Różana wieś
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana wieś
Myślę Tolinko że chyba kilka czynników składa się na zdrową róże , na jesieni wyrzuciłam jedną która od kilku lat w ogóle nie rosła , a kupiona ładna dorodna sadzonka z każdym rokiem marniała.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No ja odnośnie tej różowej piwoni pisałam, bo wspomniałaś, że nie pamiętasz jej nazwy.
Trzymam kciuki za te jesienne nabytki piwoniowe, te już z imieniem
.....
Reniu - bardzo fajny jest ten sklepik future....
Można dokonać tam zakupów na miejscu czy tylko przez internet?
Mają super wybór.
Trzymam kciuki za te jesienne nabytki piwoniowe, te już z imieniem
Reniu - bardzo fajny jest ten sklepik future....
Można dokonać tam zakupów na miejscu czy tylko przez internet?
Mają super wybór.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiem Ci Reniu, ze ja też się nie piórkam , tylko jak coś mi nie rośnie to wywalam bo szkoda nerwów
Piękna róża -Haendel. Ale ile kupiłaś piwonii
łoł . Zbieraj nasiona , jeśli utworzą się , można poeksperymentować
Ale w pierwszym roku pewnie nawet wszystkie ne zakwitną, tak przynajmniej było u mnie . Piwonie to przecudne kwiaty 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Reniu czarujesz kwieciem! Nareszcie, bo długo Cię nie było.
Cudownie wygląda tawuła szara jak kwitnie.
Zaszalałaś też, jak widzę, z piwoniami. Będę podziwiać jak już zakwitną.
Cudownie wygląda tawuła szara jak kwitnie.
Zaszalałaś też, jak widzę, z piwoniami. Będę podziwiać jak już zakwitną.
- Reniak

Przepraszam za brak odpowiedzi ale moje sprzęty do kontaktu ze światem po koleji padają, na dodatek choler...t-mobile zmniejszyl mi transfer,ale na szczęście od dziś mam nowe urządzonka, i 40GB internetu
,no to po kolei:
Beatko,kiedyś ten sklep miał odbiór osobisty,teraz nie widzę na ich stronie takiej opcji,mają fajne rośliny,choć drogie.Warto czasami poszukać bo można kupić kilka razy taniej.
Karolinko ja też myślę że w tym roku nie zakwitną,ale z nasionkami dobry pomysł.Teraz jest tyle odmian piwoni,chcialabym je mieć wszystkie,co oczywiscie jest nierealne, ale pomarzyć -dobra rzecz.
Aniuprawda tawuła wygląda cudnie, szaleństwo zakupowe to chyba ogólna choroba na tym forum
Beatko,kiedyś ten sklep miał odbiór osobisty,teraz nie widzę na ich stronie takiej opcji,mają fajne rośliny,choć drogie.Warto czasami poszukać bo można kupić kilka razy taniej.
Karolinko ja też myślę że w tym roku nie zakwitną,ale z nasionkami dobry pomysł.Teraz jest tyle odmian piwoni,chcialabym je mieć wszystkie,co oczywiscie jest nierealne, ale pomarzyć -dobra rzecz.
Aniuprawda tawuła wygląda cudnie, szaleństwo zakupowe to chyba ogólna choroba na tym forum
- Beaby

No właśnie nie widziałam tam adresu odbioru osobistego. A połączyłabym tamtejsze starocie z tą szkółką.
Krzewów nie kupię przez internet, jakoś tak wolę sobie wybrać.
Krzewów nie kupię przez internet, jakoś tak wolę sobie wybrać.
- Reniak

No co racja to racja, lepiej się kupuje jak widzisz krzew,ale też jak wiesz czego chcesz- szukasz, nie zawsze kupuję kwitnące,a w szkółce przez internet kuszą wyglądem w swoim najpiękniejszym momencie, i teraz próba charakteru, napiszesz na liście chciejstw?czy ulegasz pokusie i zamawiasz
Ja niestety mam słaby charakter pod tym względem 
- Beaby

Reniu - myślę, że to też jest kwestia dostępności.
Ja do fajnych szkółek mam bliziutko, więc nie kusi mnie kupowanie krzewów jak ich sama nie wybiorę.
Ale jakbym nie miała takich w pobliżu to fakycznie mogło by być ciężko z tymi kuszącymi zdjęciami
Gosia / Rosiowa, zaproponowała mi abym kupiła trzmielinę oskrzydloną. Jak zapytałam o nią w szkólce to aż się pyszczycho sprzedającego uśmiechnęło, że nikt o nią początkiem sezonu nie pyta, dopierop jesienią jak się przebarwia.... I dziwił się skąd u mnie takie zakupy o tej porze roku. Wtedy była schowana w odstawce.... A na zdjęciach bywa głównie jako przebarwiona.... Sama ją tam znaleźć nie miałam szans. Ot potęga zdjęć ofertowych.... Masz rację.
A charakter Reniu masz bardzo dobry
- wszak zaopiekujesz się przecież każdą piękną roślinką
Więc nie narzekaj, że masz słaby

Ja do fajnych szkółek mam bliziutko, więc nie kusi mnie kupowanie krzewów jak ich sama nie wybiorę.
Ale jakbym nie miała takich w pobliżu to fakycznie mogło by być ciężko z tymi kuszącymi zdjęciami
Gosia / Rosiowa, zaproponowała mi abym kupiła trzmielinę oskrzydloną. Jak zapytałam o nią w szkólce to aż się pyszczycho sprzedającego uśmiechnęło, że nikt o nią początkiem sezonu nie pyta, dopierop jesienią jak się przebarwia.... I dziwił się skąd u mnie takie zakupy o tej porze roku. Wtedy była schowana w odstawce.... A na zdjęciach bywa głównie jako przebarwiona.... Sama ją tam znaleźć nie miałam szans. Ot potęga zdjęć ofertowych.... Masz rację.
A charakter Reniu masz bardzo dobry
- Reniak

- aneczka1979

- Reniak

No, ja u Ciebie, a Ty u mnie , Aniu te będę wysiewac w domu , myślę że gdzieś w marcu, żebym zdążyła je popikowac i wysadzac je juz takie wieksze.
- aneczka1979

Pokusiłabym się o sianie tych takich dużych o waniliowym kolorze, bo cenią sobie je kosmicznie wiosną na targu. Niestety nasion nie widziałam. 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Reniu. Rzeczywiście ciekawe te aksamitki. Ja kupiłam kilka różnych ,w tym takie białe wielkokwiatowe i jestem ciekawa jak mi wyjdą. Aksamitki będę siała do gruntu ale część w domu, żeby szybciej zakwitły. To bezproblemowe rośliny i jeśli ślimaki ich nie skonsumują to super kwitną cały sezon. Szkoda tylko, że nie ma ich w odcieniach fioletu i różu
. Pozdrawiam
.
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne te nowe aksamitki Reniu ,ja bardzo lubię aksamitki te popularne wysiewam prosto do gruntu ,one nawet na kamieniach rosną.Aniu waniliowe kupowałam na allegro bo nigdzie ich nie było.Aksamitki są fajne i nie wymagające a zdobią ogród aż do późnej jesieni
ale widzę też koraliczki na fotce ,co tam nowego Reniu robisz ładnego?