Petunia z nasion cz.5
Re: Petunia z nasion cz.5
Moje po pikowaniu jeszcze nie ruszyły, ale i nie padły to może coś z nich będzie:) ewidentnie brakuje im

- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny las! Życzę cierpliwości w pikowaniu!
Większość siałam otoczkowanych, więc mogłam je odpowiednio rozmieścić. Pozostałe starałam się rzucać w ziemię w miarę rzadko, nie potrzebuję zbyt wiele sadzonek ale i tak to ,co wzeszło to jak dla mnie za dużo, więc będę trochę rozdawać.
Przy pikowaniu pomagałam sobie patykiem do szaszłyków ale, gdyby to były większe ilości, to chyba dostałabym oczopląsu.
Pozdrawiam, Marta.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marta dziękuje ! Uwielbiam pikować
Już nie mogę się doczekać
Już nie mogę się doczekać
Dwa lata temu miałam w jednej donicy petunię w kolorze amarantowym i milion bells w kolorze ciemnym różowym, a ponieważ razem z nimi rosła fuksja -to chciałam donicę przechować (petunię i milion bells wyrwałam a została sama fuksja). Wiosną coś w donicy zaczęło kiełkować-roślinka podobna do petunii na pierwszy rzut oka (miałam posiane nasionka innych więc listki się zgadzały), jak się okazało to wyrosła petunia o bardzo jasnych różowych kwiatkach (bardziej jasny brudny róż-i nie była zachwycająca)-być może powstała jakaś krzyżówka z milion bells, ale kolor kwiatów? ani petunii ani milion bells-bo obydwie roślinki były rok wcześniej żarówiaście różowe.Papi pisze:Wysiewałam nasiona z własnych zbiorów. I oczywiście wszędzie czytałam, że petunie nie przenoszą cech z "rodziców" itp. Ale mam pytanie do tych osób, które wysiewały własne. Czy faktycznie Wam się nie powtarzały cechy? Co wysialiście a co otrzymaliście? Tak pytam z ciekawości jak to wygląda w praktyce z tymi cechami, chodzi mi zarówno o kolory jak i o pokrój.
- drakka
- 500p

- Od: 4 lip 2016, o 23:26
Ninia, wystarczy że poprzednie pokolenia były jasnoróżowe 
Ja jestem ciekawa swoich nasionek, wzeszły pięknie, część już popikowana- niestety nie wszystkie bo nie mam tyle miejsca.
Ja jestem ciekawa swoich nasionek, wzeszły pięknie, część już popikowana- niestety nie wszystkie bo nie mam tyle miejsca.
- Carmelka00

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
No ja dziś siałam następną partię petunii tym razem z takim białym obramowaniem, zobaczę czy też mi wszystko padnie 
-
Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Dlaczego Ci padła petunia?
-
Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Ładna sadzonka
-
vikii
- 200p

- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
Biała - śliczna
Oj widzę że firma Leg.... "szaleje" z ilością nasion w paczce. Niedługo puste dilerki będą sprzedawali
Seba - 0,01g?
Oj widzę że firma Leg.... "szaleje" z ilością nasion w paczce. Niedługo puste dilerki będą sprzedawali
Seba - 0,01g?
Pozdrawiam, Aneta:)
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
vikii tak 0,01 g
niedługo będzie 0,001 g 
- adamanna

- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Nasion wydaje się być niewiele ale jakby wszystkie chciały wyrosnąć to i tak spory zagonek można nimi obsadzić . Wszystkie ładniutkie, choć osobiście ich nie sieje z powodu ich lepkich liści 
Moje wysiane 23 i 24 lutego zaczynaja wschodzic. 
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Seba, mam dokładnie tą odmianę, koronkowy welon i naprawdę miałam tych nasion ze trzy razy więcej
Może ktoś się przy odmierzaniu pomylił?
W takim razie życzę 100% wschodów, żeby Ci chociaż los powetował ich małą ilość w paczce.
W takim razie życzę 100% wschodów, żeby Ci chociaż los powetował ich małą ilość w paczce.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka