Moja działeczka ROD zielony domek
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 mar 2017, o 14:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek
Piękny masz ogród, gratulacje. Trzymam kciuki że grad nie zniszczył roślin.
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj w moich skromnych progach ed04 i dziękuję za miłe słowa. Trzymaj kciuki bo na prawdę boje się co tam zastane. Pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A miało być tak pięknie bo drzewa i krzewy uginają się pod ciężarem owoców a tu natura postanawia nam życie utrudnić, mam nadzieję, że obędzie się u Ciebie bez większych strat bo to co na parapecie to to wygląda tragicznie. Ja dziś posadziłam pomidory i papryki już do gruntu bo dosyć miałam tych momentalnie przesychających doniczek.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymam kciuki Alu, żeby na działce strat było jak najmniej ,, a najlepiej żeby nie było żadnych. Ale to zawsze tak jest , że jak kwitną truskawki, pada grad. Uwzięła się na nas ta pogoda . W tamtym roku mrozy wszystko zniszczyły a w tym takie nawałnice.
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Alu..przyłączam się do trzymanych kciuków..żadnych strat a jak już to minimalne.
My z eM przed tą burzą pakowaliśmy się po kilku dniowym pobycie na działce do domu. Nie dało się , błyski i grzmoty i ta ulewa powstrzymały nas..zostaliśmy ale dziś wracamy.
. Na szczęście żadnych strat nie widzę i nawet już podlewam, na moich piaskach przeleciało jak przez sito. Bardzo ładna rabatka azaliowa. 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ali miejmy nadzieję, że grad nie dotarł do działki i nie ma żadnych strat. Rabata z azaliami przepiękna, a jak się rozrośnie to będzie co podziwiać, bo już teraz zapiera dech

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Alicja mam nadzieję,że obyło się bez strat 

- Alicja125
Witajcie dziękuje za miłe słowa miło mi, że wam się podoba się moja rabatka z azaliami to dopiero pierwszy rok juz wyobrażam sibie jak sie rozrosną i ładnie zakwitną będzie na co patrzeć, a i odsłonie się trochu od ludzi chodzących chodnikiem. Byłam dziś na działce i to chyba cud wody nalane pół beczki co znaczy, że porządnie padało, ale na szczęście nic się nie stało poważnego kwiaty trochu zbite i żal azali te rozkwitnięte tez zbite i niektóre leżały, ale mam nadzieje, że się pozbierają przy obecnym słoneczku. Pomogło trzymanie kciuków i wasze wsparcie dziękuje wam za to.
Aniu ja też wsadziłam pomidory do ziemi bo były za duże i to ciągłe podlewanie całe szczęście, że nic się im nie stało Papryka jeszcze w doniczkach może jutro posadzę. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Iza mówiąc krótko sytuacja opanowana mam nadzieję, że to się nie powtórzy.
Pozdrawiam
Iwcia nie przebolałabym tych moich pomidorków tak na nie dmucham i mi na nich zależy dobrze, że nic im nie ma.
Pozdrawiam
Zuziu dziękuje pomogło tak się bałam. Ja już jechałam do domu w przeciwnym razie tez bym chyba została. Dobrze że u Ciebie tez się nic nie stało. Pozdrawiam
Mariuszu no niestety dotarł trochu poobijał ale nie zniszczył da się wytrzymać
Pozdrawiam
Aniu Annes 77 Tak bez większych strat dziękuje
pozdrawiam
Życzę wszystkim udanego weekendu oraz wypoczynku w
na działeczce
Pozdrawiam
Aniu ja też wsadziłam pomidory do ziemi bo były za duże i to ciągłe podlewanie całe szczęście, że nic się im nie stało Papryka jeszcze w doniczkach może jutro posadzę. Pozdrawiam

Iza mówiąc krótko sytuacja opanowana mam nadzieję, że to się nie powtórzy.

Iwcia nie przebolałabym tych moich pomidorków tak na nie dmucham i mi na nich zależy dobrze, że nic im nie ma.

