Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DOMINIKO fajnie się czyta Twoje głośne medytacje . Tak bym też chciała trochę więcej wiedzieć ale jakoś mi to za bardzo nie chce wejsć do głowy . No starość nie radość .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

oj, pierwszy dzień szkolny chyba oblewamy..... :roll: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
potfoor
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 12:27

Post »

ah, widzę że ktoś tu cierpi z powodu 1 września...
pozdrawiam i pamiętaj ze już po zimie jest wiosna a po wiośnie lato i znów koniec szkoły :D :D :D
przeleci ;)
muszę się tyyyle nauczyć jeszcze...
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oliwko - no prosze :lol: Dosadzaj jakies hity i ciesz sie owocami :wink:

Gosiu - geste czyli co 80-90 cm - tak zamierzam sadzic przerobowe. Deserowki mam co 1,25 ale na naszym FW jest gosc, ktory Arkadie ma posadzona co 70 cm (na sprzedaz owoce), i podobno swietnie sie sprawuje.
Mowisz o przerobowkach - niestety na dobre wino trzeba ograniczac plonowanie, a nawet jeśli zostawisz jak jest to z 1 krzewu nie wyjdzie wiele tego wina. Juz lepiej zrobic wino z wisni (wychodzi b. dobre). A zamiast przerobowej posadzic jeszcze 1 deserowke :twisted:

Jadziu - medytuje i medytuje, tylko zadnych efektow. Nadal chodze po dzialce i rozmyslam :lol: A moze wejdzie 25 krzewow ;:60 ;:183 :;230

Aniu - wlasnie, musze otworzyc wino, ktore przywiozlam, zapomnialam o takiej okazji ;:209

Monisiu - szkola mnie nie martwi, ale jesien i zima tak. Nie mozna nic robic w ogrodzie, no i jest zimno ;:151
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dominiko - ja też kombinuję co by jeszcze wcisnąć a to parę róż, a to parę powojników, a jakby wybudować tą drewbutnię to może wokół by się dało tez dosadzić choćby z 2 krzaki winorośli... A skoro kiwi wypadło to może jeszcze jakąś deserówkę... Zdecydowanie za małe są te nasze ogrody.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Potwierdzam dziewczyny ogrody dwie Asie mają za małe, dominikas ma troszkę większy
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Dominisiu, jeszcze tego lata zostało...

Jak pisze Kohelet (chyba ;-) )jest czas siewów i czas zbiorów, gdyby nie zima, to po co by człowiek konserwował, marynował, suszył, mroził, pasteryzował i fermentował ;-)

Po to mamy jesień i zimę, żeby było kiedy te słoiczki i buteleczki, prawda, otwierać, no nie ;-) inaczej to by człowiek okrągły rok z chaszczy nie wyszedł :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, za male ogrody - ja od razu uprzedzilam meza, ze musimy miec miejsce na drzewa i krzewy owocowe, wiec szukalismy takiej dzialki, zeby cos tam sie zmiescilo. Jak widac - przydalaby sie wieksza - tak ze 200 m chociaz :roll:

A co do jedzenia i picia w zimie - no fajnie, ale ja do tego nie potrzebuje zimna :lol: Rozumiem, ze zima potrzebna roslinom do spoczynku, tylko czy to musi tyle trwac? :roll: 3 miesiace byloby w sam raz, akurat na odpoczynek od chaszczy :wink:

Temat doboru bialych przerobowek draze, zalozylam temat na FW, mam nadzieje, ze chlopaki pomoga i cos podpowiedza :roll:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Dominiko czyli Ty też za zimą nie przepadasz? :wink: Wg mnie albo by mi jej całkowicie oszczędzono albo niech mnie wyślą na ten czas na Borneo :lol:

Kiedy będziemy degustować Twoje wina?
Przyznam Ci się, że na ostatnią większą rodzinną imprezkę sprezentowano mi 4 kartony wina hiszpańskiego: białego i różowego. Myślalam, że tą ilością obskoczę więcej proszonych obiadów, a tu kicha!!! Białe poszło już przy zupie :shock: Różówe wytrzymało do wieczora ... :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ba, ja wychodzę z załozenia, że jak się czegoś nie da zmienić, to trzeba to pokochać ;-) Nawet zima coś tam w sobie ma, chociaż też uważam, że to "coś" ciężko znaleźć ;-) Zimę najfajniej ogląda się na zdjeciach forumowiczów ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Aga pokochać? :shock:
Mnie zima kojarzy się tylko z dodatkowymi wydatkami: ogrzewanie, ciepłe kurteczki a nade wszystko wariactwo mojego męża i syna - NARTY!!! :shock:
Musiałam przystopować z roślinnymi wydatkami bo Dawid z nart i kombinezonu wyrósł :wink: Tatuś już pobuszował po All.. i poszło parę setek. Teraz nowe gogle bo stare to już obciach! :roll:
Ja na nartach nie jeżdżę ... :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No przesadzam z tym pokochać, ale chodzi o to, że narzekanie nic nie zmieni. Też bym chciałą, zeby trwała dwa miesiące...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla mnie zima też mogłaby trwać grudzień (fajnie czeka się do Gwiazdki), Sylwek i myk mamy wiosnę.... Z drugiej strony odkąd jest kominek w domu, to zupełnie inna sprawa.
Zimą mam czas przemyśleć nowe nasadzenia, re-aranżacje ogrodowe i rzeczywiście zdjęcia z roślinami się wtedy najlepiej ogląda...

Narzekam na mały ogród - jasne fajnie byłby posadzić kilka hortensji, róży, trochę drzewek owocowych, warzywnik to też fajna sprawa - ale szczerze nie wiem kiedy bym się zajmowała większym ogrodem, doba ma tylko 24 h a tydzień tylko 7 dni...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie lubię zimy i już. Też mi się kojarzy z wydatkami, w dodatku to ubieranie się, ech... I nic nie można porobić w ogrodzie - to dla mnie najgorsza kara :roll:

Asiu - masz racje - duży ogród to dużo pracy. Ale w sumie najwięcej przy zakładaniu. Potem już jest lepiej... o wiele lepiej :wink:

A ja chyba wykopię morelę :roll: celem nasadzeń winoroślowych. Tam byłoby chyba najlepiej, a moreli aż tak nie lubię (tym bardziej że ta odmiana jakaś rewelacyjna nie jest). Poza tym kwiaty lubią przemarzać, więc niech spada :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ba, mało tego - wychodzisz do pracy, ogrodu jeszcze nie widać, bo ciemno. Wracasz - ogrodu już nie widać bo ciemno.

Ale zawsze można posadzić hippeastrum :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”