Widzę u Ciebie prawdziwą szkółkę roślin, i w domku i na ogródku....las donic....ależ będzie sadzenia
Leśny ogród Elli - 2011
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Elli - 2011
Eluś Twój ciemiernik to prawdziwy okaz....jest po prostu bajeczny.....to aż nieprawdopodobna taka ilość pąków
Widzę u Ciebie prawdziwą szkółkę roślin, i w domku i na ogródku....las donic....ależ będzie sadzenia

-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zazdroszczę klimatu Elu, moje żurawki tak nie wyglądają, one wcale nie wyglądają, mają maleńkie nowe listeczki, ach ta zima. 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Elu ,a ja chciała spytać jak się mają roślinki. Wiem,że coś u Ciebie zamawiałam...kiedy planujesz wysyłki?
Muszę zajrzeć w notesik co
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Elutko, jesteś kochana! Dziękuję
Chyba masz rację. Rosliny wyhodowane od maleństwa, czy to z nasion, czy z sadzonek pędowych, są jak dzieci i te kochamy najbardziej
Iryskiem i pierwiosnkiem dałaś po oczach! Cudne!
Zurawki rzeczywiście wyglądają fantastycznie! A czy znasz ich nazwy? Chodzi mi zwłaszcza o tę pierwszą ...
Chyba masz rację. Rosliny wyhodowane od maleństwa, czy to z nasion, czy z sadzonek pędowych, są jak dzieci i te kochamy najbardziej
Iryskiem i pierwiosnkiem dałaś po oczach! Cudne!
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Elu, mój ciemiernik wypadł po zimie ale już w jego miejsce rośnie nowy, krokusy u mnie ładnie kwitną te starsze i te nowe sadzone jesienią, Twoja prymulka ma śliczny kolorek ,pozdrawiam:)
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Aguś czasem rośliny zaskoczą nas baaardzo mileAGNESS pisze:Eluś Twój ciemiernik to prawdziwy okaz....jest po prostu bajeczny.....to aż nieprawdopodobna taka ilość pąków![]()
Widzę u Ciebie prawdziwą szkółkę roślin, i w domku i na ogródku....las donic....ależ będzie sadzenia![]()
- Ellaa

- Kontakt:
Iguś, to nie za sprawą łagodnego klimatu wyglądają tak dobrze....zimą było u mnie -29 stopni dwa metry nad ziemią przy oknie!!, więc przy ziemi musiało być jeszcze zimniejiga23 pisze:Zazdroszczę klimatu Elu, moje żurawki tak nie wyglądają, one wcale nie wyglądają, mają maleńkie nowe listeczki, ach ta zima.
Moje żurawki były okryte włókniną zimową i przysypane liśćmi dębowymi, później jeszcze M zasypał je śniegiem z odśnieżarki, dlatego tak dobrze przezimowały, inaczej na pewno by zmarzły
- Ellaa

- Kontakt:
Ja też zaglądnęłam w mój notesik i z Twojego zamówienia nie mogę jeszcze Ci wysłać Lnicy bluszczykolistnej, bo nadal nie wylazła z ziemizeberka4 pisze:Elu ,a ja chciała spytać jak się mają roślinki. Wiem,że coś u Ciebie zamawiałam...kiedy planujesz wysyłki?
Jak już da się ją ukopać dam Ci znać, tymczasem bardzo Cię proszę o cierpliwość, bo wiosenka się u mnie spóźnia nieco
- Ellaa