Zuziu dziękuje pomogło tak się bałam. Ja już jechałam do domu w przeciwnym razie tez bym chyba została. Dobrze że u Ciebie tez się nic nie stało. Pozdrawiam

Mariuszu no niestety dotarł trochu poobijał ale nie zniszczył da się wytrzymać

Aniu Annes 77 Tak bez większych strat dziękuje

Życzę wszystkim udanego weekendu oraz wypoczynku w

Pozdrawiam Alicja
- Alicja125
Witam was wszystkich
Sobotni dzień na działce. Ponieważ u nas w rodzinie wszyscy są z maja to znaczy moje córki 15 i 23 maja, mąż 16 maj , brat 18 maj i ma w tym roku 60 postanowiłam odprawić im wszystkim dzisiaj urodziny. Wyszło wspaniale zrobiłam grilla, ciasto, kawa, napoje, i zimne co nieco do grilla coś mocniejszego na toast tez się znalazło. Goście dopisali nawet sąsiadka z działki tez przyszła jednym słowem było super. Dla rozrywki zaproponowałam grę w badmintona tak dla przypomnienia i sprawdzenia swoich umiejętności no i żeby stracili te kalorie co zjedli z grilla
. Tak miły dzionek zakończyliśmy o 20 potem sprzątanie mycie garów i do domciu. Jutro jadę na giełdę po sukienkę na ślub mojej córki, który jest już 23 czerwca, a później jadę na wieś i mam nadzieję, że przywiozę jakieś sadzonki ciocia ma różności w ogródku to coś tam wycyganię od niej.
A teraz z innej beczki mam śliwie węgierkę jeszcze nie owocowała u mnie bo mrozy zeszłego roku zniszczyły całe kwiaty a w tym roku zauważyłam takie coś

w związku z tym mam pytanie i proszę was o pomoc
co to jest? jak to zwalczać? czy szkodzi to na śliwy czyli na owoce? czy jest szansa że będą owoce w tym roku? chciałam dodać, że jest to b duże drzewo i opryski całego drzewa są nie możliwe. Co robić.
Pozdrawiam życzę udanego weekendu

Sobotni dzień na działce. Ponieważ u nas w rodzinie wszyscy są z maja to znaczy moje córki 15 i 23 maja, mąż 16 maj , brat 18 maj i ma w tym roku 60 postanowiłam odprawić im wszystkim dzisiaj urodziny. Wyszło wspaniale zrobiłam grilla, ciasto, kawa, napoje, i zimne co nieco do grilla coś mocniejszego na toast tez się znalazło. Goście dopisali nawet sąsiadka z działki tez przyszła jednym słowem było super. Dla rozrywki zaproponowałam grę w badmintona tak dla przypomnienia i sprawdzenia swoich umiejętności no i żeby stracili te kalorie co zjedli z grilla

A teraz z innej beczki mam śliwie węgierkę jeszcze nie owocowała u mnie bo mrozy zeszłego roku zniszczyły całe kwiaty a w tym roku zauważyłam takie coś

w związku z tym mam pytanie i proszę was o pomoc

Pozdrawiam życzę udanego weekendu
Pozdrawiam Alicja
- Alicja125
Witaj Małgosiu miło Cie gościć w moich skromnych progach w porównaniu do Ciebie to jeszcze sporo mi brakuje. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam i zapraszam 

Pozdrawiam Alicja
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Alu śliczna rabata azaliowa, raz miałam jedną i mi padła i się zniechęciłam 
U mnie też niedawno padał grad, ale żadnych szkód nie miałam.

U mnie też niedawno padał grad, ale żadnych szkód nie miałam.
- Alicja125
Witam wszystkich
Czwartek już się kończy jutro można powiedzieć że zaczyna się weekend, a pogoda deszczowa i w dodatku zimno brr pada od wczoraj cały czas i ma jeszcze padać do jutra, ale ja się nie poddaje i na działkę jadę dziś montaż okien tak wygląda z pola

a tak ze środka

teraz czeka mnie gipsowanie malowanie i podłoga. Tak na marginesie co wy macie na podłodze w altanie??
Kasiu ja tez kiedyś miałam na starej działce i mi nie kwitła i nawet nie rosła, ale postanowiłam zaryzykować i się opłacało.
Pozdrawiam

Czwartek już się kończy jutro można powiedzieć że zaczyna się weekend, a pogoda deszczowa i w dodatku zimno brr pada od wczoraj cały czas i ma jeszcze padać do jutra, ale ja się nie poddaje i na działkę jadę dziś montaż okien tak wygląda z pola

a tak ze środka

teraz czeka mnie gipsowanie malowanie i podłoga. Tak na marginesie co wy macie na podłodze w altanie??
Kasiu ja tez kiedyś miałam na starej działce i mi nie kwitła i nawet nie rosła, ale postanowiłam zaryzykować i się opłacało.
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu o chorobę tej śliwki najlepiej zapytać w odpowiednim dziale. Co do podłogi to mi nasuwają się dwa rozwiązania jedno raczej lepsze to płytki i drugie jakaś wykładzina gumowa w zalezności co masz teraz na podłodze.
Pozdrawiam Ania
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja doradzam płytki. Pod gumolitem będą mieszkać robale