Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Piękny masz ogród, gratulacje. Trzymam kciuki że grad nie zniszczył roślin.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj w moich skromnych progach ed04 i dziękuję za miłe słowa. Trzymaj kciuki bo na prawdę boje się co tam zastane. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A miało być tak pięknie bo drzewa i krzewy uginają się pod ciężarem owoców a tu natura postanawia nam życie utrudnić, mam nadzieję, że obędzie się u Ciebie bez większych strat bo to co na parapecie to to wygląda tragicznie. Ja dziś posadziłam pomidory i papryki już do gruntu bo dosyć miałam tych momentalnie przesychających doniczek.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jak sytuacja na działce?
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Trzymam kciuki Alu, żeby na działce strat było jak najmniej ,, a najlepiej żeby nie było żadnych. Ale to zawsze tak jest , że jak kwitną truskawki, pada grad. Uwzięła się na nas ta pogoda . W tamtym roku mrozy wszystko zniszczyły a w tym takie nawałnice.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Alu..przyłączam się do trzymanych kciuków..żadnych strat a jak już to minimalne. ;:108 My z eM przed tą burzą pakowaliśmy się po kilku dniowym pobycie na działce do domu. Nie dało się , błyski i grzmoty i ta ulewa powstrzymały nas..zostaliśmy ale dziś wracamy. ;:oj . Na szczęście żadnych strat nie widzę i nawet już podlewam, na moich piaskach przeleciało jak przez sito. Bardzo ładna rabatka azaliowa. ;:180
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ali miejmy nadzieję, że grad nie dotarł do działki i nie ma żadnych strat. Rabata z azaliami przepiękna, a jak się rozrośnie to będzie co podziwiać, bo już teraz zapiera dech :) ;:63
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alicja mam nadzieję,że obyło się bez strat ;:224
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziękuje za miłe słowa miło mi, że wam się podoba się moja rabatka z azaliami to dopiero pierwszy rok juz wyobrażam sibie jak sie rozrosną i ładnie zakwitną będzie na co patrzeć, a i odsłonie się trochu od ludzi chodzących chodnikiem. Byłam dziś na działce i to chyba cud wody nalane pół beczki co znaczy, że porządnie padało, ale na szczęście nic się nie stało poważnego kwiaty trochu zbite i żal azali te rozkwitnięte tez zbite i niektóre leżały, ale mam nadzieje, że się pozbierają przy obecnym słoneczku. Pomogło trzymanie kciuków i wasze wsparcie dziękuje wam za to.

Aniu ja też wsadziłam pomidory do ziemi bo były za duże i to ciągłe podlewanie całe szczęście, że nic się im nie stało Papryka jeszcze w doniczkach może jutro posadzę. Pozdrawiam :) Pozdrawiam

Iza mówiąc krótko sytuacja opanowana mam nadzieję, że to się nie powtórzy. :) Pozdrawiam

Iwcia nie przebolałabym tych moich pomidorków tak na nie dmucham i mi na nich zależy dobrze, że nic im nie ma. :) Pozdrawiam

Zuziu dziękuje pomogło tak się bałam. Ja już jechałam do domu w przeciwnym razie tez bym chyba została. Dobrze że u Ciebie tez się nic nie stało. Pozdrawiam :)

Mariuszu no niestety dotarł trochu poobijał ale nie zniszczył da się wytrzymać :) Pozdrawiam

Aniu Annes 77 Tak bez większych strat dziękuje :) pozdrawiam

Życzę wszystkim udanego weekendu oraz wypoczynku w ;:3 na działeczce ;:196 Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was wszystkich :wit
Sobotni dzień na działce. Ponieważ u nas w rodzinie wszyscy są z maja to znaczy moje córki 15 i 23 maja, mąż 16 maj , brat 18 maj i ma w tym roku 60 postanowiłam odprawić im wszystkim dzisiaj urodziny. Wyszło wspaniale zrobiłam grilla, ciasto, kawa, napoje, i zimne co nieco do grilla coś mocniejszego na toast tez się znalazło. Goście dopisali nawet sąsiadka z działki tez przyszła jednym słowem było super. Dla rozrywki zaproponowałam grę w badmintona tak dla przypomnienia i sprawdzenia swoich umiejętności no i żeby stracili te kalorie co zjedli z grilla ;:306 . Tak miły dzionek zakończyliśmy o 20 potem sprzątanie mycie garów i do domciu. Jutro jadę na giełdę po sukienkę na ślub mojej córki, który jest już 23 czerwca, a później jadę na wieś i mam nadzieję, że przywiozę jakieś sadzonki ciocia ma różności w ogródku to coś tam wycyganię od niej.

A teraz z innej beczki mam śliwie węgierkę jeszcze nie owocowała u mnie bo mrozy zeszłego roku zniszczyły całe kwiaty a w tym roku zauważyłam takie coś
Obrazek

w związku z tym mam pytanie i proszę was o pomoc ;:180 co to jest? jak to zwalczać? czy szkodzi to na śliwy czyli na owoce? czy jest szansa że będą owoce w tym roku? chciałam dodać, że jest to b duże drzewo i opryski całego drzewa są nie możliwe. Co robić.

Pozdrawiam życzę udanego weekendu
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Małgosiu miło Cie gościć w moich skromnych progach w porównaniu do Ciebie to jeszcze sporo mi brakuje. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam i zapraszam :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Alu śliczna rabata azaliowa, raz miałam jedną i mi padła i się zniechęciłam :(
U mnie też niedawno padał grad, ale żadnych szkód nie miałam.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :wit
Czwartek już się kończy jutro można powiedzieć że zaczyna się weekend, a pogoda deszczowa i w dodatku zimno brr pada od wczoraj cały czas i ma jeszcze padać do jutra, ale ja się nie poddaje i na działkę jadę dziś montaż okien tak wygląda z pola

Obrazek

a tak ze środka

Obrazek

teraz czeka mnie gipsowanie malowanie i podłoga. Tak na marginesie co wy macie na podłodze w altanie??

Kasiu ja tez kiedyś miałam na starej działce i mi nie kwitła i nawet nie rosła, ale postanowiłam zaryzykować i się opłacało.

Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu o chorobę tej śliwki najlepiej zapytać w odpowiednim dziale. Co do podłogi to mi nasuwają się dwa rozwiązania jedno raczej lepsze to płytki i drugie jakaś wykładzina gumowa w zalezności co masz teraz na podłodze.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Ja doradzam płytki. Pod gumolitem będą mieszkać robale :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”