Sylwekw zakłada ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sylwekw zakłada ogród

Post »

Sylwku nie przynudzasz :roll: Bardzo dużo roślin już zgromadziliście. Z zaciekawieniem będę obserwować kształtowanie twojego ogrodu i -jak pozwolisz- czerpać inspirację do moich początków. W tym co piszesz można wyczuć ogrodniczą pasję :D I z wielką przyjemnością przydreptam wieczorem obejrzeć fotki. ;:65
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No co jest Sylwek? Jest już wieczór( nawet późny), a fotek jak nie było tak nie ma :( , a ju tutaj sobie cichutko czekam...
sylwekw

migawki z ogrodu

Post »

Zatem obiecane fotki z naszego ogrodu. Zdjęcia są wybrane bez specjalnej koncepcji - ot tak kilka migawek, prezentujących klimaty ogrodu z ostatniego okresu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
sylwekw

Post »

iwciach pisze:No co jest Sylwek? Jest już wieczór( nawet późny), a fotek jak nie było tak nie ma :( , a ju tutaj sobie cichutko czekam...

No popatrz o minutę mnie wyprzedziłaś :-)
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwku dałeś tymi migawkami :shock: Cuuudne hosty, po nich dobrze widać ile znaczą trzy lata ;:180 Głóg to może 'Paul scarlet'? ile ma lat? I jak można- co to za miskant jeżeli dobrze kojarzę w jesiennych szatach?
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sylwku jesteś prawdziwym pasjonatem roślin. I to co pokazujesz i to jak o nich piszesz jest zachwycające.
Będę śledziła Twoje poczynania.
Ula
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jest już tak pięknie,mimo że dopieszczane z doskoku. Teraz jak już jesteście na miejscu to będzie piękniej z dnia na dzień. Gratulacje!
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

Sylwek ja Wam z całego serca gratuluję, taaaaki ogród na odległość to wielka sprawa. Co to się będzie działo jak będziecie na miejscu :D
Widzę, że masz sporo kwasolubów, większość u nas można dostać. ale kompletnie brakuje hydrangea serrata. Może dlatego, że nie są (jeszcze) modne. Może ci się spodobają, jeśli tak to rozjerzyj się, może coś ciekawego jeszcze sobie przywieziesz.
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Podziwiam twoje dotychczasowe dokonania. Masz duże wyczucie rytmu w ogrodzie i instynktownie (lub skądś) wiesz, że nie sadzi się roslin pojedynczo lecz w grupach. To dopiero jest efekt i jest to bardzo profesjonalne. ;:63 Nie ma nic gorszego jak ogród, w którym każda roslina jest inna. To jest chaos.
sylwekw

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa. W ubiegły weekend byłem w Polskim ogrodzie (przywieźliśmy nasz dobytek) ale miałem tylko chwilę na ogród jako taki. Podobało mi się, bo zaczyna się spektakl dalii a inne rośliny miło mnie zaskoczyły. Dziś wieczorem pokażę kilka nowych zdjęć.

Dangar - uwielbiam i moim marzeniem są nasadzenia grupowe. Mała namiastka tego jest w naszym ogrodzie ale aby było tak jak bym chciał to musiałbym mieć ogród co najmniej dwa razy większy :-)

edytka - godz. 22:15: Niestety nie wyrobiłem się w czasie zdjęcia dalii będą musiały poczekać do jutra
sylwekw

Post »

Oto kilka obiecanych fotek dalii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Piękny ogród.
Ja dopiero zakładam swój.
Mam pytanie:
czy co roku wykopujesz tulipany?
co sadzisz po ich przekwitnięciu?
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź dotyczącą klona i migdałka.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
sylwekw

Post »

Ewo - tak wykopuję tulipany co rok (co prawda dopiero od trzech lat się zajmuję poważniej tulipanami). Powodów jest kilka ale o tym to już dyskutowaliśmy w innych wątkach.

W moim holenderskim ogródku miałem rabatę wyłącznie tulipanową i wcale się potem nie przejmowałem jak ona wygląda (taka specyfika tamtego ogrodu) ale tu w polskim ogrodzie tulipany stanowią tylko dodatek na rabatach z innymi roślinami więc nie ma potrzeby potem maskować ich liści, które są tylko małą częścią rabatek.
monika pisze: Widzę, że masz sporo kwasolubów, większość u nas można dostać. ale kompletnie brakuje hydrangea serrata. Może dlatego, że nie są (jeszcze) modne. Może ci się spodobają, jeśli tak to rozjerzyj się, może coś ciekawego jeszcze sobie przywieziesz.
Hmmm muszę się przyjrzeć swoim wszystkim hortensjom bo na pewno w ogrodniczym w Genk (brakuje mi tego centrum :cry: ) widziałem serraty ale nie wiem czy jakąś kupiłem czy nie :-)
sylwekw

Przesadzanie irysów

Post »

Dzisiaj przyszła pora na wykopanie i rozdzielenie irysów.

Tak sobie rosły i kwitły wiosną:

Obrazek

Rosną już w tym miejscu cztery lata i tak się rozrosły, że kłącza już gniotły się jedno na drugie. Zatem przyszła pora je wykopać, porozdzielać i przyciąć korzenie i liście.

Obrazek

Obrazek

Kilkanaście trafiło do sąsiadki a reszta w liczbie ponad 100 przygotowana do wsadzania.

Obrazek

Jutro będzie wsadzanie w nowe miejsca ;:138 .... tylko gdzie :?: ... ogród już pełny :(
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Sylwku odwaliłeś kawał dobrej roboty, dobrej dla siebie i dla sąsiadki :D
Podziwiam piękny brzeg trawnika!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”