Ja proponuję odsączyć wodę i nie podlewać ponad tydzień. Swoje storczyki podlewam bardzo rzadko, nawet co 2 tyg ale ja nie mam suchego powietrza, kaloryferów i gorąca w domu. W kamykach nie trzymałam storczyków, raczej w specjalnym podłożu do storczyków, pewnie w takim jest teraz Twój piękniś
Mam i ja :D
Re: Mam i ja :D
Ładny ciapatek
Ja proponuję odsączyć wodę i nie podlewać ponad tydzień. Swoje storczyki podlewam bardzo rzadko, nawet co 2 tyg ale ja nie mam suchego powietrza, kaloryferów i gorąca w domu. W kamykach nie trzymałam storczyków, raczej w specjalnym podłożu do storczyków, pewnie w takim jest teraz Twój piękniś
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu śliczny piegusek
ja na razie nic bym mu nie robiła. Podlać dopiero jak korzonki będą srebrne i nie będzie śladu wody na doniczce.
z jednej strony korzonek jest do wycięcia, ale to spokojnie niech się najpierw zaklimatyzuje u Ciebie.
Dziękuję za pomoc
Chyba dam mu spokój na razie, niech chłopak ochłonie. Później będę się radzić co dalej
Póki co biegam z nim po całym mieszkaniu i nie mogę mu miejsca znaleźć. Wszędzie gdzie mogę go postawić albo wieje albo jest słońce
Ciepło w mieszkaniu, słońce przygrzało więc kwiatki się budzą. Hoje zaczęły się puszczać, Rubrę udało mi się postawić w pełnym słońcu więc mam nadzieję na charakterystyczne wybarwienie liści. Compacta laura lei mnie dzisiaj zszokowała - pędy miała na zimę pozawijane (kilka w jednej doniczce) żeby jej ciepło było. Wczoraj je rozwinęłam i ukazał mi się wielki hojowy potwór
Jest wielka
Jak tylko hoje pójdą pod prysznic to porobię zdjęcia. Fiołki ruszyły jak szalone, wszystkie epipremnum też. Już się nie mogę doczekać sfotografowania ich, ale najpierw trzeba całe to towarzystwo wykąpać
Pozdrawiam bardzo i wszystkim Paniom życzę wszystkiego najwspanialszego zielonego
Chyba dam mu spokój na razie, niech chłopak ochłonie. Później będę się radzić co dalej
Póki co biegam z nim po całym mieszkaniu i nie mogę mu miejsca znaleźć. Wszędzie gdzie mogę go postawić albo wieje albo jest słońce
Ciepło w mieszkaniu, słońce przygrzało więc kwiatki się budzą. Hoje zaczęły się puszczać, Rubrę udało mi się postawić w pełnym słońcu więc mam nadzieję na charakterystyczne wybarwienie liści. Compacta laura lei mnie dzisiaj zszokowała - pędy miała na zimę pozawijane (kilka w jednej doniczce) żeby jej ciepło było. Wczoraj je rozwinęłam i ukazał mi się wielki hojowy potwór
Pozdrawiam bardzo i wszystkim Paniom życzę wszystkiego najwspanialszego zielonego
- arlet3

Kasiu to ja już
za tymi hojowymi fotkami 
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny falek i ja też czekam na foteczki a z tego co mówisz to będzie się działo :P
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękny okaz, i jak pisze Arlketka zostawić nic nie robić korzonki widać nie ucierpiały za mocno, a jak za mokre podłoże to ja osuszam kładąc ręczniki papierowe żeby wypijały wodę. Powodzenia 
Śliczny ten piegusek
Ja też początkuję w storczykach i tak jak mi dziewczyny radziły podlewam wtedy jak korzonki są srebrnawe.
Po przekwitnięciu chyba będę musiał go przesadzić bo korzeni ma chyba więcej niż ziemi.
To ja
na prysznic i fotorelację 
Ja też początkuję w storczykach i tak jak mi dziewczyny radziły podlewam wtedy jak korzonki są srebrnawe.
Po przekwitnięciu chyba będę musiał go przesadzić bo korzeni ma chyba więcej niż ziemi.
To ja
Skoro obiecałam
To nic, że wyprałam kwiatki skoro przy zdejmowaniu folii ochraniającej ziemię połowa tej ziemi znalazła się na mokrych liściach
Zatem, oto wykąpana carnosa compacta laura lei
Dokładnie 4 pędy - w sumie mają rok.

A to jeszcze dorzucę zwykłą compactę:

Tutaj z tyłu compacta regalis, która wybitnie nie raczy się puścić, a z przodu tricolorki - te są za to bardzo chętne

Jeszcze się trochę pochwalę
Narzekałam, że multiflorę zabiłam, chyba się wystraszyła śmietnika i zaczęła rosnąć

To nic, że wyprałam kwiatki skoro przy zdejmowaniu folii ochraniającej ziemię połowa tej ziemi znalazła się na mokrych liściach
Zatem, oto wykąpana carnosa compacta laura lei
Dokładnie 4 pędy - w sumie mają rok.

A to jeszcze dorzucę zwykłą compactę:

Tutaj z tyłu compacta regalis, która wybitnie nie raczy się puścić, a z przodu tricolorki - te są za to bardzo chętne

Jeszcze się trochę pochwalę

- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Och Kasiu sprawiłaś że zaczęłam się ślinić cuda pokazałaś 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Piękne te hoje,co druga to ładniejsza
jest na czym oko zawiesić 
- arlet3

Kasiu
śliczne hojeczki
'Laura Lei' pięknie dorodna
a reszta nie chce zostać za nią w tyle.
Tricolorki superaśne
i multiflorka tylko patrzeć jak Ci zakwitnie 
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudeńka pokazałaś
a ta laura miodzio normalnie, przez rok Ci tak pięknie puściła?
przeżywam tak bo tegoroczna zima zabrała moją a właściwie to moja wina bo przesuszyłam ją
a ta laura miodzio normalnie, przez rok Ci tak pięknie puściła?
przeżywam tak bo tegoroczna zima zabrała moją a właściwie to moja wina bo przesuszyłam ją