Wiejski po przejściach cz.36
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski po przejściach cz.36
Marysiu bulwy to zwieszone kwiaty hortensji? Początkowo myślałam że zdjęcie jest odwrócone 
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja lubię takie bulwy , szkoda ze przekwitają. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
~Witam!
Alu Twoje pewnie malwy z tegorocznego siewu albo młode bo moje to stare sadzonki i kwitną czerwiec/lipiec.
Chciałam je posadzić wzdłuż drewnianego płotu ale tam depczą kaczki i trudno będzie je utrzymać ale może zrobię płotek do płotka
Misiu wszystkie ogrody są piękne a każdy inny! nawet te projektowane, bo nie ma dwóch identycznych ogrodów
Rybka już wisi i przypomina
Olu tak to niby wdzięczna hortensja, bo z ukorzenionego patyczka, wyrosła szybko, kwitnie ładnie i obficie ale nie bardzo podoba mi się ten kształt...jakoś wolę te kiściowate kwiaty
Tego typu kule w nas na wsi pysznią się teraz przed każdym domem razem z niebieskimi
Irenko jesteś
wolę takie hortensje!

Dobrej soboty i trzymajcie kciuki żeby Goście dopisali, a burza przeszła bokiem!
Alu Twoje pewnie malwy z tegorocznego siewu albo młode bo moje to stare sadzonki i kwitną czerwiec/lipiec.
Chciałam je posadzić wzdłuż drewnianego płotu ale tam depczą kaczki i trudno będzie je utrzymać ale może zrobię płotek do płotka
Misiu wszystkie ogrody są piękne a każdy inny! nawet te projektowane, bo nie ma dwóch identycznych ogrodów
Olu tak to niby wdzięczna hortensja, bo z ukorzenionego patyczka, wyrosła szybko, kwitnie ładnie i obficie ale nie bardzo podoba mi się ten kształt...jakoś wolę te kiściowate kwiaty
Irenko jesteś

Dobrej soboty i trzymajcie kciuki żeby Goście dopisali, a burza przeszła bokiem!
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu! Tak jak napisała Elizabetka, krzewuszka nazywa się Caricature, kwitnie blado różowo i bardzo słabo. Kwitnie mi co roku ale ozdobna jest głównie z liści, kwiatku trzeba na niej szukać. Wzrost też ma dość słaby, mam ją od 2011 i ma około 1,2 metra, może dlatego, że jest zduszona przez inną krzewuszkę. Pozdrawiam serdecznie z pustyni w oczekiwaniu na zapowiadany deszcz, od 21 lipca go u mnie nie było 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Udanego spotkania życzę. Ja tam lubię wszelkie hortensje bez względu na kształt kwiatów.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu spotkania miłego bez burzy, deszczu i gorącego słońca.
pozdrawiam
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu hortensja stara się jak umie, żeby tylko ci się przypodobać... a Ty grymasisz
Ja moim zwieszającym się kwiatkom robię obwódki z takiej fajnej siatki zgrzewanej i praktycznie jej nie widać a roślinki trzymają pion
Udanego spotkania
Udanego spotkania
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Marysiu, zawsze się w głos śmieję, jak czytam, że znosisz ślimaki bieguskom
No, ale skoro je wzięłaś, bo mają je zjadać, to niech teraz jedzą 
Mam nadzieję, że spotkanie doszło do skutku i bawicie się świetnie. Oby ten dzień do końca obył się bez deszczu, bawcie się dobrze
Mam nadzieję, że spotkanie doszło do skutku i bawicie się świetnie. Oby ten dzień do końca obył się bez deszczu, bawcie się dobrze
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Marysiu, Iwonko znajoma na FB pisała ostatnio, że zbiera slimaki i nosi je do lasu, bo nie ma serca zabijać...nie wiem co lepsze... 
- Maska

- Kontakt:
Witam wieczorową porą!
Goście pojechali, deszcz dopisał, ale udało się trochę posiedzieć w ogrodzie w przede wszystkim przespacerować po ścieżce szaliczkowej
Michałku mam nadzieję że pustynia doczekała się deszczu, bo u mnie leje od paru godzin i to taki fajny deszcz, który skutecznie podlewa
Za potwierdzenie nazwy krzewuszki dziękuję! U mnie nie jest ściśnięta ale też przyrasta wolno, pewnie taka jej uroda. Mam już takie niewielkie krzewuszki i mnie to odpowiada
Czekam na Wasz przyjazd z Terenią, bo stęskniłam się za Wami
Mariolko ja mam wąski ogród i pewnie nie pasuje mi trochę kształtem taka hortensja
Ogólnie to lubię hortensje
Dziękuję spotkanie oczywiście było udane 
Krysiu gdzie się podziewałaś
Dzięki, deszcz musiał być
ale nie przeszkodził w rozmowach
Iwonko0042 dzisiaj musiało padać, trudno! Dzięki, ale pewnie to niebo coś zapowiadało
Ewciu mnie nie zwieszające kwiatki przeszkadzały tylko ich bulwiasty kształt. Poza tym ona z białego w brąz przechodzi...już ma takie tendencje
Ja ostatnio z siatki leśnej jaka mi została zrobiłam wysokiej róży okowy
Dziękuję
Iwonko 1 bieguski coś z trawy wyjadają, ale nie wiem co? szczególnie rano jak wychodzą z woliery
Zbieram ślimaki z innych części ogrodu do których one nie docierają, spod desek i kamieni....skoro to ich przysmaki
Spotkanie było udane i oczywiście uatrakcyjnił je nad deszczyk, dziękuję 
Aniu dla ślimaków nagich jestem bez serca! jak nie kaczki to....
Nie mam zdjęć z ogrodu, bo spotkanie dla mnie było najważniejsze! Mam nadzieję, że dziewczyny (i panowie) nie będą mi miały za złe że wkleję zdjęcia bez ich zgody
Asia (asikowo) podziwiała prezent dla mnie od Basi (apus) nie wiedząc, że buteleczka jest pełna

Martusia (Koziorożec) przywiozła nam oprócz pyszności ogród w pigułce, ale ja czekam na duży format zdjęć w wątku, a wierzcie mi ma co pokazać!

