Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Muszę ci powiedzieć że masz piękny jesienny ogród a to bardzo trudna sztuka :P
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anetka , Mariola ;:180 jesteście milutkie ;:108

Grazia Ja się podzieliłam ;:3 - musisz mocno odganiać w chmurki :;230 :;230 :;230

A szare listki to moja wierzba ;:7 - tylko ucierpiała po zimie i nie była w tym roku u fryzjera :;230 :;230
A tak wyglądała wcześniej:

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu jesień jest piękna u Was w ogrodzie. :D Tylko podziwiać, zawsze jak oglądam Wasze zdjęcia muszę na nie kilka razy popatrzeć, przeanalizować. ;:224
Zastanawiam się kto ma taką sprawną rękę w strzyżeniu iglaków, bo są super przycięte.
Kiedy mój ogród będzie tak dojrzały, bo przy Waszym bardzo młody.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam . Całkiem skromny zagonek rozchodników.A strumyk pod mostkiem już wysechł był :?: Ciągle podziwiam roślinki na tle takiej ilości kamieni ,przegrywam w konkurencji "Kamienie w Ogrodzie ".Reszta to pełny profesjonalizm .
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu Miło , że do nas zaglądasz ;:180 Ja mam podobnie gdy odwiedzam Wasz ogród - długo się wpatruję :shock: jak wszystko jest zrobione , podziwiam i kombinuję co by tu odgapić :;230
A strzyżenie to moja sprawka :;230 Adam pomaga tam gdzie ja nie dostaję ;:108 Wasz ogród chociaż młody to zaplanowany z klasą i wdziękiem , pełen uroku już teraz - a co to będzie za kilka lat :?: jak roślinki wyrosną - Cudo ;:108

Aleksandrze Rozchodniki bardzo lubię i rozrośniętych kęp mam całkiem sporo. Właśnie kiedy ogród był młody i widoczne były same kamienie , bo wszystko tyci , tyci - to rozchodniki rosły jak na drożdżach ;:108 A strumyk troszeczkę zarósł :;230 ale płynie sobie w zależności od poziomu wody w oczkach :;230 jak wody gruntowe są wysokie to poziom wody w środkowym oczku wzrasta tak,że nadmiar sobie ucieka do ostatniego ,a tam sobie woda radzi sama - tzn wsiąka... ;:108 A te moje kamienie to mnie czasami bardzo denerwują ;:14 Ale Jak się nie ma tego co się lubi to się lubi to co się ma - więc dalej muszę jakoś kombinować , żeby miało to wygląd ...:;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przychodzę z rewizytą Jolu. U ciebie to dopiero jest pięknie! Szczególnie teraz jesienią, gdy tyle barw i odcieni, że człowiek sam nie wie, gdzie ma zwrócić oczy. Rozchodniki to rzeczywiście ładne rośliny i na dopiero zakłądanej działce świetie się sprawdzają, bo mogą rosnąć wszędzie i w kazdych warunkach. Niestety pierwsze strony twojego wątku w ogóle się nie otwierają. Czy powodem jest to, że zdjęcia są już "przeterminowane"?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Padłam z wrażenia jaki wspaniały taras powstał te ścieżki coś niesamowitego ;:138 ;:138 ;:138
Widoczki dech zapierają i nie sposób wymienić tylu wspaniałych roślin - to już robiłaś podział żurawek ...
Wielkie brawa za wklejanie zdjęć mam nadzieje że powstanie super albumik w picasie Twoich prac , a pajęczynkę mam w planach od zeszłego roku ;:223 chyba przeraża mnie stworzenie pająka (jak ja nie cierpię tych stworzeń :;230 )
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"wanda7" Witaj :wit Fajnie ,że do nas przybyłaś ;:180 Każda pora roku niesie za sobą piękne kolory - a jesień faktycznie to cała paleta ciepłych barw. Pierwsze zdjęcia nie otwierają się ponieważ fotosik je zablokował. Ale od tych początkowych zdjęć to się bardzo dużo zmieniło w naszym ogrodzie- myślę , że roślinność dużo ,dużo większa i styl lekko inny - więc zapraszam do oglądania zdjęć na bieżąco.

"Beata T" Witaj Beatko - dawno nas nie odwiedzałaś ;:108 Fajnie ,że podoba się nasz taras i żwirowe ścieżki to cieszy zwłaszcza , że pomysł nasz własny :tan
A żurawki same się prosiły ,żeby je podzielić -przecież od przybytku głowa nie boli :;230 :;230
Album z moimi pracami mam zamiar stworzyć ...ale kiedy :?:

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I takie tam jeszcze piękne kolory w słoneczny dzień w naszym ogrodzie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Hi hi jakie tam długo po prostu zrobiłaś się bardziej aktywna w ogródku i to z jakimi efektami :heja ach Ty wiesz że ja te kamyki to pożeram wzrokiem i napatrzeć się nie mogę a najbardziej zazdroszczę tej skarpy co się na nią wdrapujesz by pokazać takie widoczki :shock: Ja za rok też planuje rozmnażanie żurawek bo są takie wdzięczne :wit
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatka - ta skarpa to moje obecne wyzwanie - właśnie walczę z wszelką skalniakowatą roślinnością , która tam była i zamierzam zmienić jej wizerunek ;:223 A czas ucieka , nie wiem czy uda mi się jeszcze w tym roku wykonać plan :?: Ale jeszcze ma być kilka dni ładnych i ciepłych więc może coś z tego będzie ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Jolu, ładne mi takie tam widoki ;:224 pięknie i nastrojowo u Ciebie.
Ja bym wręcz stwierdziła, że atmosfera śródziemnomorskiego ogrodu :uszy
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu...dziękuję że podzieliłaś się słoneczkiem....ja się wziełam do roboty chmury przegarnełam i mam,świeci już 3 dni i mam nadzieję że zostanie jak najdłużej :uszy
Pięknie Ci się krzewy poprzebarwiały....dają kolorem po oczch :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolu, co to jest za drzewko z bordowymi liśćmi? Czy to forma pienna trzmieliny?
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Jolu przebarwiony jesienny ogród fantastyczny ... ale jeszcze sporo kwiatów kwitnie... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”