Cynthio, Kasiu - borówkom tegoroczne "lanie wody z nieba" wyjątkowo przypasowało (one lubią wysoki poziom wód gruntowych

) ja, jak co roku, dałam im tylko nawóz do borówek (IV, VI) i wiosną siarkę pod krzaczki - czyli kwasidło i jeszcze raz kwasidło - i takie są tego efekty
Edytko, nawet sie nie spostrzeżesz, jak krzaczki urosną i obdarzą Cię nadmiarem owoców
Smoku drogi - pod płotem żółtaczki ze słoneczniczka szorstkiego - bezobsługowy, motylodajny
W tym moim mieście faktycznie esperal by się przydał władzy - teraz wydali uchwałę, że siuśkanie psie ma się odbywać z koniecznością posiadania przy sobie przez właściciela torebki na "niewymowne" (ale, jej nieużycie nie będzie karane ..

) i książeczki szczepień "obywaltela na 4 łapach", bo inaczej mandat...
ciekawe co zrobią jak złapią siuskacza bez właściciela ? Pies powinien mieć przyczepioną torebkę i książeczkę szczepień na sznurku przy szyi ? Naprawdę, niektórym upały szkodzą... albo brak esperalu...
Na jednej łodyżce róża w trzech odsłonach... od pączka do pełnego rozkwitu...
Trochę bieli...
i trochę zagadek...
kupiłam jako nn - co to jest ? bedzie miało kwiatki, czy tylko liściorki, choć ładne i one
Będzie kwitło takie "cuś"
a to największa niespodzianka

dostałam od kogoś, ale nie pamiętam, kto był Łaskawcą

i obdarzył mnie sadzoneczką... wsadziłam do doniczki i wyrosła... hortensja dębolistna ??? czy coś innego...
a takiego "ktosia" wystraszyłam polewaczką i szukał schronienia na brzozie... neutralny czy do odstrzału ?
Wielki był...