Wreszcie wyruszyłyśmy w ogród ...

Basiu co tam tak podziwiasz

Małgosia (Margo_margo) wyraźnie się czymś zmartwiła
, a Dorotko (Korzo) nadaje na odętkę że się rozsiewa 

Małgosia mając floksika.....znieruchomiała

To wszystkie nasze zdjęcie, bo dziewczyny chyba nie robiły. Martusiu, Dorotko Małgosiu, Asiu (z trzema panami) i Basiu bardzo Wam dziękuję za sympatyczną sobotę, za smakołyki i wspaniałe prezenty
Zapraszam ponownie!
Goście pojechali, deszcz dopisał, ale udało się trochę posiedzieć w ogrodzie w przede wszystkim przespacerować po ścieżce szaliczkowej
Michałku mam nadzieję że pustynia doczekała się deszczu, bo u mnie leje od paru godzin i to taki fajny deszcz, który skutecznie podlewa
Czekam na Wasz przyjazd z Terenią, bo stęskniłam się za Wami Mariolko ja mam wąski ogród i pewnie nie pasuje mi trochę kształtem taka hortensja
Ogólnie to lubię hortensje
Dziękuję spotkanie oczywiście było udane 
Krysiu gdzie się podziewałaś
Dzięki, deszcz musiał być Iwonko0042 dzisiaj musiało padać, trudno! Dzięki, ale pewnie to niebo coś zapowiadało
Ewciu mnie nie zwieszające kwiatki przeszkadzały tylko ich bulwiasty kształt. Poza tym ona z białego w brąz przechodzi...już ma takie tendencje
Dziękuję

Iwonko 1 bieguski coś z trawy wyjadają, ale nie wiem co? szczególnie rano jak wychodzą z woliery
Zbieram ślimaki z innych części ogrodu do których one nie docierają, spod desek i kamieni....skoro to ich przysmaki 
Aniu dla ślimaków nagich jestem bez serca! jak nie kaczki to....
Nie mam zdjęć z ogrodu, bo spotkanie dla mnie było najważniejsze! Mam nadzieję, że dziewczyny (i panowie) nie będą mi miały za złe że wkleję zdjęcia bez ich zgody
Asia (asikowo) podziwiała prezent dla mnie od Basi (apus) nie wiedząc, że buteleczka jest pełna

Martusia (Koziorożec) przywiozła nam oprócz pyszności ogród w pigułce, ale ja czekam na duży format zdjęć w wątku, a wierzcie mi ma co pokazać!

Wreszcie wyruszyłyśmy w ogród ...

Basiu co tam tak podziwiasz

Małgosia (Margo_margo) wyraźnie się czymś zmartwiła

Małgosia mając floksika.....znieruchomiała

To wszystkie nasze zdjęcie, bo dziewczyny chyba nie robiły. Martusiu, Dorotko Małgosiu, Asiu (z trzema panami) i Basiu bardzo Wam dziękuję za sympatyczną sobotę, za smakołyki i wspaniałe prezenty
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ale fajne spotkanie
I fajne dziewczyny
Marta wygląda na wypoczętą i zrelaksowaną, to może w końcu pokaże nam swój ogród.
Marta wygląda na wypoczętą i zrelaksowaną, to może w końcu pokaże nam swój ogród.
- Maska

- Kontakt:
Małgosiu namawiam ją, bo chyba za długo była poza forum i leń ją ogarnął!
Sanatorium też ją wymęczyło, bo oprócz zabiegów wykupiła dodatkowe i chyba było trochę za dużo
Wygląda bardzo ładnie!
Dziewczyny bardzo sympatyczne
facetom tym dużym i tym małym też niczego nie brakuje 
Dziewczyny bardzo sympatyczne
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Najważniejsze, że udało się Wam wyjść do ogrodu. A deszcz na pewno tylko Wam urozmaicił spotkanie
Miałaś okazję pokazać ogród na żywo i jak widać, wzbudził zainteresowanie. Fajne komentarze Twojego autorstwa 
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Marysiu Przede wszystkim bardzo dziękuję za zaproszenie i fantastyczne popołudnie
Poznałam kolejne ogrodowo zakręcone dziewczyny i kolejny raz potwierdza się, że my- ogrodnicy zawsze znajdziemy nić zrozumienia.
Martunia, Dorotko Bardzo mi było miło znów z Wami się spotkać
Asiu, Basiu Przypomniałam sobie jak nazywa się ten kwiatuszek ze zdjęcia Marty. To Jarzmianka. A nie mówiłam, że na "M"
Panie rozprawiały o kwiatach, przepisach; Panowie wprowadzali wyśmienity, radosny nastój i w sumie nikomu ten popołudniowy deszcz nie przeszkadzał.
Jeszcze raz dziękuję
PS
Może ten floks się tak do mnie tulił, bo chciał do Krakowa jechać?