Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu bulwy to zwieszone kwiaty hortensji? Początkowo myślałam że zdjęcie jest odwrócone :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja lubię takie bulwy , szkoda ze przekwitają. ;:145
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

~Witam!

Alu Twoje pewnie malwy z tegorocznego siewu albo młode bo moje to stare sadzonki i kwitną czerwiec/lipiec.
Chciałam je posadzić wzdłuż drewnianego płotu ale tam depczą kaczki i trudno będzie je utrzymać ale może zrobię płotek do płotka ;:306

Misiu wszystkie ogrody są piękne a każdy inny! nawet te projektowane, bo nie ma dwóch identycznych ogrodów :D Rybka już wisi i przypomina ;:168

Olu tak to niby wdzięczna hortensja, bo z ukorzenionego patyczka, wyrosła szybko, kwitnie ładnie i obficie ale nie bardzo podoba mi się ten kształt...jakoś wolę te kiściowate kwiaty :oops: Tego typu kule w nas na wsi pysznią się teraz przed każdym domem razem z niebieskimi :wink:

Irenko jesteś ;:168 wolę takie hortensje!

Obrazek

Dobrej soboty i trzymajcie kciuki żeby Goście dopisali, a burza przeszła bokiem! ;:4
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu! Tak jak napisała Elizabetka, krzewuszka nazywa się Caricature, kwitnie blado różowo i bardzo słabo. Kwitnie mi co roku ale ozdobna jest głównie z liści, kwiatku trzeba na niej szukać. Wzrost też ma dość słaby, mam ją od 2011 i ma około 1,2 metra, może dlatego, że jest zduszona przez inną krzewuszkę. Pozdrawiam serdecznie z pustyni w oczekiwaniu na zapowiadany deszcz, od 21 lipca go u mnie nie było :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Udanego spotkania życzę. Ja tam lubię wszelkie hortensje bez względu na kształt kwiatów.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu spotkania miłego bez burzy, deszczu i gorącego słońca.

pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Obrazek
To zdjęcie Marysiu to mistrzostwo, piekne ;:215
Kwioteczki kwitną mimo pogody i nie pogody ;:215 , a ja życzę słonka i cudnej pogody na dziś bez deszczu :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu hortensja stara się jak umie, żeby tylko ci się przypodobać... a Ty grymasisz ;:168 Ja moim zwieszającym się kwiatkom robię obwódki z takiej fajnej siatki zgrzewanej i praktycznie jej nie widać a roślinki trzymają pion ;:168

Obrazek

Udanego spotkania ;:4
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, zawsze się w głos śmieję, jak czytam, że znosisz ślimaki bieguskom :;230 No, ale skoro je wzięłaś, bo mają je zjadać, to niech teraz jedzą ;:306
Mam nadzieję, że spotkanie doszło do skutku i bawicie się świetnie. Oby ten dzień do końca obył się bez deszczu, bawcie się dobrze ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Marysiu, Iwonko znajoma na FB pisała ostatnio, że zbiera slimaki i nosi je do lasu, bo nie ma serca zabijać...nie wiem co lepsze... ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorową porą!
Goście pojechali, deszcz dopisał, ale udało się trochę posiedzieć w ogrodzie w przede wszystkim przespacerować po ścieżce szaliczkowej ;:65

Michałku mam nadzieję że pustynia doczekała się deszczu, bo u mnie leje od paru godzin i to taki fajny deszcz, który skutecznie podlewa ;:215 Za potwierdzenie nazwy krzewuszki dziękuję! U mnie nie jest ściśnięta ale też przyrasta wolno, pewnie taka jej uroda. Mam już takie niewielkie krzewuszki i mnie to odpowiada Obrazek Czekam na Wasz przyjazd z Terenią, bo stęskniłam się za Wami ;:4

Mariolko ja mam wąski ogród i pewnie nie pasuje mi trochę kształtem taka hortensja Obrazek Ogólnie to lubię hortensje ObrazekDziękuję spotkanie oczywiście było udane Obrazek

Krysiu gdzie się podziewałaś Obrazek Dzięki, deszcz musiał być :D ale nie przeszkodził w rozmowach ;:162

Iwonko0042 dzisiaj musiało padać, trudno! Dzięki, ale pewnie to niebo coś zapowiadało :wink:

