Walztime zwłaszcza
Ogródek pod dębami, cz. 3
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek pod dębami, cz. 3
Piękne deszczowe róże, ach..
Walztime zwłaszcza
Walztime zwłaszcza
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Wandziu , współczuję ostępki ( żeby ją
) . Ale LILIE i tak masz śliczne . A teraz LILIOWCE w ilości hurtowej , ech. Pięknie będzie wyglądał kwitnący szpaler 
U mnie zakwitła pierwsza z liliowych odmian. Na szczęście nie mam ostępki , ale za to pojawiła się poskrzypka z potomstwem - brrr.Ten rok jest wg. moich obserwacji bardzo bogaty we wszelkie larwy i gąsienice obżerające roślinki.Przynajmniej u mnie. Nawet BERBERYSY zaatakowały jakieś paskudztwa , ale już spryskałam i jest ok.
Pozdrawiam
, E.
U mnie zakwitła pierwsza z liliowych odmian. Na szczęście nie mam ostępki , ale za to pojawiła się poskrzypka z potomstwem - brrr.Ten rok jest wg. moich obserwacji bardzo bogaty we wszelkie larwy i gąsienice obżerające roślinki.Przynajmniej u mnie. Nawet BERBERYSY zaatakowały jakieś paskudztwa , ale już spryskałam i jest ok.
Pozdrawiam
moja babcia bardzo kochała róże i na 'tamte' czasy miała najpiękniejszy w okolicy ogród... chyba trochę zaraziła mnie tą miłością, bo róże niezmiennie mnie zachwycają swoją różnorodnością, delikatną urodą, pewnego rodzaju ulotnością, intensywnością barw i zapachów... podłą mam glebę, ale róż u mnie będzie coraz więcej...
u Ciebie, Wandziu, prawdziwy festiwal kwitnienia - goście będą pod wrażeniem
50km to nie daleko - miałam na myśli zwykły roboczy dzień i korki z tym związane... ale dla chcącego nie ma nic trudnego, więc wierzę że odwiedzimy wzajemnie nasze ogrody - byłoby mi bardzo przyjemnie
pociągiem do mnie nie mozna dojechać, najwyżej ze Śródmieścia kolejką WKD, do Podkowy Leśnej bądź Otrębus...
u Ciebie, Wandziu, prawdziwy festiwal kwitnienia - goście będą pod wrażeniem
50km to nie daleko - miałam na myśli zwykły roboczy dzień i korki z tym związane... ale dla chcącego nie ma nic trudnego, więc wierzę że odwiedzimy wzajemnie nasze ogrody - byłoby mi bardzo przyjemnie
- 7koliberek9
- 200p

- Od: 17 mar 2008, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne róże
Chopina wprost uwielbiam ale mi słabo przezimował i jeszcze nie kwitnie
Jak w tym roku u Ciebie z mszycami? Bo u mnie jest mnóstwo i ciągle pryskam 
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Pewnie siedzisz sobie, Wandziu, w tym leżaczku, popijając właśnie poranna kawę /herbatę... Ech, życie jest piękne - a pogoda , przynajmniej u mnie, jest dziś wymarzona , by być w ogrodzie
. Niebawem kończę mniej przyjemne zajęcia i zmykam w rabatki !!! 
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Poprawiłam imię ... przepraszam . Miałam na myśli rzeczywiście Ciebie i Twój leżaczek , ale , biegając po różnych ogrodach , byłam tez chwilkę przedtem u Dali. I stad pewnie pomyłka taka ...
Myślisz ,że to już demencja ???
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Wandziu nie ma za co,czasem można się pomylić.Czerwony nachyłek widziałam w jakimś czasopiśmie,ale nie wiem jak zimuje.Róże skąpane w deszczu ;fantastyczne ujęcie,jakby obsypane diamencikami.Czekam na więcej takich fotek. Do miłego 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ale piękne sadzonki liliowców kupiłaś za taką śmieszną cenę i wcale się nie dziwie że kursowałaś dwa razy i dla niepoznaki z różnymi kierowcami, też tak czasami robię.
Różyczki śliczne jak zawsze te piękne królowe i to obojętne jakiego koloru i wielkości.
A te w deszczu to cudnie wyglądają, moje to tylko mogą pomarzyć o takiej wodzie, od tygodni nie pada.
Różyczki śliczne jak zawsze te piękne królowe i to obojętne jakiego koloru i wielkości.
A te w deszczu to cudnie wyglądają, moje to tylko mogą pomarzyć o takiej wodzie, od tygodni nie pada.
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
O Wandziu to ładnie zaszalałaś z tymi liliowcami. Fajnie ujęłaś różę Folklore w kroplach deszczu 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Zdjęcia róż z kroplami deszczu
Jakies spotkanko się szykuje?Szkoda,że tak daleko mieszkacie i nie mam prawka

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Nikt mnie nie kocha
. Nawet pies z kulawą nogą dzisiaj tu nie zajrzał. A dziś są moje imieniny 
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu wszystkiego naj naj spełnienia marzeń

Wandeczko, ja u Ciebie byłam dziś i to kilka razy
nie smuć się, tylko przyjmij najlepsze życzenia - ogrodniczego spełnienia i życzliwych ludzi wokół