hahaha Kaaj ja mam podobnie ale jak coś mi insynuuje na temat przesadzania to mówię mu żeby pokazał mi choć jedna roślinkę , której zrobiłam krzywdę , choć jedno miejsce , które mu się nie podoba i które uważa że źle wykonałam - wtedy milczy bo chyba nie ma argumentów . Jednak zawsze przy każdym przesadzaniu tyle się namamla że szkoda mówićkaaj pisze:Iwonko, witam, szalejesz moja droga oj szalejesz, wiesz z tym przekopywaniem i przesadzaniem też tak mam, tylko niestety mój mężulek się na to bardzo denerwuje, on chciałby zasadzić i spokój, wcale nie rozumie że koncepcyje się zmieniająoj te chłopy
Aha, papuszkę masz ekstraśną
Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko ogród masz cudowny, wychuchany, miód, malina. Jakie murki są Tobie potrzebne? U mnie jest 5,5 m różnicy poziomu i były niezbędne. Powiem tak, poszło na to bardzo dużo kasy. Olbrzymi nacisk ziemi, więc jak przy takiej budowie pręty zbrojeniowe, tony piasku i cementu. Nie wspomnę o kamieniu którego maleńka kupeczka waży tonę. Układane były na zaprawie, każdy kamień był łupany. Wcześniej wykopany i zalany fundament na 60 cm.W murze są otwory odprowadzające wodę. Bez tego wszystkiego przy większej ulewie wszystko by spłynęło, lub zimą rozsadziło mur. Mieliśmy to szczęście, że budowali je ludzie którzy budowali dom na skale w górach.
Lekki spadek terenu ma swój urok.
Lekki spadek terenu ma swój urok.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Witaj Iwonko! sledzę twoje piękne włości aż słów mi braklo do końca daleko a ja podziwiać nie przestaję masz racje taki ogród to marzenie, pozwolisz że będe czestym gościem ,narobiłaś mi smaka na przylaszczki,szkoda że ja mam daleko do tych szkółek
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- iwonaxp
- 1000p

Witaj Zosienko!!zofia majowska pisze:Witaj Iwonko! sledzę twoje piękne włości aż słów mi braklo do końca daleko a ja podziwiać nie przestaję masz racje taki ogród to marzenie, pozwolisz że będe czestym gościem ,narobiłaś mi smaka na przylaszczki,szkoda że ja mam daleko do tych szkółek
Badzo miło będzie mi ciebie gościć jak najczęściej
Niestety ja przylaszczek nie mam te fotki miałam w swoim folderze w kompie i dołączyłam je
Szkółki mam naprawdę fajne
- iwonaxp
- 1000p

Cześć AgnieszkoAGNESS pisze:Iwonko piszesz, że u Ciebie niewiele się dzieje, a tyle pracy zrobiłaś- dzieje się bardzo dużo
![]()
Może i masz rację, tylko że mam naturę niecierpliwego człowieka i chciałabym wszystko już
Ostanio w ogóle nie potrafie się skupić
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
HMM, tez tak czasami, siedzie i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi, a to co jest mi się nie podoba.
Ale to się zmieni, będzie lepiej, musi być
Wszystko przyjdzie z czasem ... taka kolej rzeczy
Głowa do góry
Ale to się zmieni, będzie lepiej, musi być
Wszystko przyjdzie z czasem ... taka kolej rzeczy
Głowa do góry
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Witaj Iwonko - po 1 dzięki wielkie za rojniki , wrewszcie dotarły, wsadziłam i mam nadzieję, ze sie przyjmą.
Co do wstawionych fotrk to super, wiąz szczególnie mi sie podoba (mam słabość do dużych drzew), kliony mimo , ze mniejsze też są i będą super, a wierzba Hakuro to ,mój noedościgniony wzór.
No i agresy, pożeczki, i borówka ;:8
Co do wstawionych fotrk to super, wiąz szczególnie mi sie podoba (mam słabość do dużych drzew), kliony mimo , ze mniejsze też są i będą super, a wierzba Hakuro to ,mój noedościgniony wzór.
No i agresy, pożeczki, i borówka ;:8
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Iwonko!
Podziwiam Cię, że mimo pracy i obowiązków znajdujesz czas na ogród, jest bardzo zadbany !
Ciekawie wyglądają drzewka przycinane na kształt kuli.
Twój różanecznik , lawenda - szczepione na pniu - są cudowne !
Ja widzę u Ciebie dużo przestrzeni, u mnie to jest dopiero natłok roślin, latem nie można się przedostać .
Pozdrawiam serdecznie .
:P
Podziwiam Cię, że mimo pracy i obowiązków znajdujesz czas na ogród, jest bardzo zadbany !
Ciekawie wyglądają drzewka przycinane na kształt kuli.
Twój różanecznik , lawenda - szczepione na pniu - są cudowne !
Ja widzę u Ciebie dużo przestrzeni, u mnie to jest dopiero natłok roślin, latem nie można się przedostać .
Pozdrawiam serdecznie .