Na działce ewkapaw-2009
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beata bardzo dobrze rozpoznałaś
. Widok z bloku na rogu Derdowskiego i Witkiewicza - na wprost wejście na działki 
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw

Ziel - ona kupiłam ją w maju na targach . Nie zapisałam sobie nazwy i oczywiście nie zapamiętałam . Miałam wstawić do identyfikacji , ale ciągle czasu brak
w ubiegłym roku widziałam ją u Anulki , ale nie pamiętam czy była podpisana
w ubiegłym roku widziałam ją u Anulki , ale nie pamiętam czy była podpisana
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu, czy Ty naprawdę nie wiesz, gdzie jest piękna Rosarium na kiju?ewkapaw pisze:Aga ale zrobiłaś zakupyRóże cudeńka
. U Was na działkach takich piennych róż nie wykopują
. Ponoć na terenie naszych takimi różami właściciele musieli się dzielić z " innymi "
![]()
Dlatego na razie piennych nie kupowałam , a mam wielką ochotęMoim marzeniem jeszcze jest róża Uetersen Rosarium
, jakoś nie mogę na nią trafić
![]()
Aga jak będziesz jechała na działkę , zadzwoń . Jak będę to dam Tobie tą szałwię .
U Twojej sąsiadki - u Tess !
A skoro " właściciele muszą się dzielić" ....
- ewkapaw

Nad Szczecinem czarne chmury , lub słońce plus bardzo silny wiatr . Temperatura ok.12st.
Marzy mi się miłe ciepełko , bez wiatru
.
Kilka moich peonii .

Marzy mi się miłe ciepełko , bez wiatru
Kilka moich peonii .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Ewa, piękne masz i piwonie i róże.
Swoje piwonie przekopałam na zewnątrz, bo w ogrodzie zajmowały za dużo miejsca, pokładały się strasznie i nie chciały kwitnąć.
Jak tylko je przesadziłam to od razu zaczęły kwitnąć i mają kwiaty wielkości dużego talerza.
Trochę żałuję, ale za to mam miejsce na nowe roślinki.
To jest właśnie ta piwonia. Dla porównania wielkości - pudełko zapałek. Troche brzydka bo już przekwita.

Ta róża w kolorze żółtym z różowymi przebarwieniami jest cudna.
Taka delikatna. Ciekawe czy pachnie?
Swoje piwonie przekopałam na zewnątrz, bo w ogrodzie zajmowały za dużo miejsca, pokładały się strasznie i nie chciały kwitnąć.
Jak tylko je przesadziłam to od razu zaczęły kwitnąć i mają kwiaty wielkości dużego talerza.
Trochę żałuję, ale za to mam miejsce na nowe roślinki.
To jest właśnie ta piwonia. Dla porównania wielkości - pudełko zapałek. Troche brzydka bo już przekwita.

Ta róża w kolorze żółtym z różowymi przebarwieniami jest cudna.
Taka delikatna. Ciekawe czy pachnie?
- ewkapaw

Basiu ja też będę musiała się kilku pozbyć . Agnieszka się pisała na kawałek , obiecałam jej dwie piwonie . Teraz muszę zaznaczyć które , żeby miała jedną ciemniejszą i jaśniejszą
W sierpniu już mogę nie pamiętać . Na miejsce piwonii planuję chyba przesadzić pysznogłówki , żeby róże miały więcej miejsca i słońca . Pysznogłówki jesienią posadziłam w złym miejscu , ale innego było brak 
Róża która Tobie się podoba ma delikatny zapach :P .
Róża która Tobie się podoba ma delikatny zapach :P .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu dzięki za link na bułeczki, juz się "palę" do robienia ale wiecej do jedzenia.
Odwiedzam chyba po raz pierwszy Twój ogródek super, ja w tym roku kupiłam pysznogłówki nie wiem jakie kolory ale mam obiecane u mojej pani z bazarku chyba z 7 kolorów, czy u Ciebie juz kwitły widzialam co prawda czerwonokrwista w ogrodnictwie super ale i cena była super wysoka, zrezygnowałam.
Piwonie i róże to mój konik, dlatego podziwiam masz piękne.
Obiecuję wpadać częściej, pozdrawiam
Odwiedzam chyba po raz pierwszy Twój ogródek super, ja w tym roku kupiłam pysznogłówki nie wiem jakie kolory ale mam obiecane u mojej pani z bazarku chyba z 7 kolorów, czy u Ciebie juz kwitły widzialam co prawda czerwonokrwista w ogrodnictwie super ale i cena była super wysoka, zrezygnowałam.
Piwonie i róże to mój konik, dlatego podziwiam masz piękne.
Obiecuję wpadać częściej, pozdrawiam
- ewkapaw

Tara ja kupiłam w ubiegłym roku pysznogłówki i nie wiem jaki będzie kolor . Małą starą kępkę miałam czerwoną , ale mi zaginęła 
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
x-d-a