Pelargonia - uprawa z sadzonek
Re: Pelargonia - z sadzonek
Reebok24 uważam że z pierwszego zdjęcia wszystkie sadzonki można skrócić i je ukorzenić.
Są za wysokie a jak je obetniesz będziesz miał podwójną korzyść, dodatkowe sadzonki i ładne rozrośnięte krzaczki.
lilbee piękny kolor pelargonii.
Są za wysokie a jak je obetniesz będziesz miał podwójną korzyść, dodatkowe sadzonki i ładne rozrośnięte krzaczki.
lilbee piękny kolor pelargonii.
Hej
U mnie w sadzoneczkach chyba zadomowiły się ziemiórki. Pełno tego lata wszędzie,ale larwy jak dotąd nie widziałam ani jednej. Właśnie potraktowałam je substralem na mszyce i ziemiórki,mam nadzieję że pomoże. Pelargonie takie już są fajne, a teraz boję się żeby ich nie zniszczyć.Poradźcie coś, może ktoś zwalczał u siebie te wstrętne paskudy.
Chętnie też widziałabym choć pąki na moich sadzonkach,ale chyba trzeba będzie jeszcze poczekać, ale to już bliżej niż dalej.
Moje wczoraj były pierwszy raz wyniesione na werandowanie. Jak kwiatki na dworze, to już jakby bardziej czuć wiosnę.
Moje wczoraj były pierwszy raz wyniesione na werandowanie. Jak kwiatki na dworze, to już jakby bardziej czuć wiosnę.
Uszczknąłem wierzchołki pelargonii 8dni temu za 3 liściem dziś puściły po trzy nowe pędy z rozgałęzień liściowych
Cyba coś z tego będę miał To pierwsze moje ukorzenione pelargonie zwisające . Prawie 100szt

- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adamie dużo tych pelargoni. Kawał podlewania będzie.
moja przez zimę szła w górę to ją ciachnęłam i zrobiłam z czubka sadzonkę. Fajnie że tak łatwo się przyjmują.
Zawsze wyrabiałem się w 40 sztukach, w tym roku planuje powiesić podwójne doniczki jedne wyżej drugie niżej - będą" oszukane" długie pelargonie 
- Rozana
- 1000p

Fajnie kombinujesz. Ja mam tylko 3 doniczki. Ale mam też inne kwiaty więc wystarczy. A powiedz mi czy one lubią słońce czy cień. ?
Lubią słońce , ale ja mam zadaszony taras i też dobrze wychodzą Lubią dobrą ziemie obornik i nawożenie .
- Rozana
- 1000p

To wiecej u mnie słońca będą miały gdzie stać. Ja stawiam na parapety . Ale zastanawiam się czy może by nie dokupić jakiś kwietnik na ścianę domu.
Marta można kwiaty w domu i na zewnątrz to coś wspaniałego na to zawsze miejsce się znajdzie . Ja jakbym miał więcej czasu to obsadził bym nimi niemal każdy zakątek 
- Rozana
- 1000p

-
ANNA2006
- 200p

- Od: 17 maja 2013, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje też mają liście podwijające się. Są nawożone Substralem na wzrost liści/pędów wiec to nie to że brakuje im jakiś składników.Myślę że wystawianie na powietrze je wzmocni i będą normalnie wyglądać. Moje dziś zostały wystawione na balkon, do wieczora.
Chyba że to przez ziemiórki bo u mnie widziałam że kilka lata.Na razie niczego nie stosuję.
Chyba że to przez ziemiórki bo u mnie widziałam że kilka lata.Na razie niczego nie stosuję.
- Rozana
- 1000p

Nie zauważyłam ziemiórek. No nic może jak będą na zewnątrz to odżyją.