Dokarmiałaś je jakoś? Bo to straszne żarłoki. Czy tak same z siebie wybujały?
Ogród ciągle w budowie 2016
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Super to wygląda.
Kasiu no właśnie nie - one tak same urosły. Jedno nasionko się na ścieżce zaplątało i też tam wyrósł. W końcu tak zaczął przeszkadzać, ze musiałam go wyciąć. Piłą!!
Tu bliżej są jadalne, a na końcu ozdobne, ale te ozdobne są tylko ciut niższe.
Tu bliżej są jadalne, a na końcu ozdobne, ale te ozdobne są tylko ciut niższe.
- mymysteryy

Miej na nie oko, bo sąsiadom (mam na myśli kwiaty obok) wszystko wyjedzą. 
- Calamburka
- 100p

- Od: 7 lip 2016, o 12:23
Świetne są te słoneczniki. Uwielbiam taką burzę kwiatów jak u Ciebie.
Pozdrawiam ciepło
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
Dalie się nie dają, a lilie faktycznie marne w tym rejonie były.... W przyszłym roku powędrują na tył działki i będą osłaniać pomidory.
Dzięki Ewo
Dzięki Ewo
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślicznie wyglądają te słoneczniki
Uwielbiam je właśnie tak posiane jak kwiaty
Kiedyś też miałam taki wysoki las przed domem, widać było z daleka, pięknie to wygląda. W tym roku posiałam w cieniu i się zmarnowały, ale kilka jest. W przyszłym posieję w lepszym miejscu--kapitalnie to wygląda u Ciebie . Zresztą cała ta rabata super 
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Ale wielkoludy Ci wyrosły
Fajnie że zrobiły ścianę od sąsiada
Fajnie że zrobiły ścianę od sąsiada
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Liliowce i ściana z słoneczników są ekstra.
Aż nie chce się wierzyć, że to już jesień za pasem mimo iż w kalendarzu jeszcze lato.
Jakoś w tym sezonie nie nadążam ze wszystkim, a utonęłam w przetworach.
Kwiatów też jakby już mniej, tylko jesienne w blokach startowych.
Aż nie chce się wierzyć, że to już jesień za pasem mimo iż w kalendarzu jeszcze lato.
Jakoś w tym sezonie nie nadążam ze wszystkim, a utonęłam w przetworach.
Kwiatów też jakby już mniej, tylko jesienne w blokach startowych.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
U mnie również słoneczniki zaszalały. Rosną na końcu ogrodu, tez bardzo wysokie ok.3metry. A ze główki napakowane nasionami, to i ciężkie, pozwieszały głowy i właśnie dziś huknęłam się o jedną taką
Tak to jest jak myślami zawsze gdzieś się błądzi...
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Kasiu, dawno nie zaglądałam ze stratą dla mnie
Pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie. Ilość lilii i liliowców powalająca. A słonecznikowy gaj to będzie cudowna stołówka dla ptaków. Ja wycinam te duże talerze ( mój M uwielbia ) a te małe zostawiam dla skrzydlatych przyjaciół.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym roku widać słoneczniki wszystkie takie, moje też grubo ponad dwa metry mają, jak chciałam im siatki na głowy ponakładać to mslałam, że po drabinę będę musiała isć 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Śliczne masz roślinki i jest tak kolorowo u Ciebie
. Słonecznikowa ściana to był fajny pomysł
. Pozdrawiam
.
Karolka ja też swoim w przyszłym roku znajdę lepsze miejsce, bo tu trochę przeszkadzają innym kwiatom. Tak prawdę mówiąc tam jest kilka rabat, tylko ścieżki mi zarosły

Kasiu w przyszłym roku zrobię sobie taką ścianę z tyłu działki, bo sąsiad tam w ogóle nie kosi i wszystko potem do mnie przełazi. Łacznie z owadami, które tam żyją.

Grażynko jeszcze się latem nie nacieszyłam, a tu już faktycznie widać oznaki jesieni. Jeszcze wiele z moich dalii kwiatów nie pokazały, a tu już astry jesienne kwitnąć zaczynają.

Mariolka ja dla odmiany wyciełam jednego slonecznika, bo rósł na ścieżce i teraz ciągle się o jego pień potykam - ciekawe kiedy wyrżnę

Małgosiu ja specjalnie posadziłam w tym roku dużo słoneczników ozdobnych z myślą o ptakach i z nadzieją, że one w zamian zostawią dla mnie te duże...
Niektóre już ładnie wyskubane.

Małgosiu też myślałam o zakładaniu im pończoszki, ale nijak tam drabiny nie wstawię... a poza tym z moim lękiem wysokości i tak bym na nią nie wlazła
Po cichu liczę na to, ze ptaki zajmą się ozdobnymi, a dla mnie te większe zostawią.

Ewelinko dzięki
Ta słonecznikowa ściana wyszła sama z siebie - ja jej nie planowałam

Kasiu w przyszłym roku zrobię sobie taką ścianę z tyłu działki, bo sąsiad tam w ogóle nie kosi i wszystko potem do mnie przełazi. Łacznie z owadami, które tam żyją.

Grażynko jeszcze się latem nie nacieszyłam, a tu już faktycznie widać oznaki jesieni. Jeszcze wiele z moich dalii kwiatów nie pokazały, a tu już astry jesienne kwitnąć zaczynają.

Mariolka ja dla odmiany wyciełam jednego slonecznika, bo rósł na ścieżce i teraz ciągle się o jego pień potykam - ciekawe kiedy wyrżnę

Małgosiu ja specjalnie posadziłam w tym roku dużo słoneczników ozdobnych z myślą o ptakach i z nadzieją, że one w zamian zostawią dla mnie te duże...

Małgosiu też myślałam o zakładaniu im pończoszki, ale nijak tam drabiny nie wstawię... a poza tym z moim lękiem wysokości i tak bym na nią nie wlazła

Ewelinko dzięki

- mymysteryy

Pięknie Kasiu Ci ten heliotrop kwitnie.
Praktycznie liści nie widać tylko jeden wielki kwiatostan.
To ta figa co odbijała w tym roku z korzenia? Ma owoce?
To ta figa co odbijała w tym roku z korzenia? Ma owoce?
Figa praktycznie co roku z korzenia odbija - w zeszłym roku tylko rosła z pnia, bo zimy nie było. A owocki wytwarza nawet taki maluch, z tym, ze jeśli we wrześniu będą przymrozki to raczej nie dojrzeją. Heliotrop tylko ten jeden się udał - reszta nawet paków nie ma.
Moi dzisiejsi goście - taka gromadka nastu osobników. Nie znam się specjalnie na ptakach, ale wyglądały na drozdy i kosy.

Nowa czasznica rośnie

I chciałam jeszcze pokazać moje piękne paliki do pomidorów wycięte z jaśminu - niestety nie udało mi się ich dobrze uchwycić.

Ale chyba widać jakie piękne listki puszcza ta tyczka
Moi dzisiejsi goście - taka gromadka nastu osobników. Nie znam się specjalnie na ptakach, ale wyglądały na drozdy i kosy.

Nowa czasznica rośnie

I chciałam jeszcze pokazać moje piękne paliki do pomidorów wycięte z jaśminu - niestety nie udało mi się ich dobrze uchwycić.

Ale chyba widać jakie piękne listki puszcza ta tyczka