- Kontakt:
Izuś żurawki nazwała mi Iga, pierwsza, to ponoć Cinabar silver, a druga, to żurawka krwista.chatte pisze:Elutko, jesteś kochana! Dziękuję
Iryskiem i pierwiosnkiem dałaś po oczach! Cudne! Zurawki rzeczywiście wyglądają fantastycznie! A czy znasz ich nazwy? Chodzi mi zwłaszcza o tę pierwszą ...
Codziennie chodzę i oglądam czy nie zakwitło coś nowego na rabatach, czy pojawiły się już jakieś nowe listki, teraz człowieka cieszy każda kolorowa plamka, rozwinął się niebieski irys i kilka nowych krokusów, ale nie miałam czasu na robienie fotek....może jutro
Pojawiła się za to nornica, akurat wyglądałam przez okno i zobaczyłam jak spaceruje po skalniaku
Izulko może chcesz mieć tą żurawkę, odsadziłabym Ci sadzonkę?
Ciemiernika postaram się delikatnie wykopać jak przekwitnie, tak by nie uszkodzić korzeni, bo ciemierniki tego nie lubią
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Oj kusisz mnie ... Mam parę młodych zurawek, jeszcze nie zidentyfikowanych i nie wiem, czy Cynabar Silver jest wśród nich, ale na pewno nie ma krwistej ...
Gdybys mogła kawalątek uszczknąć
A pozwolisz się czymś odwdzięczyć? Jeszcze nie pamiętam dobrze, co u Ciebie rośnie, to nie wiem, co by Cię ucieszyło. Mam nadzieję, że jak trafisz na coś, co Cię u mnie zainteresuje, to dasz mi znać
Nornice to straszna plaga, bo nic na nie nie działa. Trutka owszem, o ile ją żra, ale w miejsce kilku otrutych pojawiają się nowe osobniki, bo to paskudztwo rozmnaża się z prędkością światła!
U mnie też grasowały, ale od jakiegoś czasu ślady ich działalności znajduję tylko po zimie i tylko na obrzeżach ogrodu. Doszłam do wniosku, że wypłoszył je nieustanny ruch w całym ogródku, bo ja ciągle gdzieś grzebię, cos kopię, do tego hałasuję np. opuszczając na ziemię ciężkie wiadra z ziemią.
Postanowiły widocznie wynieść się na spokojniejsze nieuzytki
Gdybys mogła kawalątek uszczknąć
Nornice to straszna plaga, bo nic na nie nie działa. Trutka owszem, o ile ją żra, ale w miejsce kilku otrutych pojawiają się nowe osobniki, bo to paskudztwo rozmnaża się z prędkością światła!
U mnie też grasowały, ale od jakiegoś czasu ślady ich działalności znajduję tylko po zimie i tylko na obrzeżach ogrodu. Doszłam do wniosku, że wypłoszył je nieustanny ruch w całym ogródku, bo ja ciągle gdzieś grzebię, cos kopię, do tego hałasuję np. opuszczając na ziemię ciężkie wiadra z ziemią.
Postanowiły widocznie wynieść się na spokojniejsze nieuzytki
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Niech Wam, Mili, będzie wiosennie, słonecznie, świątecznie!
Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki.
Niech się w śmigus dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadzieję.
Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki.
Niech się w śmigus dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadzieję.
- Ellaa

- Kontakt:
Izulko z przyjemnością uszczknę kawałek żurawki krwistej dla Ciebie, i jeśli pozwolisz, to ja odwdzięczę się moimi roślinkami za Twoje dobre serce i rośliny, które mi przysłałaś
Popatrz też czy masz żurawkę Cynabar Silver, jeśli nie, to będziesz ją miała
Cieszę się, że mogę Cię czymś uszczęśliwić
Pomysł z ciskaniem ciężkimi wiadrami po ogródku odgapię.....jeśli inne metody na nornice zawiodą....

Monikwiaty - dziękuję i wzajemnie

Moi mili z okazji Świąt Wielkanocnych
życzę Wam wiosny, wiosny i jeszcze raz wiosny!
Pękających na drzewach pąków,
ziemi, która zaczyna pachnieć i słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie
także grzeje.
Życzę Wam wiosny w życiu codziennym, rodzinnym, w pracy,
na koncie bankowym, ale przede wszystkim życzę Wam wiosny w sercu
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Popatrz też czy masz żurawkę Cynabar Silver, jeśli nie, to będziesz ją miała
Cieszę się, że mogę Cię czymś uszczęśliwić
Pomysł z ciskaniem ciężkimi wiadrami po ogródku odgapię.....jeśli inne metody na nornice zawiodą....
Monikwiaty - dziękuję i wzajemnie

Moi mili z okazji Świąt Wielkanocnych
życzę Wam wiosny, wiosny i jeszcze raz wiosny!
Pękających na drzewach pąków,
ziemi, która zaczyna pachnieć i słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie
także grzeje.
Życzę Wam wiosny w życiu codziennym, rodzinnym, w pracy,
na koncie bankowym, ale przede wszystkim życzę Wam wiosny w sercu
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Elu, jak oglądam Twoje zdjęcia to zaczynam się niepokoić o niektóre roślinki.
Nie wyłazi mi żaden irys, ani odętka. Najbardziej martwi mnie ta ostatnia. Mam 2 odmiany. Zwykłą i Variegatę. Ani jedna, ani druga nie dają znaku życia
Nie wyłazi mi żaden irys, ani odętka. Najbardziej martwi mnie ta ostatnia. Mam 2 odmiany. Zwykłą i Variegatę. Ani jedna, ani druga nie dają znaku życia
-
aneta_women
- 10p - Początkujący

- Od: 10 kwie 2012, o 19:54
Witam serdecznie, Czy ma może Pani jakies nadwyżki roślin do sprzedania?
W tym roku kupiłam działkę. Mąż ja ogarnia a ja zaczynam robić pierwsze nasadzenia. Szukam gółwnie bylin wieloletnich i roślin na skalniak a także traw ozdobnych. Z góry dziękuje za odpowiedz:)
W tym roku kupiłam działkę. Mąż ja ogarnia a ja zaczynam robić pierwsze nasadzenia. Szukam gółwnie bylin wieloletnich i roślin na skalniak a także traw ozdobnych. Z góry dziękuje za odpowiedz:)