Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paula
100p
100p
Od: 10 lip 2007, o 23:18

Post »

Karolinko śliczna diamencikowa sesja :D prawie tak śliczna jak Twój ogródek :wink:
największe szkodniki w moim ogródku to ... moje dzieciaki ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie fotografujesz te diamenty, ale oprócz diamentów zobaczyłam, że mieszkasz blisko buszu - zdjęcie 9 i 10.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Aniu, u nas na południu padało, wiem, bo spałam grzecznie w swoim łóżeczku i deszcz mnie obudził :? :wink: A może mi się to śniło... ;:24 No ale diamenty rano były :D

Paula, dziękuję za odwiedziny i pochwały! ;:180

Krysiu, faktycznie jak tak ostatnio porobiłam zapasowe fotki (bo od poniedziałku zostaję bez aparatu :cry: ), to stwierdziłam, że już miejscami całkiem niezły buszyk się u mnie zrobił :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

aha, miałam jeszcze naskarżyć na mojego słonecznika-podglądacza. Teraz gdy już się przyzwyczaiłam do jego kontrowersyjnych manier i polubiłam go, to on się ode mnie odwrócił i patrzy sobie gdzieś na wschód :( A ja się cieszyłam, że będę miała słoneczko niezależnie od pogody. Czyli jest jeszcze bardziej niestały niż przypuszczałam. I jak tu się oprzeć feministycznym skojarzeniom? ;:145
A przy okazji zmierzyłam go - ma 2,45m :shock: Czy to normalne, bo ja mam pierwszy raz słoneczniki (to jest oczywiście ozdobny, nie jadalny)?

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Karolinko tyle bogactw u ciebie :shock: i jeszcze na zakupy chodzisz. :wink:
Piękne zdjęcia. ;:215
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Dorotko! Z tymi zakupami to jest oczywiście tak, że zawsze sobie obiecuję, że to już ostatni raz, albo jeszcze ewentualnie tę jedną jedyną roślinkę... Na ten rok wykorzystałam już chyba każdy wolny centymetr w słońcu, ale w przyszłym rezygnuję z większości jednorocznych, więc znowu będę mogła iść na zakupy, hurra!!! ;:138 :wink: :oops:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KarolinaL pisze:.. Na ten rok wykorzystałam już chyba każdy wolny centymetr w słońcu, ale w przyszłym rezygnuję z większości jednorocznych, więc znowu będę mogła iść na zakupy, hurra!!! ;:138 :wink: :oops:
No i można zacząć obsadzać cień. Ja nareszcie dorobiłam się troszkę cienia i mogę coś tam posadzić.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cień już mam też w dużej części obsadzony :? , ale co nieco jeszcze się zmieści :wink: Sporo ładnego miejsca w cieniu zajmuje niestety codziennie udeptywana ścieżka, na której mój pies patroluje teren wzdłuż płotu :? :wink: Trochę swobody muszę jej zostawić, nie mogę tłamsić psiej natury :) , ale żadna bylina nie ma tam szans :evil: Kiedyś w naiwności swojej posadziłam tam barwinka, ha ha...
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No jasne, pies/ ona tzn.suczka/ ma swoje prawa, u mnie też jest na pierwszym miejscu.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

KarolinaL pisze: A przy okazji zmierzyłam go - ma 2,45m :shock: Czy to normalne, bo ja mam pierwszy raz słoneczniki (to jest oczywiście ozdobny, nie jadalny)?
Chyba normalne :wink: U mnie też takie kolory były , ale razu pewneo wichura je połamała :cry:
U mojej mamy nadal takie wielkosłoneczniki rosną ;:113
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KarolinaL pisze:aha, miałam jeszcze naskarżyć na mojego słonecznika-podglądacza. Teraz gdy już się przyzwyczaiłam do jego kontrowersyjnych manier i polubiłam go, to on się ode mnie odwrócił i patrzy sobie gdzieś na wschód :( A ja się cieszyłam, że będę miała słoneczko niezależnie od pogody. Czyli jest jeszcze bardziej niestały niż przypuszczałam.
Ha! Skoro na wschód to do mnie pewnie zagląda.!!!
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, ja tylko drżę o rododendrony, które na nieszczęście rosną przy tej psiej ścieżce. normalnie to ona tam tylko chodzi i węszy, ale jak na przykład widzi kota, to pędzi na oślep po trupach do celu i wtedy co tam rododendron :evil: :wink:

Basiu, to dobrze, bo już myślałam, że mi jakiś mutant wyrósł :lol: A czy Ty swoje słoneczniki pikujesz? Bo to doświadczenie uczy mnie, że pikowanie dobrze im robi :wink:

Gosiu, nie bierz tego do siebie, ale to nie byłby pierszy raz kiedy mi dziewczę ze wschodu lubego sprzątnęło :cry: :wink:
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eeeee! Zartujesz!
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

cappuccino pisze:Eeeee! Zartujesz!
Nie żartuję Gosiu ;:185 Ale to był jeszcze dalszy wschód. Wiem, że to nieracjonalne, ale od tej pory niestety nie lubię ruskich (pierogów oczywiście :wink: )
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolino, najlepiej co cenniejsze rośliny ogrodzić taką sztywną siatką. Rododendrony łatwo się łamią i jak staną na drodze twojej suni to może je uszkodzić . Z moją to gorzej, bo lubi obgryzać rosnące krzewy, na szczęście nie kopie za dużo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”