Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różana wieś

Post »

Myślę Tolinko że chyba kilka czynników składa się na zdrową róże , na jesieni wyrzuciłam jedną która od kilku lat w ogóle nie rosła , a kupiona ładna dorodna sadzonka z każdym rokiem marniała.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No ja odnośnie tej różowej piwoni pisałam, bo wspomniałaś, że nie pamiętasz jej nazwy.
Trzymam kciuki za te jesienne nabytki piwoniowe, te już z imieniem :D .....
Reniu - bardzo fajny jest ten sklepik future....
Można dokonać tam zakupów na miejscu czy tylko przez internet?
Mają super wybór.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powiem Ci Reniu, ze ja też się nie piórkam , tylko jak coś mi nie rośnie to wywalam bo szkoda nerwów :wink: Piękna róża -Haendel. Ale ile kupiłaś piwonii ;:oj łoł . Zbieraj nasiona , jeśli utworzą się , można poeksperymentować :wink: Ale w pierwszym roku pewnie nawet wszystkie ne zakwitną, tak przynajmniej było u mnie . Piwonie to przecudne kwiaty ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Reniu czarujesz kwieciem! Nareszcie, bo długo Cię nie było.
Cudownie wygląda tawuła szara jak kwitnie.
Zaszalałaś też, jak widzę, z piwoniami. Będę podziwiać jak już zakwitną. ;:215
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam za brak odpowiedzi ale moje sprzęty do kontaktu ze światem po koleji padają, na dodatek choler...t-mobile zmniejszyl mi transfer,ale na szczęście od dziś mam nowe urządzonka, i 40GB internetu ;:138 ,no to po kolei:
Beatko,kiedyś ten sklep miał odbiór osobisty,teraz nie widzę na ich stronie takiej opcji,mają fajne rośliny,choć drogie.Warto czasami poszukać bo można kupić kilka razy taniej.

Karolinko ja też myślę że w tym roku nie zakwitną,ale z nasionkami dobry pomysł.Teraz jest tyle odmian piwoni,chcialabym je mieć wszystkie,co oczywiscie jest nierealne, ale pomarzyć -dobra rzecz. :D

Aniuprawda tawuła wygląda cudnie, szaleństwo zakupowe to chyba ogólna choroba na tym forum :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie nie widziałam tam adresu odbioru osobistego. A połączyłabym tamtejsze starocie z tą szkółką.
Krzewów nie kupię przez internet, jakoś tak wolę sobie wybrać.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No co racja to racja, lepiej się kupuje jak widzisz krzew,ale też jak wiesz czego chcesz- szukasz, nie zawsze kupuję kwitnące,a w szkółce przez internet kuszą wyglądem w swoim najpiękniejszym momencie, i teraz próba charakteru, napiszesz na liście chciejstw?czy ulegasz pokusie i zamawiasz :D Ja niestety mam słaby charakter pod tym względem :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu - myślę, że to też jest kwestia dostępności.
Ja do fajnych szkółek mam bliziutko, więc nie kusi mnie kupowanie krzewów jak ich sama nie wybiorę.
Ale jakbym nie miała takich w pobliżu to fakycznie mogło by być ciężko z tymi kuszącymi zdjęciami ;:172

Gosia / Rosiowa, zaproponowała mi abym kupiła trzmielinę oskrzydloną. Jak zapytałam o nią w szkólce to aż się pyszczycho sprzedającego uśmiechnęło, że nikt o nią początkiem sezonu nie pyta, dopierop jesienią jak się przebarwia.... I dziwił się skąd u mnie takie zakupy o tej porze roku. Wtedy była schowana w odstawce.... A na zdjęciach bywa głównie jako przebarwiona.... Sama ją tam znaleźć nie miałam szans. Ot potęga zdjęć ofertowych.... Masz rację.

A charakter Reniu masz bardzo dobry ;:130 - wszak zaopiekujesz się przecież każdą piękną roślinką :;230 Więc nie narzekaj, że masz słaby ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko trzmielina oskrzydlona i u mnie zagościła jakis czas temu, faktycznie jej czerwonorozowe liście są śliczne

Obrazek
To jest teren nie skalany roślinnością kwitnącą, wiec nie daję sie kusić szkółkom długo, wiadomym ograniczeniem jest kieszeń :;230
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pochwalę sie jakie nietypowe aksamitki dzisiaj kupiłam

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu a kiedy będziesz wysiewać aksamitki?
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, ja u Ciebie, a Ty u mnie , Aniu te będę wysiewac w domu , myślę że gdzieś w marcu, żebym zdążyła je popikowac i wysadzac je juz takie wieksze.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokusiłabym się o sianie tych takich dużych o waniliowym kolorze, bo cenią sobie je kosmicznie wiosną na targu. Niestety nasion nie widziałam. ;:222
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Reniu. Rzeczywiście ciekawe te aksamitki. Ja kupiłam kilka różnych ,w tym takie białe wielkokwiatowe i jestem ciekawa jak mi wyjdą. Aksamitki będę siała do gruntu ale część w domu, żeby szybciej zakwitły. To bezproblemowe rośliny i jeśli ślimaki ich nie skonsumują to super kwitną cały sezon. Szkoda tylko, że nie ma ich w odcieniach fioletu i różu :( . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne te nowe aksamitki Reniu ,ja bardzo lubię aksamitki te popularne wysiewam prosto do gruntu ,one nawet na kamieniach rosną.Aniu waniliowe kupowałam na allegro bo nigdzie ich nie było.Aksamitki są fajne i nie wymagające a zdobią ogród aż do późnej jesieni ;:215 ale widzę też koraliczki na fotce ,co tam nowego Reniu robisz ładnego? ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”