Ewciu mnie nie zwieszające kwiatki przeszkadzały tylko ich bulwiasty kształt. Poza tym ona z białego w brąz przechodzi...już ma takie tendencje :wink: Ja ostatnio z siatki leśnej jaka mi została zrobiłam wysokiej róży okowy ;:306
Dziękuję Obrazek

Iwonko 1 bieguski coś z trawy wyjadają, ale nie wiem co? szczególnie rano jak wychodzą z woliery ObrazekZbieram ślimaki z innych części ogrodu do których one nie docierają, spod desek i kamieni....skoro to ich przysmaki ;:306 Spotkanie było udane i oczywiście uatrakcyjnił je nad deszczyk, dziękuję Obrazek

Aniu dla ślimaków nagich jestem bez serca! jak nie kaczki to.... ;:134

Nie mam zdjęć z ogrodu, bo spotkanie dla mnie było najważniejsze! Mam nadzieję, że dziewczyny (i panowie) nie będą mi miały za złe że wkleję zdjęcia bez ich zgody ;:180
Asia (asikowo) podziwiała prezent dla mnie od Basi (apus) nie wiedząc, że buteleczka jest pełna ;:304

Obrazek

Obrazek

Martusia (Koziorożec) przywiozła nam oprócz pyszności ogród w pigułce, ale ja czekam na duży format zdjęć w wątku, a wierzcie mi ma co pokazać!

Obrazek

Wreszcie wyruszyłyśmy w ogród ...
Obrazek

Basiu co tam tak podziwiasz ;:196

Obrazek

Małgosia (Margo_margo) wyraźnie się czymś zmartwiła :shock: , a Dorotko (Korzo) nadaje na odętkę że się rozsiewa Obrazek

Obrazek

Małgosia mając floksika.....znieruchomiała ;:306

Obrazek

To wszystkie nasze zdjęcie, bo dziewczyny chyba nie robiły. Martusiu, Dorotko Małgosiu, Asiu (z trzema panami) i Basiu bardzo Wam dziękuję za sympatyczną sobotę, za smakołyki i wspaniałe prezenty ;:4 Zapraszam ponownie!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ale fajne spotkanie :uszy I fajne dziewczyny ;:215
Marta wygląda na wypoczętą i zrelaksowaną, to może w końcu pokaże nam swój ogród.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu namawiam ją, bo chyba za długo była poza forum i leń ją ogarnął! :D Sanatorium też ją wymęczyło, bo oprócz zabiegów wykupiła dodatkowe i chyba było trochę za dużo :uszy Wygląda bardzo ładnie! ;:108
Dziewczyny bardzo sympatyczne ;:4 facetom tym dużym i tym małym też niczego nie brakuje ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Najważniejsze, że udało się Wam wyjść do ogrodu. A deszcz na pewno tylko Wam urozmaicił spotkanie :tan Miałaś okazję pokazać ogród na żywo i jak widać, wzbudził zainteresowanie. Fajne komentarze Twojego autorstwa ;:138
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Marysiu Przede wszystkim bardzo dziękuję za zaproszenie i fantastyczne popołudnie ;:196 Zawsze z radością odwiedzam Ciebie i Twój ogród i chyba nigdy nie będę mogła powiedzieć, że go znam. Kolejny raz wypatrzyłam roślinkę, której wcześniej tam nie było ;:oj a jest tak urocza, że spać nie będę mogła. To był wrotycz/wrotyczyk? Dziękuję także za fantastyczne dary i przepyszne jedzonko ;:180
Poznałam kolejne ogrodowo zakręcone dziewczyny i kolejny raz potwierdza się, że my- ogrodnicy zawsze znajdziemy nić zrozumienia.
Martunia, Dorotko Bardzo mi było miło znów z Wami się spotkać ;:168
Asiu, Basiu Przypomniałam sobie jak nazywa się ten kwiatuszek ze zdjęcia Marty. To Jarzmianka. A nie mówiłam, że na "M" ;:306
Panie rozprawiały o kwiatach, przepisach; Panowie wprowadzali wyśmienity, radosny nastój i w sumie nikomu ten popołudniowy deszcz nie przeszkadzał.
Jeszcze raz dziękuję ;:196

PS
Może ten floks się tak do mnie tulił, bo chciał do Krakowa jechać? ;:224
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”