To fakt dziewczyny, mam się bardzo fajnie, że blisko mnie mieszkają tak cudowne osoby jak Jadzia, Basia, Elżbietka i Andrzej Agnisiu nie jestem gospodarzem spotkań
Dziś znowu wyjechałam z ogrodu Basieńki z całym naręczem roślin Jutro będę sadzić i sadzić, tak się już stęskniłam za moim ogrodem, ciekawe co tam jeszcze kwitnie. Obiecuję relację w poniedziałek, a w niedzielę mamy dożynki, więc będzie też kilka zdjęć z tej imprezki
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe Mój kawałek świata. część 3
Witajcie dziewczyny. Lało tylko do 13-tej, a potem już tylko wiało i było bardzo zimno (15 stopni). Roślinki więc posadziłam i wyplewiłam prawie cały ogród. To jest nie możliwe jak chwasty zarosły moje rabatki. Nie było mnie raptem 2 tygodnie i zastałam taki busz, że aż strach.
Nadal pięknie kwitnie kosmos, zakwit w końcu pierwsze dalie, a wrzosy wyglądają wprost bajecznie. Kwitną jeszcze róże, na Westerlandzie naliczyłam 60 przekwitniętych kwiatów, 1 jeszcze kwitnie i są jeszcze 4 pączki. Te 60 kwiatów kwitnęło w okresie 2 ostatnich tygodni, bo poprzednie zrywałam zaraz po przekwitnięciu. To przepiękną róża. To samo mogę powiedzieć o Flamenko - ta róża też była ciągle obsypana kwiatami. Teraz nie kwitnie, ale ma jeszcze kilka pączków. Przepięknie zakwitła hosta Guacamole kwiat jest biały i duży - to moja ulubiona hosta, głosowałam na nią w konkursie host.
Dziś tylko tak poopowiadam bo miałam rozładowane baterie w aparacie, ale jutro mam nadzieję porobić zdjęcia
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe Mój kawałek świata. część 3
Na początek Dożynki 2010 w Nowym Lesie - dekoracja ołtarza i korona dożynkowa w kształcie olbrzymiego kosza pełnego pieczywa
Posadziłam wprawdzie roślinki, które dostałam od Basi i Andrzeja - Amadyna, ale nie zrobiłam im zdjęć bo są na razie mało fotogeniczne W zamian za to widoczki z mojego świata
Kompozycje żurawkowo-hostowa
Już widać jesień - czerwone jagódki na irdze poziomej
Moja wiosenna kompozycja trzech odmian Tawuł japońskich, czy nie są przepiękne
Kwitnący świat Iwy
A teraz to co misie lubią najbardziej - moje wrzosowisko
No i prośba na koniec może ktoś pomoże mi nazwać moją hortensję bukietową, to jej 2 rok u mnie