wszystko wygląda pięknie
U mnie w mojej ciasnocie też jest pstrokato , mimo, że wszystkie kwitnące są wtopione w zieleń krzewów 
Dorotko, ale oni chyba nie prowadzą sprzedaży internetowej???
Kilka widoczków

Majeczko może spróbuj przesadzić swoje żurawki w inne miejsce, może im podpasuje i zaczną ładnie rosnąć.....czasami tak bywa
Eluniutak się cieszę, że odezwałaś się
Jeśli masz do podziału hosty, to ja bardzo, bardzo chętna jestem. Mam kilka miejsc, które czekają na te roślinki
Eluś strasznie ciekawa jestem Twoich tykw
Małgoś to właśnie pająki są przyczyną, że nie mam ochoty pracować w ogródku, po prostu się boję
Ja powiem szczerze, że jeszcze jakoś nie czuję jesieni, mimo, że zakwitły wrzosy, języczka, chryzantemka się szykuje.....może przez te niesamowite upały jakie były do tej pory....ale od kilku dni jest już całkiem zimno
Jacku mnie też zawsze zachwycają ogromne liściory tej języczki, mimo suszy są wielkie
U mnie Języczka Przewalskiego młodziutka, zakwitła jednym kwiatostanem, bardzo się cieszę, bo też mi się podoba
Mam nadzieję, że Twoje pięknie się rozrosną, jeśli nie to służę sadzoneczką
Izuś ja w swoim ogrodzie najlepiej lubię wielogatunkowe rabaty . Sadzę różne roślinki kwitnące w różnym czasie wśród iglaczków i krzewów. Takie monotematyczne rabaty są niesamowicie piękne w czasie kwitnienia roślin, aż trudno od nich oderwać wzrok, ale później są już takie smutniejsze. Ale każdy ma inny pomysł na swój ogródek i w końcowym efekcie wszystko wygląda pięknie
Dorotko, ale oni chyba nie prowadzą sprzedaży internetowej???
-
Keetee

Hm....tego nie wiem ale macie stosunkowo blisko w lubelskim chyba ,odmian bez liku u nich 
- AGNESS

Dorotko no faktycznie to jedno województwo, ale ode mnie kawał drogi.....ja na samej granicy mieszkam
Powiem Ci szczerze, ze w tamtej okolicy nawet nigdy nie byłam 
-
Keetee

ach tak...nie pomyslalam...slyszalam o tych waszych tj Lubelakow wyprawach szkolkingowych
Teraz niezla ekipa nasza jedzie do Szmita ,w nastepny weekend ,to szepnij tylko slowko ,a Ci kupia jak chcesz
Teraz niezla ekipa nasza jedzie do Szmita ,w nastepny weekend ,to szepnij tylko slowko ,a Ci kupia jak chcesz
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga ta rabata w założeniu nie będzie tylko z liliowców choć one będą przeważały. Też uznaję wyższość rabat mieszanych nad monotematycznymi. Staram się tak sadzić by rabaty były ciekawe cały rok. Nie zawsze się to udaje, ale trening czyni mistrzem
Nie ma co ukrywać, że ogród przydomowy urządza się troszkę inaczej niż działkę.
Nie ma co ukrywać, że ogród przydomowy urządza się troszkę inaczej niż działkę.
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, ja się przymierzam do zakupu hortensji tutaj:
http://gardenpark.com.pl/index.php?rout ... &limit=100
Czytałam opinie na naszym forum i jest
Pozdrawiam.
http://gardenpark.com.pl/index.php?rout ... &limit=100
Czytałam opinie na naszym forum i jest
Pozdrawiam.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Agnieszko już wrzos pięknie kwitnący widzę u Ciebie
ja odpuszczę chyba wrzosom bo mnie denerwują u mnie ,mają to co powinny mieć ale zrudziały i powycinałam częściowo,pewno jakaś grzybowa historia.Widziałam w piątek na ryneczku "cały wysyp" ale byłam dzielna i nie dałam się sprowokować...chociaż ceny zachęcające..na razie..bo wszystkie rośliny podrożały wyraźnie a one poniżej średniej ,myślę ze wraz z sezonem cena się wyrówna z innymi bylinami .U mnie zakwitł ponownie miniaturowy rh